رئیس فراکسیون مبارزه با فساد اقتصادی مجلس شب گذشته اعلام کرد که طبق گزارش دستگاه های امنیتی بیش از 100 هزار خودرو با تخلف وارد کشور شده اند. امیر خجسته که دیشب میهمان برنامه گفتگوی ویژه خبری بود گفت که پیش از آنکه ثبت سفارش خودرو ممنوع شود، 5 خانواده خودروهایی لوکسی وارد کرده بودند که پس از اعلام ممنوعیت 6 ماهه ثبت سفارش آن ها را فروختند. به گزارش خبرگزاری مهر، خجسته افزود:
پس از اعلام ممنوعیت ثبت سفارش خودرو از 13 تا 21 دی ماه سال 95 سی و چهار هزار خودرو در سامانه ثبت سفارش وزارت صنعت هر شب از ساعت ۲ تا ۴ بامداد ثبت شد که اسناد آن موجود است. از این تعداد وارداتِ ۶ هزار و ۴۸۱ خودرو قطعی شده است. اینکه می گویند سامانه ثبت سفارش در آن مدت هک شده است چنین چیزی نیست بلکه ورود به این سامانه غیر قانونی است و ورود این خودروها نیز قاچاق محسوب می شود. تحقیق و تفحص را با امضای ۵۰ نماینده از گمرکات آغاز کردیم و مشخص شد که گمرک از ورود این خودروها در عین ممنوعیت واردات اطلاع داشته است. گروه مشخص شده به وسیله مجلس در گمرک برای ادامه بررسی ها مستقر می شود.
رئیس فراکسیون مجلس گفت که از وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص نحوه واردات این تعداد خودرو خواهیم پرسید. او همچنین افزود چند ماه است که از وزارت صمت خواسته اند فهرست تعداد ال. سی های باز شده، ثبت سفارش ۳۴ هزار خودرو و تضامین گمرکی که پرداخت نشده است به آنها اعلام کنند اما تاکنون چنین فهرستی اعلام نشده است.
مدیرکل دفتر صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت اما در توضیحات خود نه تنها منکر نفوذ در سامانه ثبت سفارش خودرو نشده، بلکه خبر از هک سامانه گمرک داده است. علی آبادی گفت: همان گونه که در سامانه ثبت سفارش برای ثبت ۳۴ هزار خودرو نفوذ شد در سامانه گمرک نیز این اتفاق افتاد و بیش از هزار و ۹۰۰ خودرو از گمرک ترخیص شد که غیر قانونی است. او در ادامه گفت:
در حالی که واردات ۶ هزار و ۴۸۱ خودرو غیر قانونی است برای برخی از آنها چگونگی ایجاد شدنش اشکال دارد اما برای برخی مانند ثبت سفارش اولیه ۳ نماینده رسمی این موضوع اصالت داشته اما تمدید آن یا واریز کارمزد غیر قانونی بوده است. برخی نیز در دوره توقف ثبت سفارش، واردات خودرو را ثبت کرده اند که غیر قانونی است. این مسئله را با نامه رسمی به سازمان تعزیرات، سازمان حمایت از تولید کننده و مصرف کننده و گمرک ارسال کردیم و هیچگاه ورود ۶ هزار و ۴۸۱ خودرو و ثبت سفارش ۳۴ هزار خودرو را تکذیب نکردیم. سامانه ثبت سفارش بجز خودرو برای ۸ هزار تعرفه گمرکی است و بر این اساس اِشکالاتی که در ثبت سفارش ها انجام می شود به حراست و شرکت پیمانکار اعلام می شود. در جریان این بررسی ها به واردات غیر قانونی ۶ هزار و ۴۸۱ خودرو پی برده شد.
علی آبادی در ادامه اینگونه توضیح داد که با پیگیری مساله شفاف سازی خواهند کرد. او مطرح شدن موضوع باز شدن سامانه ثبت سفارش در نیمه شب و ثبت خودرو توسط عده ای را تشویش اذهان مردمی اعلام کرد.
علی معقولی، مدیر مرکز واردات خودرو نیز در گفتگوی خبری دیشب اعلام کرد: درباره ۶ هزار و ۴۸۱ خودرو که نامتعارف ثبت سفارش شد به گمرک ابلاغ کردیم که این خودروها متوقف شوند و مرجوع نیز نشوند. برای هزار و ۹۰۰ خودرو ترخیص نشده نیز به گمرکات ابلاغ شد و آنها اقدامات قضایی را انجام می دهند و در حال پیگیری هستیم. این خودروها ضوابط فنی را داشتند، حقوق گمرکی را پرداخت کردند و ارزیابی دقیق درباره آنها انجام شد.
مهدی کسرایی پور، مدیرکل سیاست ها و مقررات های ارزی بانک مرکزی نیز در برنامه دیشب عنوان کرد که خودرو در گروه چهارم کالاها و ورود آن ممنوع است و ارزی به آن تخصیص داده نمی شود. او افزود:
از ۲۲ فروردین امسال که سیاست های ارزی ابلاغ شد برای واردات خودرو به وسیله بانک ها ۱۹ درصد از ارز اختصاص یافت که ۸۱ درصد آن مربوط به واردات آمبولانس بود. ۸۱ درصد ارز واردات خودرو را نیز سامانه نیما تخصیص داده است.
کسرایی پور با بیان اینکه درباره این واردات تاکنون هیچ تخلفی اتفاق نیفتاده است افزود: اگر خودرو تا مهلت قانونی وارد نشود یا خارج از مقررات و بیشتر از قیمت تمام شده با ارز دولتی فروخته شود تخلف است. زمان واردات خودرو ۶ ماه در نظر گرفته شده است و بانک ها سرنوشت ارزهای تأمین شده برای واردات کالاها را پیگیری می کنند.
:):D:o:p:(=))B-):-))=smile:l:l:l:l:l:l:l:l:l:l:l:l:l:l:l:-DI-)/-):smiley1:smiley5:smiley7:smiley8:smiley0:emoji0
واردات بیش از 100 هزار خودرو با تخلف صورت گرفته است “” ……..یاخدا……………
چرا همه کارها با تخلف صورت گرفته؟؟؟؟؟
امیدوارم دست این افراد زالو صفت برای مردم هرچه زودتر رو بشه
:):(:):(:):(:):(:):(:):(:):(