بازیهای جدید و مهم همواره فکر و ذکر گیمرها را به خود مشغول کرده و با ارائه آنها به بازار موجی از شور و اشتیاق آنها را فرا میگیرد! امسال نیز شاهد عرضه بازیهای مهمی بودیم که ممکن است هریک نقطه عطفی در دنیای بازیها و سبک خود به شمار آمده یا یک ناامیدی کامل به حساب بیاید. در ماه آبان سه بازی Batman Arkham Origins ،Battlefield 4 و Call of Duty Ghosts ارائه شدند که هریک دارای اهمیت خاص خود هستند. تصمیم گرفتیم تا در این مقاله به تمامی این بازیها پرداخته و ببینیم چه تغییراتی در آنها اعمال شده است. همچنین کارتهای گرافیک مختلف را در شرایط مختلف روی این بازیها تست خواهیم کرد.
Call of Duty Ghosts
بازی Call of Duty جزو عناوین بسیار مهم در میان بازیهای اول شخص به شمار میآید و نقشی مهم در دنیای بازیها دارد و نسخههای مختلف آن موارد جدیدی به این سبک اضافه کرد. نسخه دوم این بازی شکلی تازه به بازیهای نقش اول اکشن افزود و در Moder Warfare نیز یک حالت Multiplayer جدید و هیجان بیشتر به این سبک افزوده شد. با این حال برخی معتقدند نسخه جدید Call of Duty چیز جدیدی برای عرضه ندارد. اما این دلیل نمیشود تا از Call of Duty جدید ناامید شویم. نسخه جدید Call of Duty همچنان دارای موقعیتهای هیجانانگیز و صحنههای بدیع است که شاید مشابه آن را پیش از این در جایی ندیده باشیم. Ghosts یک داستان جدید را پیش گرفته است. در آیندهای نزدیک قدرتی جدید به نام The Federation در آمریکای جنوبی قدرت میگیرد و به سرعت در نقاط مختلف دنیا به نیرویی تاثیرگذار تبدیل میشود. The Federation در آخرین حرکت خود کنترل یکی از ماهوارههای نظامی آمریکا را در دست گرفته و با استفاده از آن حملههای همه جانبه به آمریکا را آغاز میکند و نقطه پایانی بر حکومت آمریکا در منطقه و دنیا میشود. باقیمانده نیروهای آمریکایی نیز به مدت ده سال به دفاع از آنچه از حمله ده سال پیش به جا مانده میپردازند و در این میان تیمی از نیروهای ویژه به نام Ghosts نیز وجود دارند. شما در نقش یکی از دو برادری هستید که به جنگ با The Federation پرداخته و به تیم Ghosts میپیوندند.در نگاه اول تفاوت مهمی که در مقایسه با نسخههای قبلی دیده میشود این است که دیگر شما در ارتش یک ابرقدرت جهانی که با دشمنان مقابله میکند نیستید و این بار در نقش نیروهای مقاومت در پشت ارتش دشمن به انجام عملیات مختلف میپردازید. اما در عمل شباهت زیادی با Modern Warfare وجود دارد. برخلاف انتظار که نیروهای مقاومت عموماً به امکانات کمتری دسترسی داشته و محدودیتهایی دارند، در Ghosts همچنان به بهترین اسلحهها، فناوریهای پیشرفته، پشتیبانی هوایی و موارد دیگر دسترسی دارید. اما هرچه که باشد سازنده خلاقیتهایی در طراحی مراحل از خود بروز داده است. صحنه آغازین بازی در فضا جزو موارد مطلوب به شمار میآید و حضور سگ در بازی و استفاده از آن در برخی مراحل نیز تنوع جالبی به آن بخشیده است. همچنین یک مرحله کامل در زیر آب نیز در نظر گرفته شده است که البته مسئله جدیدی نیست، اما تنوع خوبی به این مجموعه بخشیده است. نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد و تاثیر بالایی نیز در روند بازی گذاشته، انجام تغییرات گسترده در موتور بازی و بهبود قابل توجه جزئیات گرافیکی است.گرافیک بالا در کنار محیط بزرگ و نحوه اجرای سریع آن در محیطهای مختلف باعث میشود تا لذت بیشتری از این بازی ببرید (البته این افزایش سطح گرافیک تنها مختص به کامپیوتر بوده و کنسولهای بازی از آن بیبهرهاند).
به همین خاطر برای اجرای این بازی به سیستمی به نسبت قدرتمند نیاز خواهید داشت. شش گیگابایت حافظه و چهل گیگابایت فضای ذخیرهسازی حداقل مواردی است که از بابت حافظه نیاز خواهید داشت. همچنین یک پردازنده دو هستهای Core 2 Duo E8200 و یک کارت گرافیک GTS 450 یا HD 5870 نیز باید در اختیار داشته باشید. برای آنکه بتوانید جزئیات گرافیکی را افزایش دهید، باید مقدار حافظه را به هشت گیگابایت افزایش داده و به سراغ کارت گرافیکی همچون GTX 760 و یک پردازنده چهارهستهای مانند Core i5-680 بروید. Call of Duty Ghosts همان تجربه خوب همیشگی را دوباره به شما منتقل میکند. توصیه ما نیز این است که حتماً نسخه PC این بازی را امتحان کنید تا لذت بیشتری از جزئیات گرافیکی بهبود یافته ببرید. همین بحث تکرار نیز باعث شده تا برخی منتقدان تا حدودی از آن ناراضی باشند. نسخه PC این بازی توانسته امتیاز 71 (از صد) را در سایت Metacritics کسب کند که شامل سه نظر مثبت، سه نظر ترکیبی و یک نظر منفی از سوی منتقدان میشود. در مقابل از میان نظرات کاربران 423 نظر منفی و 80 نظر مثبت دیده میشود که در نهایت باعث شده امتیاز 1/8 (از ده) را از سوی کاربران کسب کند. با این حال این موارد باعث نشده تا Call of Duty جدید فروش خیرهکننده در سراسر دنیا نداشته باشد.
Battlefield 4
رقیب مستقیم Call of Duty بازی Battlefield است که هر دو سعی میکنند گیمرهای بیشتری را به خود جذب کرده و هریک نوآوریها و ایدههای جدیدی در این سبک از بازی ارائه دهند. در اکثر اوقات Battlefield زیر سایه Call of Duty قرار گرفته، اما به نظر میرسد اینبار Battlefield در جلب نظر کاربران اقبال بیشتری داشته است. Battlefield 4 توانسته امتیاز 83 را از Metacritics کسب کند که شامل 35 نظر مثبت و 6 نظر ترکیبی از سوی منتقدان میشود (در این میان هیچ نظر منفی دیده نمیشود). کاربران نیز تقریباً به دو دسته تقسیم شدهاند. از کاربران این سایت 209 نفر نظر منفی و 219 نفر نیز نظر مثبت نسبت به Battlefield 4 داشتهاند که در نهایت امتیاز 6/3 نظر کاربران را برای این بازی ثبت کرده است. در مورد Battlefield 4 نیز همچنان پیشنهاد میشود تا حتماً به سراغ نسخه PC بروید تا لذت بسیار بیشتری از بازی ببرید. جزئیات گرافیکی در این نسخه بسیار بهبود یافته و با محیطی کاملاً زنده روبه رو خواهید شد. نکته جالب اینجاست که حداقل سیستم مورد نیاز برای این بازی چندان خاص و قدرتمند نبوده و میتوانید با سیستم دو سال پیش خود نیز از پس اجرای آن به خوبی برآیید. یک پردازنده دوهستهای (از سری AMD Athlon X2 یا Core 2 Duo) به همراه چهار گیگابایت حافظه، سی گیگابایت فضای ذخیرهسازی و یک کارت گرافیک همچون 8800 GT (مجهز به 512 مگابایت حافظه گرافیکی) حداقل امکاناتی است که نیاز خواهید داشت. برای داشتن تجربهای بهتر در این بازی، بهتر است به سراغ یک پردازنده چهارهستهای اینتل یا شش هستهای AMD رفته و مقدار حافظه سیستم را به هشت گیگابایت ارتقا دهید. همچنین از آنجا که جزئیات گرافیکی این بازی در سطحی بالا قرار دارد، به یک کارت گرافیکی HD 7870 یا GTX 660 با سه گیگابایت حافظه گرافیکی نیاز پیدا خواهید کرد. کمپانی AMD سرمایهگذاری خوبی در این بازی کرده و برخی از کمپانیها به همراه کارتهای گرافیک مجهز به چیپست AMD، این بازی را نیز به صورت رایگان عرضه میکنند.
از نظر داستان Battlefield 4 در رده پایینتری در مقایسه با نسخه قبلی قرار میگیرد. شما در نقش یکی از اعضای تیم Tombstone هستید که به مقابله با خرابکاریهای روسها، چینیها و آشوبهای فردی به نام Chang میپردازد. تنوع مبارزات در سطحی خوب قرار داشته و از آسمان خراش گرفته تا ماشین سواری و درگیری با قایقهای سریع را دربرمیگیرد. صحنههای بازی، مبارزات و درگیریها نیز به قدری خوب کار شدهاند که تحسین شما را برمیانگیزند. همچنین سنت همیشگی این سری، یعنی فراهم کردن میدانهای نبرد در اندازه بسیار بزرگ همچنان رعایت شده است. سنت دیگری که در این نسخه نیز رعایت شده، مدت زمان بسیار کوتاه بازی در حالت تک نفره و خطی بودن محض آن است که امکان لذت بردن کافی از این بازی را نمیدهد. شما همواره باید از نقطهای به نقطه دیگر رفته و مجموعهای از عملیات را انجام دهید و شاید گاهی فراموش کنید که اصلاً هدف از انجام این کارها چیست! اما در حالت چند نفره این بازی میدرخشد و شاید به همین دلیل باشد که Battlefield توانسته در نظر منتقدان بالاتر از Call of Duty قرار گیرد. امکان حضور همزمان 64 بازیکن در میدان نبرد باعث میشود تا موقعیتهای جالب توجه و حالتهای متنوعی در حالت چند نفره ایجاد شود. میدانهای نبرد گستردهتر شدهاند و میتوان از انواع وسایل نقلیه جنگی نیز استفاده کرد. همچنین میزان تخریبپذیری محیط نسبت به گذشته افزایش قابل توجهی نشان میدهد و حسی واقعیتر به بازی میبخشد.
Batman Arkham Origins
تقریباً همه ما شخصیت بت من را از زمان بچگی و از طریق فیلمها، کارتونها، بازیها و کتابهای مرتبط با این شخصیت میشناسیم و از انواع و اقسام داستانها و اتفاقات درباره این شخصیت خبر داریم. همین خبر داشتن از داستان و پیشینه و موارد دیگر باعث میشود تا بیش از پیش درباره این شخصیت سختگیر شده و دیگر هر بازی و فیلمی که درباره این شخصیت ساخته میشود به مزاقمان خوش نیاید. خوشبختانه آخرین مجموعه از فیلمهای بتمن و همچنین دو بازی ارائه شده از سری Batman: Arkham آن قدر خوب بودند که رضایت همه دوستداران این شخصیت را به خوبی جلب کردند و حالا نسخه سوم بازی این سری نیز همان روال گذشته را ادامه داده و شما را پای کامپیوتر میخکوب میکند.امتیاز این بازی در Metacritics برابر با 74 است. هشت بررسی مثبت و شش بررسی ترکیبی بدون هیچ بررسی منفی این امتیاز را برای این بازی کسب کرده است. متوسط امتیاز کاربران نیز 7/7 است که شامل 95 نظر مثبت و 29 نظر منفی میشود. این نسخه نیز مانند دو نمونه قبلی طوری ساخته و طراحی شده که دلتان میخواهد بیشتر و بیشتر به آن پرداخته و مراحل مختلف آن را طی کنید. پس امسال حتماً زمانی اختصاصی برای این بازی در نظر بگیرید. داستان بازی به پیش از دو دو نسخه قبلی بتمن رفته و در اینجا با بتمنی جوان و تقریباً ناشناخته روبهرو هستید که به تازگی کار خود را آغاز کرده و به درگیری با خلافکاران شهر مشغول است. اتفاقات در زمان کریسمس و در Gotham City رخ میدهد. از آنجا که بتمن در این نسخه جوانتر از گذشته است، چهره آن تا حدودی متفاوت بوده و دشمنان نیز تغییراتی داشتهاند. امکان گشت و گذار آزاد در محیط شهر Gotham City وجود دارد و میتوانید در خیابان قدم زده یا به بالای پشت بامها بروید و قسمتهای مختلف را جست و جو کنید. بخش داستانی بازی نیز دارای نقاطی مشخص در سطح شهر است که شامل مقر خلافکاران شده و شما را با درگیری های دشتوارتری روبهرو میسازد. در اینجا است که با پازل های همیشگی سری بتمن درگیر خواهید شد و باید به شکلی هوشمندانه از ابزارهایی که در اختیار دارید استفاده کنید. در واقع میتوان گفت Arkham Origin همان سبک و روال دو نسخه قبلی را دارد و اگر از آن دو بازی لذت بردهاید، Arkham Origins نیز برایتان دلپذیر خواهد بود. با این حال اگر سختگیر باشید، حس میکنید بتمن جدید چیز جدیدی برای عرضه نداشته و فاقد پیچشهای داستانی ناگهانی است و شاید به نظرتان محیط آن گیرایی نسخههای قبلی و به خصوص Arkham Asylum را نداشته باشد.
اجرای این بازی به سیستم قدرتمندی نیاز ندارد. حداقل سیستم مورد نیاز برای این بازی شامل پردازنده دوهستهای، دو گیگابایت حافظه، کارت گرافیک 8800 GTS و 20 گیگابایت فضای ذخیرهسازی میشود. سیستم توصیه شده برای نمایش بهتر جزئیات گرافیکی نیز شامل پردازندهای چهارهستهای، چهار گیگابایت حافظه و کارت گرافیک GTX 560 میشود. طبق معمول، دارندگان کارتهای گرافیک NVIDIA دارای اقبال بیشتری در دستیابی به کارآیی بالاتر هستند و میتوانند قابلیت PhysX را فعال کنند.
مشخصات کارت ها و نتایج تست
در زمان تست این بازیها، دو کارت گرافیک از سری هفتم محصولات NVIDIA و دو کارت گرافیک از سری R9 تولیدات AMD در اختیار داشتیم. همچنین تصمیم گرفتیم تست کارآیی را در دو حالت دوهستهای و چهارهستهای پردازنده Intel Core i5-4670K بررسی کنیم و در این حالت تنها یک ماژول چهار گیگابایتی از حافظه را به کار بگیریم. بقیه قطعات سیستم تست ما شامل مادربورد Gigabyte Z87X-D3H، هشت گیگابایت حافظه GSkill TridentX DDR3-2400، درایوهای ADATA SX900 128GB و Apacer Turbo II 120GB و منبع تغذیه Green GP1235B میشدند. متاسفانه هیچ یک از بازیها دارای نرم افزار Benchmark داخلی نیستند و به همین خاطر برای تست کارآیی از نرم افزار FRAPS استفاده کردیم. جدول زیر مشخصات فنی کارتهای گرافیک مورد استفاده ما را نشان میدهند:
کارت گرافیک | فرکانس پردازنده گرافیکی (مگاهرتز) | حافظه | رابط و پهنای باند حافظه | واحدهای سایهزنی |
Asus Matrix R9 280X | 950 تا 1100مگاهرتز | 3 گیگابایت، GDDR5، 6400 مگاهرتز | 384 بیت، 307/2 گیگابایت در ثانیه | 2048 |
Gigabyte GTX 770 Windorce OC | 1137 تا 1189مگاهرتز | 2 گیگابایت، GDDR5، 7010 مگاهرتز | 256 بیت، 3/224 گیگابایت در ثانیه | 1536 |
msi GTX 760 Gaming | 1080 تا 1150 مگاهرتز | 2 گیگابایت، GDDR5، 6008 مگاهرتز | 256 بیت، 192/2 گیگابایت در ثانیه | 1152 |
PowerColor R9 270X | 1050 مگاهرتز | 1 گیگابایت، GDDR5، 6000 مگاهرتز | 128 بیت، 96 گیگابایت در ثانیه | 1280 |
مشخصه میدان نبرد گرافیک بالاتری میطلبه.
گیگا ترکوند
در مجموع این بازی ها بیشتر به پردازنده گرافیکی بستگی دارند. برای همین افزایش حافظه زیاد تاثیر ندارد.
پس در واقع RAM بیشتر از 4 گیگ و CPU دو هسته یا چهار هسته ای تاثیر ناچیزی روی فریم ریت داره بله!؟..
با استفاده از این تست که به صورت اختصاصی توسط خودمان انجام شده است می توانید بفهمید که بازی Battlefield فشار بیشتری به قطعات سخت افزاری می اورد.
کاملا با نظر اقای پناهی موافقم بنده همین بازی کلاف و بتلفیلد را بازی کرده ام که کاملا مشهود بود که بتلفیلد فشار بیشتری به سیستم میاره اما یه چیز خوبش اجرا روdx10بود که خیلی از بازی خور ها رو مجبور به ارتقا کارت گرافیک نکرد.
به نظر بنده خرید یک کنسول نسل هشتمی برای اجرای بازی های روز(+انحصاری ها) کار بهتر و عاقلانه تری است چون باید برای اجرا این بازی ها بروی pc هزینه به مراتب بیشتری پرداخت کنید.البته با توجه به این که بنده طرفدار دو آتیشه pcهستم اما اگر منطقی نگاه کنیم اختلاف جزئیات تصویر درpcو کنسول تفاوت زیادی ندارد.