تولید کنندگان مشغول توسعه قطعات متناسب با نسل جدید پردازندهها و گرافیکها هستند و در همین راستا پاورهای ATX 3.0 و PCIe Gen5 ایسوس، Seasonic و Silverston مشاهده شدهاند.
- عرضه جدیدترین پاور های کامپیوتر MSI MAG در بازار ایران با گارانتی آونگ
- MSI MEG Ai1300P اولین پاور با پشتیبانی کامل از ATX 3.0 و تحمل بار 2600 وات
- آشنایی با پاور فول ماژولار و قدرتمند گیگابایت مدل P1000GM
چند هفته دیگر احتمالا دو غول اصلی بازار کارت گرافیک یعنی Nvidia و AMD کارت گرافیکهای نسل آینده خود را معرفی خواهند کرد. تا به حال البته سندی مبنی بر استفاده کانکتور PCIe Gen 5 توسط تیم سرخ منتشر نشده اما انتظار داریم گرافیکهای RTX 40 از این کانکتور استفاده کنند.
به همین علت کمپانیهای تولید کننده منبع تفذیه مشغول معرفی جدیدترین مدلهای خود با پشتیبانی از استاندارد ATX 3.0 و کانکتور 12VHPWR هستند. با توجه به این که پاورها با فاصله زمانی بسیار زیاد به روز رسانی میشوند، محصولات جدید احتمالا تا چند سال بدون تغییر خاصی در بازار عرضه خواهند شد.
در ابتدای لیست سری Seasonic Vertex را داریم که از گواهی 80+ Gold و Platinum در دو توان 1000 و 1200 وات استفاده میکنند. حداقل چهار مدل برای عرضه برنامه ریزی شده که همگی ماژولار هستند. قیمت گذاری آنها نیز با توجه به لیست اولیه، 231 الی 305 دلار خواهد بود. این منبع تغذیه با توجه به تصویر افشا شده یک کانکتور 16 پین را در اختیار خواهد داشت.
Silverstone نیز مدل HELA 850R Platinum خود را معرفی نموده و نکته مهم درباره آن گواهی دریافتی از سوی Cybernetics است. این یعنی تستهای سنگین را پشت سر گذاشته و کاملا با مشخصات ATX 3.0 سازگار خواهد بود. طراحی این منبع تغذیه کاملا ماژولار بوده و از یک فن 135 میلی متری استفاده میکند که در بار کاری کم غیر فعال خواهد شد. مدل مذکور توان 850 وات را ارائه میدهد.
پاورهای ATX 3.0 و PCIe Gen5 ایسوس
ایسوس نیز منبع تغذیه ROG Loki خود را به روز خواهد کرد تا در نسخه سفید نیز در دسترس کاربران باشد. در مقایسه با سری ROG Thor، منبع تغذیه Loki از کانکتور PCIe Gen5 به شکل پیش فرض بهره میبرد. تصویر پایین برای مدل 850 وات است. سری Loki برای رایانههای شخصی با فرم فاکتور کوچک طراحی شده و 10 سال ضمانت دارد.
این شرکت اخیرا عرضه مدلهای مشکی / نقرهای Loki را تایید کرد که از توانهای 750، 800، 1000 و 1200 وات برخوردارند. این مدلها گواهی 80+ Titanium را در اختیار دارند و با ATX 3.0 سازگار هستند.
البته که کمپانیهای مختلفی مانند MSI، گیگابایت، Thermaltake و Cooler Master مدلهای خود با کانکتور PCIe Gen5 را معرفی کردهاند اما همه آنها کاملا با استاندارد ATX 3.0 سازگار نیستند.
I fckin’ love Seasonic 🙂
یکی از شاخ ترین برندهای پاور تو دنیا همین Seasonic هست ولی نمیدونم چرا وارد بازار کشورمون نمیشه .
خیلی وحشیههههه
راگ ایسوس سیسونیک درست میکنه و اتفاقا با قیمت خوبیم موجود هس
مهندس گرامی سلام. نکته ای برای من هنوز در ابهام و بی جواب مانده: چرا گرافیک های Amd 6000 با نیت پوشش دهی رهگیری پرتو ساخته نشدند؟ هر چند که کارت های سریعی هستند و با قیمتی تقریبا نصف (در بازار خودمان) کارت پر سرعت و نسبتا کم مصرف 6900xt گاها با قیمت ۲۷_۲۸ تومان هم پیدا می شود (البته بدون گارانتی). به گفته مصرف کنندگان این کارت (از دیجیکالا گرفته تا یوتیوب و فروم های خارجکی)، سرعت و عملکردش بخصوص در حوزه غیرگیمینگ بی توجه به گزارش سایت ها پا به پای 3090 پیش می رود؛ در حالیکه نصف قیمت آن را دارد. نفهمیدم که چرا مدیریت باهوش Amd، یعنی خانم سو و همکارانش، برنامه ریزی خاصی در معماری آن برای پوشش رهگیری پرتو نکردند. آیا بر این تصور بوده اند که هنوز این فناوری در بازیها به بلوغ نرسیده؟ پس چرا عملکرد ری تریسینگ در کنسولها عالی و حتی بهتر از الگوریتم 3090 می باشد. (به گفته مسئول استودیوی 4k سازنده عناوین بزرگی چون مترو)…آیا این اتفاق در نسل ۷۰۰۰xt (یعنی بی توجهی به ری تریسینگ) هم دوباره رخ می دهد؟…لطفا حدس و گمان خود را بفرمایید.
سلام و عرض ادب
گرافیک های سری RX 6000 به شتاب دهنده سخت افزاری رهگیری پرتو مجهز هستند.
منتهی قدرت پردازش این واحد AMD ضعیفتر از انویدیا هست. در حال حاضر Ray Tracing در بازیها استفاده میشه اما مشخصا به دلیل این که کاهش کارایی بزرگی ایجاد میکنه حتی با فناوریهایی مثل DLSS و FSR خب هنوز کاملا جا نیافتاده.
انویدیا روی RT سرمایه گذاری بیشتری کرده و احتمالا سری RTX 40 هم از این نظر قویتر از RX 7000 باشه.
در کل ارزش خرید انویدیا بیشتر هست به دلایل مختلف (بخصوص در ایران) اما اینطور نیست که AMD هم کارتهاش ارزش پایینی داشته باشن.
به هر حال رقابت به نفع مصرف کننده هست و امیدوارم همینطور هم ادامه داشته باشه.
تشکر فراوان بابت توضیحات جامع و مفید.