چند وقتی است که اطلاعات کاربران ایرانی به راحتی مورد سوءاستفاده هکرها قرار میگیرد. در جدیدترین مورد شواهد از فروش اطلاعات 5.5 میلیون مشترک اپراتور رایتل در اینترنت خبر میدهد.
حفاظت و نگهداری از اطلاعات کاربران یکی از وظایف اصلی شرکتها در قبال اعتمادی است که کاربران به آنها میکنند. در برخی موارد مشاهده شده که کاربران با دستهای خود اطلاعاتشان را در معرض سوءاستفاده قرار میدهند. یک نمونه از آنها، استفاده از نسخههای جعلی داخلی تلگرام بود که در نهایت دیدیم به لو رفتن حجم وسیعی از اطلاعات کاربران ایرانی در فضای اینترنت منجر شد. اما در موارد دیگر شاهد این هستیم که شرکتها توانایی حفاظت از اطلاعات کاربران را ندارند. نمونهای این مورد، لو رفتن اطلاعات 5 میلیون کاربر سیب اپ بود که چندی پیش خبرساز شد.
بیشتر بخوانید: لو رفتن اطلاعات 5 میلیون کاربر سیب اپ شامل نام، شماره و آدرس ایمیل!
اطلاعات 5.5 میلیون مشترک اپراتور رایتل
حالا در جدیدترین مورد از این ناتوانیها، شاهد آن هستیم که اطلاعات 5.5 میلیون کاربر اپراتور رایتل برای فروش در اینترنت قرار گرفته است.طبق شواهد و تصاویر منتشر شده در فضای اینترنت این اطلاعات شامل شماره موبایل رایتل، شماره موبایل دوم، تلفن ثابت، شماره سریال سیمکارت، نام، نامخانوادگی، نام پدر، کد ملی، تاریخ تولد، ایمیل، آدرس و … میشود.
رایتل هنوز به این هک گسترده اطلاعاتی واکنشی نشان نداده و آن را تأیید یا رد نکرده است. در صورت کسب اطلاعات بیشتر، این خبر بروزرسانی خواهد شد.
بروزرسانی
حسین فلاح جوشقانی، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات در واکنش به به این موضوع در حساب توئیتر خود گفت:
مرکز ماهر درز اطلاعات رایتل را تایید کرده است. گزارشها نشان میدهد اطلاعات لو رفته متعلق به 4 سال پیش بوده و توسط عامل انسانی رخ داده است. در هر حال رایتل مسئول حفاظت از دادهی مشترکین است و باید برخورد مسئولانهای از خود نشان دهد. طبق ضوابط پروانه برخورد جدی خواهیم کرد
روابط عمومی رایتل در ارتباط با خبر لو رفتن اطلاعات کاربران خود، بیانیهای به شرح زیر منتشر کرده است:
به گزارش روابط عمومی رایتل، در تاریخ 12 خرداد ماه سال جاری این اپراتور ازطریق رسانهها در جریان ادعای فردی مبنی بر دراختیار داشتن اطلاعات 5.5 میلیون از مشترکین خود شد. فرد مذکور مدعی شد از رایتل خواستار 5 بیت کوین شده تا از انتشار دیتا خودداری کرده و آن را دراختیار رایتل قرار دهد و پس از ممانعت رایتل از پرداخت، برای فروش دیتا ازطریق اینترنت به مبلغ یک هزار دلار اقدام کرده است که رایتل این مذاکره و درخواست را قویا تکذیب میکند.
این اپراتور اعلام میدارد تاکنون هیچ مستندی بهجز 9 رکورد منتشر شده مبنی بر دزدیدهشدن اطلاعات 5.5 میلیون مشترک این اپراتور به دست نیامده است که نتیجه بررسی این 9 رکورد نشان میدهد 6 رکورد بسیار قدیمی بوده (سال 94 و پیش از آن) و عملا این مشترکین دیگر در شبکه رایتل فعال نیستند. از تعداد دیتای اعلامی سه رکورد فعال است که نشان میدهد اطلاعات مورد بحث بسیار قدیمی است.
در بررسیهای صورت گرفته مشخص شده است احتمال سرقت اطلاعات برخط این اپراتور وجود ندارد و رایتل از پروتکلهای آفتا و ماهر استفاده میکند و این پروتکلها درحالحاضر تشدید شده است.حدس اصلی رایتل در خصوص نشر اطلاعات توسط منشا انسانی است که در سال 94 و پیش از آن رخ داده است. در این راستا از رسانهها درخواست داریم تا روشن شدن موضوع از هرگونه شایعهپراکنی خودداری کرده و اخبار را ازطریق درگاههای رایتل پیگیری کنند. باتوجهبه رسالت شركت خدمات ارتباطی رايتل بهمنظور رعايت حقوق مشتركين و اخلاقمداری اقدامات لازم قضايي جهت برخورد با عاملين اين موضوع باجديت دنبال میشود.
بهمنظور جبران خسارت آن دسته از مشتركين گرامی كه احتمال میرود اطلاعات آنان منتشر شود، تمهيداتی در نظر گرفته شده است كه متعاقبا از طريق كانالهای رسمی اعلام میگردد.
اطلاعات تکمیلی:
بررسی اولیه رایتل در خصوص عدد ادعا شده از انتشار اطلاعات منتشرشده مشترکین رایتل این است که این تعداد بسیار کمتر از پنج و نیم میلیون نفر بودهاست.
بیشتر بخوانید: لو رفتن اطلاعات 42 میلیون کاربر ایرانی تلگرام بهلطف نسخههای جعلی
چن روز پیش بود ک خط تلفنم قط شد. بعد این ور اون ور رفتن آخرش دیدیم 11 تا خط رایتل ب اسمم باز شده :/.. الانم ب دستور تنظیم مقررات همه خط ها قطع هسش
اینم شانس مایع
روابط عمومی رایتل: “عملا این مشترکین دیگر در شبکه رایتل فعال نیستند. از تعداد دیتای اعلامی سه رکورد فعال است که نشان میدهد اطلاعات مورد بحث بسیار قدیمی است” مثلا طرف کدملیش یا نام پدرش و یا شماره شناسنامش عوض شده! با همین اطلاعات میشه کلی کلاه برداری کرد. از دوسال پیش که اطلاعات تعدادی کثیری از مستمری بگیران تامین اجتماعی لو رفته بود و بحث کارت هوشمند تامین اجتماعی به جای دفترچه درمانی داغ بود (که آخر سر هم انجام نشد) همین اطلاعات لو رفته باعث شد از کلی افراد مستمری بگیر (اکثرا سن بالا) کلاه برداری بشه به این صورت که شخص کلاهبردار با تلفن با شخص قربانی تماس گرفته و خود را کارمند شعبه از تامین اجتماعی معرفی می کند و با دادن اطلاعات شماره مستمری و نام و نام خانوادگی و … اعتماد طرف را جلب کرده و می گوید برای شما به صورت پایلوت کارت هوشمند تامین اجتماعی صادر شده و با پیک برایتان ارسال خواهیم کرد و دفترچه خود و هزینه 214000 تومان به پیک پرداخت کنید. به همین راحتی کلی آدم این وسط کلاه میره سرشون! این فقط یکی از راه های سو استفاده از اطلاعات خصوصی مردم هست. حالا روابط عمومیشون میگه اطلاعات 4 سال پیشه و سوخته بوده! اینم شد جواب. منی که برای تمام خانوادم از طرح هر دفترچه بیمه یک سیم کارت با دفترچه بیمم سیم کارت گرفتم تکلیفم چیه. از عکس خودم و زن و بچه هام و اثر انگشتام تا امضام و اسکن شناسنامه تمام صفحات و کارت ملی تا آدرس و تلفن نه فقط خودم بلکه دو نفر آشنا (اونایی که بیمه تامین اجتماعی دارن می دونن فرم اولیه ثبت نام رو میگم) خب امثال ما چیکار کنیم؟
خدا به داد برسه با سو استفاده ای که قراره از این اطلاعات بشه
دیگه چی مونده لو بره؟
برگ زرینی دیگر از افتخارات چهل و چند ساله
🤮🤮🤮🤮🤮
فسیل جان!
شما کار دیگه جز آمریکا آمریکا کردن و گفتن همش تقصیر دولته نداری؟!🤔
#از_ماست_که_بر_ماست
مثل کار شما که همش چین و روسیه میکنین و همه چیز هم یا تقصیر غرب هست یا جناح های مخالف که عملا هم مخالف نیستن و جنگ و دعوای باندیه!
#کامنتی_چند_میگیری
یا خدا دیگه چی مونده که او بره
ای خدا امنیت نداریم الان من چیکار کنم!
باید برم همهی برنامههامو شمارشو بکنم اون یکی سیم کارتم
شماره موبایل دوم هم او رفته