در بخش نخست این مطلب (که ساعاتی پیش از نظر تان گذشت) به نکاتی در رابطه با آپدیت جدید موتور گرافیکی آنریل و قابلیت های موجود در نسخه ی 4.11 از این موتور گرافیکی پر کاربرد اشاره کرده بودیم. حال در بخش دوم و پایانی این مطلب قصد تکمیل موارد مربوطه و به پایان رساندن آن ها را داریم. بنا بر این پیشنهاد می شود که در ادامه ی متن پیش رو با ما همراه باشید.
یکی از نکاتی که در بخش نخست این مطلب به آن اشاره شد بهبود کیفیت اجرایی تکنیک های موجود در موتور گرافیکی آنریل توسط پردازنده های گرافیکی اجرا کننده ی این تکنیک ها بود که در آپدیت جدید این موتور گرافیکی بسیار مورد توجه طراحان آن قرار گرفته است. به این ترتیب که در آپدیت جدید از نسخه ی چهارم موتور گرافیکی آنریل با موازی سازی فعالیت های پردازشی مربوط به هسته های مختلف پردازنده های گرافیکی اجرا کننده ی بازی های کامپیوتری، شاهد بهبود در فرآیند اجرای بازی های ساخته شده توسط این موتور گرافیکی خواهیم بود. در حقیقت بسیاری از ویژگی های نوین گنجانده شده در نسخه ی 4.11 از موتور گرافیکی آنریل به لطف وجود بازی Paragon به این موتور گرافیکی افزوده گشته است. به عنوان مثال یکی از اهداف اصلی اعضای شرکت Epic در جریان ساخت بازی جدید خود یعنی Paragon (که قرار است برای دو پلتفرم PC و PS4 عرضه شود) اجرای این بازی تحت نرخ فریم کلی 60 فریم در ثانیه بر روی هر دو پلتفرم مقصد این بازی یعنی PC و PS4 بود. امری که چالش های فراوانی را برای سازندگان این بازی پدید آورد و آن ها را وادار ساخت تا قابلیت های موجود در موتور گرافیکی اختصاصی خود را افزایش دهند. به عنوان مثال با توجه به سبک چند نفره ی بازی Paragon سازندگان این بازی مجبور بودند تا در برخی از صحنه ها و سکانس های موجود در این اثر چیزی نزدیک به ده قهرمان مختلف و بیش از صد و بیست مینیون را به شکل هم زمان مورد پردازش قرار دهند؛ آن هم به بهترین شکل ممکن و با نرخ فریم کلی 60 فریم در ثانیه. موضوعی که مهندسان شرکت Epic را بر آن داشت تا به طراحی قابلیت های تازه ای برای نسخه ی چهارم از موتور گرافیکی آنریل اقدام نمایند کهدر این میان برخی از آن ها مبتنی بر قابلیت های پردازشی هم زمان و موازی هستند. در واقع بسیاری از فرمان های اجرایی در نظر گرفته شده برای موتور گرافیکی آنریل (توسط بازی سازان) هم اکنون به شکل هم زمان و به گونه ای موازی قابل پردازش هستند و این امر موجب سرعت بخشیدن به فرآیند اجرای فرمان های مذکور می شود. امری که می توان نمود عینی آن را در فعالیت هایی نظیر شبیه سازی لباس ها یا انیمیشن های چند شاخه در موتور گرافیکی آنریل مشاهده کرد. به عنوان مثال در صحنه ای از یک بازی کامپیوتری که به طور هم زمان شاهد اجرای چندین انیمیشن در یک سکانس واحد هستیم، دیگر هیچ نیازی به انتظار برای پردازش نوبتی انیمیشن های مذکور نبوده و هر کدام از آن ها می توانند در قالب فرمان های چند گانه توسط هسته های موجود در پردازنده های گرافیکی سیستم کامپیوتری مقصد مورد اجرا قرار گیرند (در واقع لیست قابلیت های مربوط به طراحی انیمیشن ها در نسخه ی 4.11 از موتور گرافیکی آنریل و همچنین بهبود های صورت گرفته در قابلیت های پیشین مربوط به این بخش از موتور گرافیکی مذکور موارد بسیار گسترده ای را در بر می گیرد که در این متن نمی توان به تمامی آن ها اشاره کرد).
از جمله ویژگی های جدید اضافه شده به موتور گرافیکی آنریل در قالب نسخه ی 4.11 این موتور گرافیکی می توان به پشتیبانی از زبان هایی که شکل نوشتاری آن ها از راست به چپ تراز می شود (نظیر فارسی یا عربی) اشاره کرد که به طور حتم می تواند قابلیت بسیار مفیدی برای بازی سازان ایرانی علاقه مند به استفاده از موتور گرافیکی آنریل در امر تولید بازی های کامپیوتری محسوب شود. البته بنا بر تایید اعضای شرکت Epic این قابلیت هنوز به طور صد در صد کامل نیست و نیاز به تکمیل سازی های متعددی دارد که خود نیازمند دریافت باز خورد های مناسب از سوی بازی سازان استفاده کننده از این قابلیت هاست.
یکی از تمرکز های اساسی اعضای شرکت Epic در نسخه ی 4.11 از موتور گرافیکی آنریل همگام سازی توانایی های این موتور با آخرین نسخه ی موجود از کیت های توسعه ی تمامی ابزار های مبتنی بر تکنولوژی واقعیت مجازی از قبیل Oculus Rift ، Steam VR (HTC Vive) و Play Station VR بوده است. امری که با توجه به در پیش بودن فرآیند عرضه شدن هدست های مبتنی بر واقعیت مجازی به بازار و اشتیاق برخی تولید کنندگان بازی های کامپیوتر در امر ساخت آثار جدید مبتنی بر این تکنولوژی نوین برای پلتفرم های مختلف، چندان غیر قابل انتظار به نظر نمی رسد. البته همچنان کنسول های خانگی پلی استیشن 4 و اکس باکس وان و همچنین پلتفرم هایی نظیر لینوکس و Apple tvOS نیز توسط نسخه ی چهارم از موتور گرافیکی آنریل پشتیبانی می شوند. گذشته از آن در نسخه ی 4.11 از موتور گرافیکی آنریل شاهد بهبود استفاده از قابلیت های مبتنی بر واسط برنامه نویسی Direct X 12 هستیم. قابلیت هایی که بخشی از آن ها به استفاده ی بهینه از پردازنده های مرکزی سیستم های کامپیوتری اجرا کننده ی بازی های کامپیوتری مربوط می شود و بسیار به کار بهینه سازی محاسبات موازی در موتور گرافیکی آنریل آمده است. همچنین به موجب این آپدیت جدید اکنون نسخه ی چهارم از موتور گرافیکی آنریل قادر به پشتیبانی از قابلیت های مبتنی بر واسط برنامه نویسی Direct X 12 در کنسول اکس باکس وان نیز خواهد بود. در این میان یکی از تغییراتی که سبب ساز بهبود قابلیت های موتور گرافیکی آنریل در آپدیت جدید آن بوده است به سرعت بیشتر این موتور گرافیکی در امر نور پردازی محیط مربوط می شود. امری که در نتیجه ی تلفیق قابلیت های ترسیم شعاع های نوری Intel که با نام Embree شناخته می شود با تکنیک Light Mass به وجود آمده است که در مواقعی سرعت نور پردازی محیط بازی های کامپیوتری را حتی به بیش از دو برابر حالت های پیشین ارتقا می دهد.
به هر حال می توان گفت که نسخه ی 4.11 از موتور گرافیکی آنریل شامل تغییرات گسترده و بهبود های قابل توجهی بوده است که اشاره به تک تک آن ها زمان و حوصله ی فراوانی را طلب می کند. بنا بر این ما در مطلب امروز خود (که شامل دو بخش بود) تنها به شکل گذرا گوشه هایی از تغییرات و بهبود های موجود در نسخه ی 4.11 از موتور گرافیکی آنریل را مورد اشاره قرار دادیم. به این ترتیب آن دسته از افراد علاقه مند به استفاده از قابلیت های مختلف موتور های بازی سازی در عرصه های گوناگون (و در راس آن ها تولید بازی های کامپیوتری) که کنجکاو به دانستن مو به موی قابلیت های موجود در نسخه ی 4.11 از موتور گرافیکی آنریل هستند می توانند با مراجعه به وب سایت رسمی Unreal Engine از لیست کامل این قابلیت ها و بهبود ها با خبر شوند.
Unreal engine 4 واقعا موتور فوقوالعاده هست :-bd
خیلی خوب پیشرفت کرده:-bd:-bd
این موتور نیاز به تبلیغ و تعریف و تمجید نداره همیشه مشتری و طرفدارای ثابت خودش رو داره و در حال محبوب تر شدن هم هست
موتورشو ارتفاع داده و فوق العادس
زبانهای چپ به راست نظیر فارسی یا عربی!؟ :):):)
همین؟!
خیلی گذرا بود
بیشتر میخواستم بدونم
خیلی ازش تعریف شده ولی درست حسابی خودشا نشون نداده