ترکیبی از پردازنده های ARM و هسته های CUDA در یک ابر کامپیوتر و یک کامپیوتر هوش مصنوعی چه می شود؟ کمپانی انویدیا به منظور افزایش عملکرد و بهبود وضعیت هسته های CUDA در جهان، و همچنین نمایش قابلیت های این هسته ها، همکاری خود با ARM را آغاز کرده و این همکاری به کامپیوترهای فوق پیشرفته منتهی خواهد شد.
کمپانی NVIDIA به تازگی خبر رسمی همکاری با ARM را به جهت ساخت یک سامانه جدید پردازشی اعلام کرده است؛ البته تا پیش از این، هسته های ARM در چند نوبت در کنار هسته های CUDA قرار گرفته بودند که از جمله آنها می توان به NVIDIA Tegra و پردازنده های Nintendo Switch اشاره کرد. با این وجود این همکاری اینبار بیش از چیزی است که تصور می شود.
انویدیا اعلام کرده است که تا اواخر سال جاری، هسته های CUDA و شیوه توسعه آنها را در اختیار ARM قرار داده و کاربرد اصلی این همکاری، تولید کامپیوترهای High Performance Computing، به اختصار HPC یا همان سامانه های پردازش های عظیم و سریع، و کامپیوترهای هوش مصنوعی یا همان AI خواهد بود. این ترکیب شتاب بخش بیش از 600 برنامه کاربردی HPC، محاسبات پر سرعت و هوش مصنوعی خواهند آورد.
در این میان کتابخانه هایی از جمله CUDA-X، کتابخانه های HPC، چهارچوب های AI و ابزارهای توسعه نرم افزار مشترک هر دو کمپانی نیز مورد استفاده قرار خواهند گرفت. این بدان معنی است که کد انویدیا در تمام معماری های اصلی CPU از جمله معماری x86 اینتل، قدرت IBM و ARM RISC سازگار خواهد بود. ین بدان معنی است که کد انویدیا در تمام معماری های اصلی CPU از جمله معماری x86 اینتل، معماری های IBM و ARM RISC امکان فعالیت دارد.
آقای Jensen Huang، مدیر عامل غول سبز تراشه در جهان گفت: ابر کامپیوترها و کامپیوترهایی با توانایی پردازش سنگین و البته سریع، ابزار ضروری کشف و پیشرفت علم هستند. آنها به شکل فوق العاده و به طور چشمگیری مرز دانش انسانی را گسترش خواهند داد. ترکیبی از محاسبات شتاب دهنده CUDA و معماری CPUهای کم مصرف و مدرن که به رشد و افزایش عملکرد سیستم های HPC کمک خواهند کرد. انتظار می رود که بازار HPC در اواخر سال 2025 به ارزش 59.65 میلیارد دلار برسد. به هر حال این روزها بازار پردازش های موازی به شدت داغ است و ما مانند همیشه از دنیای علم و فناوری عقب…
دیدگاهتان را بنویسید