سال 2015 میلادی واپسین روز های خود را سپری می کند و بسیاری از مردم دنیا (که تقویم رسمی یا کاری شان با سال میلادی گره خورده است) اندک اندک خود را برای آغاز سال جدید یا همان سال 2016 آماده می کنند. با پایان یافتن سال 2015 میلادی چشم بسیاری از شرکت های بزرگ تجاری اکنون به روز هایی است که آن ها را پشت سر گذاشته اند و از همین رو در ان روز های باقی مانده از سال جاری، احتمالاً مشغول حساب و کتاب کردن برای آگاهی از این نکته به سر می برند که در پایان امسال چه دستاوردی مهمی را حاصل آورده و چه عملکرد مفیدی از خود به جا گذاشته اند. به همان نسبتی که شرکت های مهم تجاری (خصوصاً دسته ای از آن ها که در ساخت و توسعه ی تکنولوژی های کامپیوتری و سخت افزاری سهم عمده ای دارند) در پی یافتن نقاط مثبت کارنامه ی اعمال خود در سالی که گذشت می گردند، ناظران امر نیز کنجکاو دانستن این موضوع هستند که نقطه عطف شرکت های مهم و نام آشنای تجاری در سال 2015 میلادی چه بوده است. به همین دلیل در مطلب پیش رو قصد داریم نگاهی به عملکرد سه شرکت بزرگ سخت افزاری جهان یعنی شرکت های انویدیا ، اینتل و AMD بیاندازیم و به اتفاق یکدیگر ببینیم که نقطه عطف کاری این شرکت های نام آشنا در سال 2015 میلادی چه بوده است و در واقع کدام یک از محصولات ویژه ی این سه شرکت یا فناوری های جدید مورد استفاده قرار گرفته توسط آن ها را می توان به عنوان گل سر سبد تولیدات این شرکت ها در سالی که پشت سر نهادیم به حساب آورد.
همان گونه که به آن اشاره شد، در این متن قصد داریم به محصولات شاخص تولید شده توسط سه شرکت نام آشنای سخت افزاری در سال 2015 میلادی نگاهی داشته باشیم و هنگامی که از بحث های سخت افزاری نامی به میان می آید بی شک اکثر ذهن ها به سوی نام قطعاتی نظیر کارت گرافیک یا پردازنده متمایل می شود. از همین رو به نظر می رسد که گل سر سبد سه شرکت مذکور در سال 2015 میلادی جزو همین دسته از قطعات سخت افزاری و فناوری های نوین به کار رفته در تولید آن ها باشد و در واقع هر سه شرکت مذکور نیز تمام توان خود در سال پشت سر گذارده را در راه تولید همان قطعاتی از سخت افزار کامپیوتر به مصرف رسانده اند که بیش از همه به موجب تولید آن قطعات در بازار شناخته می شوند. پس بهتر است هر چه زود تر به سراغ گل سر سبد سه شرکت انویدیا ، اینتل و AMD در سال 2015 میلادی برویم.
انویدیا و تایتان غول پیکرش
بی شک بهترین محصول تولید شده و گل سر سبد شرکت انویدیا در سال گذشته کارت گرافیک GTX 980 Ti بود که توانست اهداف این شرکت در زمینه ی جلب نظر مخاطبان و هواداران خود را یک گام رو به جلو هدایت نماید. در کل می توان تولید کارت گرافیک GTX 980 Ti را گام تازه ای در جهت محکم تر کردن جایگاه معماری نسل دوم مکسول در میان کارت های گرافیک و همچنین افزایش پرستیژ این معماری و به رخ کشیدن قدرت آن در نزد رقیبان ، از سوی شرکت انویدیا بر شمرد. می توان گفت که تا پیش از حضور این کارت گرافیک جدید در بازار مصرف، تمام چشم امید گیمر هایی که همواره خواهان استفاده از بهترین ها هستند به برادر بزرگ تر این قطعه ی سخت افزاری یعنی کارت گرافیک GTX Titan X دوخته شده بود. با این حال کارت گرافیک مذکور به دلیل قیمت بسیار بالای خود بسیاری از گیمر ها را فراری می داد و آن ها را به دامان دیگر محصولات موجود در بازار که مسلماً بخشی از آن ها به برند رقیب تعلق داشتند می انداخت. از همین رو کارت گرافیک GTX 980 Ti پا به میدان نهاد تا برای کسانی که دستشان از مدل GTX Titan X کوتاه بود، مدلی قابل دسترس تر باشد. اگر چه کارت گرافیک GTX 980 Ti برای ارزان تر شدن نسبت به برادر بزرگ تر خود ، از لحاظ ویژگی های سخت افزاری از برخی جهات نسبت به او در جایگاه پایین تری قرار می گرفت ، اما در عوض برخلاف کارت گرافیک GTX Titan X برای طیف وسیع تری از گیمر های مشتاق به استفاده از کارت های گرافیک قدرتمند یا به قول فرنگی ها High End گزینه ای قابل خریداری محسوب می شد و سوای این امر حتی می توان گفت که برخی بررسی های رسمی سرعت اجرایی این کارت گرافیک را در امر انجام برخی بازی ها یا فعالیت های گرافیکی (در فرمت های تصویری متفاوت) کمی بیش از برادر بزرگ تر خود نشان می داد. البته برای این که کارت گرافیک GTX 980 Ti را گل سر سبد محصولات انویدیا در سال 2015 میلادی بنامیم دلایل دیگری نیز وجود دارد که بسیار مهم تر از قدرت و سرعت این محصول جدید شرکت انویدیا به نظر می رسد. بسیاری از کارشناسان معتقدند که اگر کارت گرافیک GTX 980 Ti با چنین قیمتی به بازار عرضه نمی شد ، شرکت AMD به هیچ وجه محصولات مبتنی بر معماری فیجی خود یعنی کارت های گرافیکی نظیر R9 Fury X ، R9 Fury و R9 Nanoرا با چنین قیمت هایی (که در واقع به نسبت قیمت های رقابتی محسوب می شوند) به بازار عرضه نمی کرد و در واقع حضور مقتدرانه ی کارت گرافیک GTX 980 Ti در بازار در کل موجب شد تا قیمت سایر کارت های گرافیک قدرتمند حاضر در بازار نیز رقابتی تر شود و این امر در نهایت به نفع مصرف کنندگانی تمام شود که اکثر شان را گیمر هایی تشکیل می دهند که توان خریداری کارت های گرافیک گران قیمتی نظیر GTX Titan X و سایر محصولاتی با این رنج قیمت را ندارند. بنابر این برای محصول جدید انویدیا یعنی کارت گرافیک GTX 980 Ti باید حساب ویژه ای در سال 2015 میلادی باز کرد و آن را به عنوان گل سر سبد این شرکت در سال گذشه لقب داد.
اینتل و آسمان دریایی اش
تمرکز شرکت اینتل در طول سال های اخیر بیشتر بر تولید فناوری های جدید مربوط به ساخت محصولات خود بوده است که می توان باز تاب این فناوری ها را به بهترین شکل ممکن در ساختار و معماری قطعات این شرکت شناخته شده مشاهده کرد. بنا بر این اگر بخواهیم گل سر سبد شرکت اینتل در سال 2015 میلادی را انتخاب نماییم، نمی توان نام محصول خاصی از این شرکت را به میان آورد و به جای آن باید به تکنولوژی جدید مورد استفاده قرار گرفته توسط شرکت اینتل در جریان ساخت پردازنده های خود که با نام ریز معماری Skylake شناخته می شود اشاره کرد. اگر چه ریز معماری Skylake شاید در نگاه نخست به اندازه ی تکنولوژی سال گذشته ی شرکت اینتل یعنی پلتفرم Haswell – E مبتنی بر X99 هیجان انگیز و نو آورانه به نظر نرسد، اما اگر به شکل دقیق تری به آن بنگریم ، این تکنولوژی را می توان یک زمینه سازی قابل توجه از سوی اینتل برای گام برداشتن به سمت تولید پردازنده های سریع تر ، کارآمد تر و قدرتمند تر دانست. به عبارت بهتر در دورانی که حافظه های SSD خیز عظیمی برداشته اند تا جای خود را در بازار مصرف قطعات سخت افزاری بیش از پیش محکم سازند ، پلتفرم جدید اینتل یعنی Skylake این امکان را در اختیار محصولات ساخته شده بر اساس ریز معماری مذکور قرار می دهد تا با بهره گیری از تکنولوژی نو پای 3D XPoint بتوانند از سرعت و کارایی بسیار بیشتری بر خوردار باشند. تکنولوژی 3D Xpoint در واقع نوعی تکنولوژی جدید مبتنی بر حافظه محسوب می شود که شرکت اینتل تقریباً در حول و حوش زمان عرضه ی رسمی پلتفرم Skylake به معرفی آن پرداخت و می توان گفت که از لحاظ سرعت چیزی بیش از هزار برابر سریع تر از محصولات مبتنی بر تکنولوژی NAND محسوب می شود. مطمئناً پلتفرم جدید شرکت اینتل که هسته و پایه ی اصلی آن بر اساس ریز معماری Skylake بنا شده است ، در قالب محصولات تولید شده در خط تولید Skylake – E نمود بیشتری خواهد یافت و علاقمندان می توانند به زودی شاهد ویژگی های مثبت این ریز معماری باشند. پس هیچ جای شک و تردیدی باقی نمی ماند که بخواهیم از ریز معماری Skylake به عنوان گل سر سبد امسال شرکت اینتل یاد کنیم.
AMD و درنده خو های سرخ رنگ اش
در طول سال های اخیر دو کارت گرافیک GTX 970 از انویدیا و R9 290 از AMD و همچنین سایر هم خانواده های این دو محصول از برند انویدیا و AMD ، رقابت بسیار خوبی را با یکدیگر در بازار کارت های گرافیک بر قرار ساخته بودند که سود این رقابت بیش از هر چیز عاید مصرف کنندگان این محصولات شد. با این حال در نیمه ی نخست امسال رقابت چندان قابل توجهی را میان محصولات دو شرکت انویدیا و AMD شاهد نبودیم و بازار کارت های گرافیک کاملاً قابل پیش بینی ، عاری از هیجان و مهم تر از همه خالی از محصولات قدرتمندی که بتوانند با قدرت خرید مصرف کنندگان هم خوانی قابل قبولی داشته باشند گردیده بود. امر نه چندان جالبی که کارت گرافیک GTX 980 Ti سر انجام به آن پایان داد و موجب شد تا پرچم داران شرکت AMD در دنیای کارت های گرافیک نیز با توان رقابتی بیشتری پا به میدان بگذارند و بازار رقابت این دو رقیب دیرینه در میدان اصلی رقابتی آن ها یعنی بازار کارت های گرافیک داغ تر از قبل گردد. در این میان انتخاب تنها یکی از محصولات سری R9 Fury به عنوان گل سر سبد تولیدات AMD در سال 2015 میلادی شاید کار چندان ساده ای نباشد. در واقع تمامی محصولات این سری نیز همچون رقبایشان از برند رقیب، اسب خود را تمام و کمال برای نشانه رفتن هر چه بهتر کیفیت تصویری 4K (که قطعاً طی ماه های آینده در بازی های کامپیوتری موجود در پلتفرم واقعیت مجازی نقش بیشتری را نسبت به حال حاضر ایفا خواهد نمود) زین کرده اند و در این راه از پهنای باند بیشتری در حافظه و همچنین ریز معماری جدیدی بهره می برند که با نام Die Stacking شناخته می شود. در واقع تمامی برادران درنده خو و فیجی نشانِ شرکت AMD از معماری کاملاً جدیدی در ساختار اصلی طراحی خود بهره می برند که به جای معماری دو بعدی سابق بر نوعی معماری جدید (ساختاری) سه بعدی استوار شده است. به این معنی که چگالی ترانزیستور های موجود در این محصولات به طور عمودی در بیش از دو لایه بسط یافته است و همین معماری کمک می کند که علی رغم بهره بردن برادران فیجی نشان AMD از عدد کمتری در حافظه ی گرافیکی ، در عمل این محصول توان پردازشی بیشتری برخوردار باشند و در نتیجه قدرت دو چندانی را در این زمینه به نمایش بگذارند. در واقع تمرکز شرکت AMD در تولید نسل جدید کارت های گرافیک خود که به جای معماری ساختاری دو بعدی بر نوعی ساختار دو و نیم بعدی و سه بعدی تمرکز یافته اند شاید موجب شود که این شرکت بتواند در ادامه ی راه رقابت چالش بر انگیز تری را با رقیب دیرین خود تجربه نماید و به مدد این رقابت داغ و تنگاتنگ قطعاً کاربران محصولات این شرکت و شرکت رقیب نیز سود بیشتری خواهند برد. حال که شرکت AMD دست بالا را در رقابت میان پردازنده های اصلی و رده بالا (خصوصاً در بخش لپتاپ) به طور واضح به شرکت اینتل واگذار کرده است ، احتمالاً قصد تکرار همین تجربه را در بخش کارت های گرافیک خود نیز نخواهد داشت و باید منتظر داغ تر شدن رقابت میان محصولات فیجی نشان این شرکت از یک سو و تولیدات مبتنی بر معماری نسل جدید مکسول شرکت رقیب از سوی دیگر باشیم. بنا بر این هیچ تردیدی وجود ندارد که چشم امید اصلی سران AMD برای موفقیت در بازار کارت های گرافیک، به برادران درنده خوی این شرکت دوخته شده است. بنا بر همین اصل کارت های گرافیک سری R9 Fury شرکت AMD را باید به عنوان گل سر سبد محصولات این شرکت در سال 2015 میلادی در نظر گرفت.
فروش 970 بمراتب از 960 بیشتر بوده بخصوص که از نظر قیمتی تفاوتشون کمه اما از نظر قدرتی خیلی با هم فرق دارن با وجو 970 اصلا 960 ارزش خرید نداره خصوصا که ارزونترین مدلهاش در حد 1200 هم میشه خرید.
مگه ۹۶۰ بده؟؟
می دونم دوست عزیز=smile
منظور من شکلک :-bd:-q بود:smiley1
گل سر سبد انویدیا 960 بود که عالی بود انصافا.وگرنه قدرت که همیشه ملاک نیست:emoji1
در کل هموشون خوب هستند فرض محال خیال کن این شرکتها وطنی بودند چه اتفاقی پیش می آمد فکر کنم هنوز از پردازنده 100 مگاهرتز 30-40 سال پیش استفاده میکردیم :emoji3:emoji3:emoji3 ( مثل پیکان و پراید !!!!!)
ایشالا amd زودتر پردازنده های جدیدش رو عرضه کنه به بازار
چند روز پیش یک عکس تو کانال تلگرام لیون کامپیوتر دیدم خیلی برام جالب و جذاب بود پیشنهاد می کنم همه ببینند.
رندر یک عکس به دست سه پردازنده گرافیکی:-D
http://s3.picofile.com/file/8230409768/421237024_12280.jpg
=))=))=))
اموجی ها جابه جا شده:emoji1
:-q:-q:-q
اول اینکه کارت Titan Z قوی تره دوست عزیز
دوم اینکه تو بعضی از بازی ها، 980Ti از Titan X بهتر بوده
البته بهتر بود هر کدوم رو تو یه خط می نوشتی تا این مشکل پیش نیاد=))
خدا خیرت بده امشب خیلی ما رو خندوندی. تشکر=))=))=))
دوست عزیز اشتباه نمایش داده میشه من به amd :-q دادم به nvidia :-bd دادم
اشتباه شد عزیزم من به amd :-q دادم به nvidia :-bd
راس میگی باو :-)):-))
=))
داداش تو که میگی Nvidia نه :-q، خوب چرا عکس پروفایلت لوگوی انویدیاس=))=))
درسته که AMD کارتای قدرتمندی داره اما هیچ موقع به پای Nvidia نمیرسه
کلا Nvidia یه چیز دیگس کیفیت تصاویر خروجیش بینظیره و با استفاده از نرم افزارای تخصصی که داره این کیفیت و روانی تصویر رو دوچندان میکنه
مهمترین دلیل انتخاب ti نسبت به titan x فقط قیمتشه ولی این را نباید فراموش کرد که titan x قویترین کارت گرافیک دنیاست.
:-L فقط انویدیا…
Nvidia :-bd ,intel :-bd ,Amd :-q