کوالکام قبلا بهترین چیپستها را برای اندروید عرضه میکرد و هنوز هم اینچنین است، اما نمودار عملکردی بنچمارک AnTuTu نشان میدهد که رقابت کوالکام در این زمینه نزدیکتر از همیشه است. به دلیل کاهش شدید توان رقابت هواوی، شرکت تراشهساز HiSilicon دیگر در این بازار رقابتی ندارد و سامسونگ نیز گوشیهای پرچمدار خود را با پردازندهی اگزینوس دیگر در چین به فروش نمیرساند، جایی که بنچمارک AnTuTu در آن واقع شده و تمرکز کنونی این چارت نیز بر روی بازار این کشور است.
با بررسی عملکرد گوشیهای پرچمدار شروع میکنیم جایی که پردازندهی اسنپدراگون 8 نسل 1 در سه گوشی رد مجیک 7 پرو، IQOO 9 و iQOO 9 Pro به ترتیب در جایگاههای اول تا سوم قرار دارند. با این حال دایمنسیتی 9000 مدیاتک درحال تلاش برای تصاحب جایگاههای نخست است و گوشی Redmi K50 Pro (ورژن جهانی) در جایگاه چهارم قرار دارد.
گوشی هوشمند Oppo Find X5 Pro نسخهی بازار چین نیز در جایگاه ششم قرار دارد. بقیهی دستگاههای این فهرست دهتایی از پردازندهی Snapdragon 8 Gen 1 استفاده میکنند و دایمنسیتی تنها چند درصد جزئی، امتیاز پایینتری دارد. تیم AnTuTu امتیاز رد مجیک را به خنککنندهی آن نسبت داده است.
نمودار عملکردی بنچمارک AnTuTu بیشتر بر قیمت گذاری و بررسی گوشی های داخل بازار چین تمرکز دارد
رد مجیک 7 نسخه پرو یک گوشی گیمینگ است که با فن داخلی ساخته شده و به پردازندهی این گوشی اجازهی پردازش در فرکانسهای بالاتر را برای مدت طولانیتری میدهد. دستگاههای iQOO نیز گوشیهای گیمینگ هستند و هرچند که این محصولات فن داخلی ندارند، عملکرد خنککنندگی آنها از گوشیهای دیگر بازار بهتر است.
در مورد دو مدل گوشی که از چیپست Dimensity 9000 استفاده میکنند، AnTuTu اعلام کرد که Oppo از یک رویکرد عملکردی محافظهکارانهتر بهره میبرد و همین مسئله باعث شده Oppo Find X5 Pro مقداری ضعیفتر از ردمی عمل کند. در حین تست گوشی K50 Pro، قابلیت فعالسازی خودکار حالت پرفورمنس عمل نکرد و همین مسئله باعث شد که این دستگاه به امتیاز یک میلیون نرسد.
رقابت بین دایمنسیتی 9000 و اسنپدراگون 8 نسل اول یک طرفه نیست و این دو تراشه عملکردهای متفاوتی در مقایسه با یکدیگر دارند. به عنوان مثال تراشه مدیاتک در زمینه عملکرد CPU برتر بود اما GPU آن Mali-G710 MC10 مقداری از پردازندهی گرافیکی Adreno 730 ضعیفتر عمل کرد. جای تعجب نیست که Adreno سالهاست یکی از کارآمدترین پردازندههای گرافیکی اندروید لقب گرفته است.
در بخش دستگاههای اقتصادی تر بازار چین گوشیهای Moto Edge S30 با اسنپدراگون +888 و Realme GT 5G با پردازندهی Snapdragon 888، به ترتیب در جایگاه اول و دوم قرار دارند. گوشی Realme GT Neo2T که قدیمی تر است و از Dimensity 1200 برخوردار است در جایگاه سوم است.
در چارت گوشیهای رده بالا در رنج قیمتی 3000 تا 3999 یوان، گوشیهای Redmi K50 Gaming ،Realme GT2 Pro و nubia Z40 Pro قرار دارند که هر سه از Snapdragon 8 Gen 1 استفاده میکنند.
در زمینه گوشیهای میان رده Dimensity 8000 هنوز نیز حرفهایی برای گفتن دارد و iQOO Z5 با بهرهمندی از اسنپدراگون 778G اول است. در رتبهی دوم نیز Honor 60 Pro با پردازندهی اسنپدراگون +778G قرار دارد و پس از آن شیائمی Mi 11 در این فهرست سوم است.
دیدگاهتان را بنویسید