زمانی که ترامپ دستور به تحریم شرکت هوآوی داد، بسیاری این تصمیم را از سوی شخص ترامپ میدانستند نه ایالات متحده آمریکا. پس از پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری، امید زیادی برای لغو دستور تحریم هوآوی از سوی آمریکا به وجود آمد. اما پس از تمدید و تشدید این تحریم به وسیله بایدن، دیگر کاملا مشخص شد این رویه تا اطلاع ثانویه از سوی دولتهای آمریکا ادامه خواهد داشت. هواوی که خود را در این وضعیت مشاهده میکند، تصمیم گرفته با واگذاری مجوز طراحی گوشیهای خود به سایر شرکتها به نحوی اقدام به دور زدن تحریم کند.
از دست رفتن جایگاه برترین فروشندگان جهانی
بر هیچکس پوشیده نیست که کسب و کار هواوی بر اثر تحریمهای ایالات متحده آمریکا به شدت آسیب دیده است. پس از گذشت دو سال از آغاز این تحریمها توسط دونالت ترامپ، دیگر هواوی جز برترین تولید کنندگان تلفن همراه در جهان نیست. هواوی حتی در کشور خودش نیز از لیست پنچ فروشنده برتر خارج شدن است، که خود یک زنگ خطر برای این شرکت عظیم است. شرکت هواوی برای فرار از این بحران مجبور به اتخاذ تصمیمهای دشوار و حساسی شده است. از ورود به مقوله پرورش خوک گرفته تا تغییر نام تجاری خود به Honor، به عنوان یک بخش کاملا جداگانه که اکنون در مالکیت یک شرکت دولتی قرار دارد.
حضور دوباره به واسطه دیگر شرکتها
بر اساس گزارشی که بلومبرگ منتشر کرده است، جدیدترین تصمیم هواوی برای حفظ جایگاه و بقا در این شرایط دشوار، صدرو مجوز طراحی گوشیهای هوشمند خود به شرکتهای دیگر است. هواوی با این کار میتوانند به نحوی اقدام به دور زدن تحریم کنند، و سطح دسترسی خود را به تکنولوژی ساخت در آمریکا افزایش بدهند.
واسطه گری Xnova و TD Tech برای عرضه گوشیهای هواوی
هواوی در مرحله اول قصد دارد، مجوز طرحهای خود را به واحدی از شرکت دولتی پستی و مخابراتی (وزارت ارتباطات) چین به نام Xnova واگذار کند و پس از آن تلاش خواهد کرد که سخت افزارها و نرمافزارهایی که اجازه خرید و دسترسی به آنها را ندارد، از این طریق به دست بیاورد. از این به بعد شرکت Xnova تلفنهای Nova با برند هواوی را در فروشگاه آنلاین خود میفروشد، اما با یک تفاوت مهم نسبت به گذشته. از این به بعد گوشیهای هوآوی با برند Xnova فروخته خواهند شد. شرکت دیگری که هوآوی قصد دارد حق طراحی تلفنهای خود را به آن واگذار کند، شرکت تولید تجهیزات مخابراتی TD Tech است. البته این همکاری و فرایند تولید و فروش، فعلا در مرحله مذاکرات قرار دارد. با این حال، مهندسان شرکت هواوی تمام تلاش خود را برای سازگار کردن گوشیهای جدید با تراشههای کوالکام و مدیاتک هستند تا آنها را جایگزین تراشههای ساخت شرکت زیرمجموعه خود یعنی HiSilicon کنند.
با توجه به شرایطی که در حال حاضر حاکم است و عدم وجود هیچ چشم اندازی از لغو تحریمهای آمریکا توسط بایدن، این حرکت هواوی میتواند بهترین چارهی این غول فناوری چینی برای ادامه حضور در بازار جهانی تلفن همراه باشد. تنها زمان میتوان نشان دهد که این طرح هوآوی موفق خواهد بود یا خیر، اما ظاهر هوآوی به موفقیت این طرح بسیار مطمئن است. هواوی امیدوار است با استفاده از این روش، بتواند فروش خود را در سال آینده حتی 30 میلیون دستگاه افزایش بدهد. اما ممکن است این برنامهی هواوی نتیجه برعکس بدهد و در نهایت منجر به اعمال تحریمهای جانبی و گستردهتری نسبت به گذشته شود.
نظر شما چیست؟ آیا ورود کردن دولتها به این شکل در رقابتهای صنعتی درست است؟ آیا ایالات متحده آمریکا تنها به بهانههای نقص قوانین، ولی در واقع برای جلوگیری از رشد این غول صنعتی چین، که نقش بسیار مهمی در صنعت ارتباطات جهانی دارد، این تصمیمات را گرفته است؟ یا اینکه چرا چین هیچ اقدام تلافی جویانهای مانند ممنوعیت محصولات اپل در کشور خود، به عنوان یکی از بزرگترین مشتریان این شرکت، انجام نمیدهد؟ نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط:
دوس دارم اونایی که میگفتن هواوی عقب نمیفته بیان و نظراتشون رو بگن
تنها به بهانههای نقص قوانین، ولی در واقع برای جلوگیری از رشد این غول صنعتی چین؟!!! یه پا کیهان و تسنیم شدین برا خودتون! آره امریکا حسودیش میشه به جاسوس افزارای کمونیستا 🤣