پس از برگزاری انتخاب ریاست جمهوری امریکا، دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب این کشور تصیم گرفت که کمپانی های امریکایی را مجاب کند تا به جای کشور های دیگری مانند چین، ویتنام، هند و غیره، در خاک امریکا محصولات خود را تولید کنند بنابراین دست بر روی ابرکمپانی های دنیای فناوری از جمله اپل، مایکروسافت و گوگل گذاشت و در دیداری نیز در این مورد با تیم کوک و بیل گیتس گفت و گو کرد. ترامپ پیش از انتخاب شدن به عنوان رئیس جمهور امریکا در کمپین های تبلیغاتی خود اعلام کرده که بود که تولیدات را به کشور بازخواهد گرداند و با یک مالیات سنگین برای واردات محصول از چین به گونه ای برای سازندگان امریکایی که در چین مشغول تولید هستند خط و نشان نیز کشید. هزینه ی پائین نیروی کاری و نزدیک بودن به تامین کنندگان از جمله دلایل مهم اپل برای تولید در چین هستند. فاکس کان، یکی از تامین کنندگان اصلی محصولات اپل است و اپل نیازمند همکاری این کمپانی تایوانی برای تولید در ایالات متحده است، کوپرتینویی ها تابستان گذشته با فاکس کان در این مورد گفت و گویی انجام دادند و این کمپانی اعلام کرد که با اپل برای انتقال تولیدات به خاک امریکا موافقت خواهد کرد.
اما همان طور که میدانید، فاکس کان تنها تامین کننده ی اپل محسوب نمیشود و اپل با کمپانی های چینی متعدد دیگری نیز برای تامین قطعات گجت های خود همکاری میکند. طی گزارشی که امروز منتشر شده است، اغلب تامین کنندگان چینی اپل مخالف تولید محصولات این کشور در امریکا هستند و برای این کار با اپل همکاری نخواهند کرد. کمپانی Lens Technologies که سازنده ی شیشه و لنز برخی محصولات اپل است از جمله کمپانی هایی است که مخالف انتقال تولیدات اپل به خاک امریکا است. Pegatron نیز یکی دیگر از کمپانی های مهم چینی است که با اپل همکاری میکند و مانند دیگر تامین کنندگان چینی با این انتقال موافق نیست. نگرانی کمپانی های چینی برای تولید در خاک امریکا هزینه ی بالای تولید و دستمزد بالای کارگران است و به گفته ی آنها انعطاف پذیری در کارگران امریکایی کمتر است و ممکن است برای انجام کار گروهی زمان بندی شده برای تولید به اندازه ی میزان مورد نیاز اپل با مشکل مواجه شوند. از سوی دیگر اپل در چین، سیستم نزدیک به همی با تامین کنندگان اصلی خود مانند فاکس کان و Pergatron تشکیل داده است و به همین دلیل میتوانند همکاری دقیق تری با یکدیگر داشته باشند و در صورت انتقال تولیدات از چین به امریکا، ممکن است این همکاری رنجیره ای از بین برود. از سوی دیگر تامین کنندگان نیز مشکلات مخصوص به خود را دارند. تولید سفارشی برای قطعات ضروری که ممکن است در شهر Shenzhen ده روز طول بکشد ممکن است در امریکا تا 30 روز به طول بیانجامد. همچنین تولید کنندگان امریکایی نیز نمیتوانند برخی از قطعات مورد نیاز محصولات اپل را تولید کنند.
همان طور که گفته شد، ترامپ با تعرفه ی گمرکی 45 درصدی برای محصولاتی که به امریکا وارد میشوند تولید کنندگانی مانند اپل را تهدید کرده است چرا که همان طور که میدانید بخش عمده ی خریداران محصولات اپل در ایالات متحده هستند و در صورت عملی شدن این تهدید، قیمت محصولات اپل در خاک این کشور به طور چشمگیری افزایش خواهد یافت. این میتواند چالش مهمی برای کوپرتینویی ها محسوب شود و باید دید مدیران اپل چه تدابیری برای حل این مشکل خواهند اندیشید.
فکر کنم ملی سازی و بومی سازی و تعرفه گمرک تا چند وقت دیگه آمریکایی ها رو هم مث ما بیچاره میکنه =))
“به گفته ی آنها انعطاف پذیری در کارگران امریکایی کمتر است ” ، منظور از این جمله “بیگاری” هست
واقعا جالب شده