اسپیس ایکس روز چهارشنبه 21 ماهواره استارلینک را از پایگاه نیروی فضایی وندنبرگ کالیفرنیا به مدار پایین زمین پرتاب کرد. این پرتاب شامل شش ماهواره استارلینک با قابلیت (Direct to Cell (DTC است که به کاربران اجازه میدهد مستقیماً گوشی های خود را بدون پایانه استارلینک به شبکههای تلفن همراه متصل کنند.
اسپیس ایکس به رهبری ایلان ماسک، پروژه جدیدی را در سال 2024 با پرتاب مجموعه اولیه ماهوارههای اینترنتی استارلینک روی فضاپیمای فالکون 9 آغاز کرده است. پرتاب در 2 ژانویه در ساعت 10:44 شب به وقت شرقی رخ داد. هدف این ماهوارهها ارائه سرویس Direct to Cell است که امکان دسترسی مستقیم به پهنای باند ماهوارهای را در گوشیهای هوشمند فراهم میکند. انتظار میرود این نوآوری به چالشهای مربوط به ویژگیهای جغرافیایی که معمولاً مانع ارائه خدمات اینترنتی میشوند، پاسخ دهد.
قابلیت اتصال مستقیم گوشی به اینترنت ماهوارهای
ماهواره های استارلینک Direct to Cell مودمهای پیشرفتهای دارند که به عنوان برجهای تلفن همراه در فضا عمل میکنند. این سرویس میتواند برای ازبینبردن مناطق مرده خدمات تلفن همراه در زمین مورداستفاده قرار گیرد. مشابه نحوه همکاری ارائهدهندگان شبکه با یکدیگر در کشورهای مختلف برای ارائه خدمات رومینگ جهانی به مشتریان خود، بهزودی میتوانند با استارلینک شریک شوند تا این سرویس را به مشتریان خود ارائه دهند.
طبق گفته اسپیس ایکس، در حال حاضر بسیاری از ارائهدهندگان از سرویس Direct to Cell برای دسترسی متقابل در کشورهای شریک مانند T-Mobile در ایالات متحده، Rogers در کانادا، KDDI در ژاپن، Optus در استرالیا، One NZ در نیوزلند، Salt در سوئیس و Entel در شیلی و پرو استفاده میکنند.
اسپیس ایکس سال نسبتا پرحادثهای را پشت سر گذاشت. استارشیپ آن، که قدرتمندترین موشکی است که تا به حال ساخته شده است، در طول پروازهای آزمایشی دو بار در سال منفجر شد. شرکت تحت رهبری ایلان ماسک بسیاری از خدمه و ماموریتهای محموله را به ایستگاه فضایی بینالمللی حمل کرد. این در حالی است که رقیب آن بوئینگ با وجود دریافت قراردادی برای انجام آن همزمان با اسپیس ایکس، هنوز یک ماموریت خدمه را نیز تکمیل نکرده است.
این شرکت بخش بزرگی از تلاشهای خود را بر روی ساخت شبکه ماهوارهای استارلینک در مدار پایین زمین متمرکز کرد و در حال حاضر، بیش از 5000 ماهواره فعال دارد که اینترنت نسبتاً کم تأخیر را از مدار مخابره میکنند.
این خیلی خوبه
الان هم احتمالا دارن تست پارازیت رو نت ماهواره ای رو بررسی میکنن و موفق هم مینش تا حدی.در کل اینا بیشتر کارشون تو تخریب خوبه.قسمت بسازشون خیلی وقته خرابه
صد تا دهه ی فجر رد شد و اینترنت فیبر نوری ندادن.🤣🤣🤣🤣
دوستان عزیز لطفا چند دقیقه متن بنده رو به عنوان یک کارشناس ارشد الکترونیک بخونین تا متوجه بشید داستان چیه و این تبلیغات درباره اینترنت ماهوارهای بدون نیاز به رسیور و با ارتباط مستقیم با گوشی اساسا الکی و بیپایهست.
واسه اینکه تخصصی بخوام توضیح بدم باید سه ترم دانشگاهی براتون مطلب بنویسم ولی عامیانهترین حالتو براتون توضیح میدم و امیدوارم بقیه دوستان که اطلاعات دارن مطلب بنده رو کامل کنن.
عزیزان در حال حاضر همهی ما برای دریافت و ارسال دیتا با گوشی موبایل به دکلهای متعددی که در شهرها و راهها و مناطق مختلف کشور احداث شدن متکی هستیم و طبق قواعد مخابراتی فاصلهی حداکثری این دکلها در فضای شهری بین یک تا ۶ کیلومتر و در فضاهای بدون مانع و مستقیم حدود سی کیلومتر است.چون ما در موضوع اینترنت پهن باند حرف میزنیم برای ارتباط موثر بین گوشی و آنتن روی دکل نهایت فاصله میتونه ده کیلومتر باشه اونم بدون تداخل عوارض محیطی.اینو تا اینجا گوشه ذهنتون داشته باشین.
برای ارسال و دریافت اطلاعات از امواج الکترومغناطیسی استفاده میشه که این امواج دارای چند پارامتر مهم منطبق بر قوانین فیزیک هستند.یکی بحث فرکانس این امواجه، یک مورده دیگه طول موج این امواجه و البته موارد دیگه هم هست که الان نیازی به توضیحشون نیست.
اول باید بگم ما برای انتقال اطلاعات اعم از ویدئو و صوت یا کلا دیتا ، یک موج حامل یا کرییر داریم که اون اطلاعاتمونو با قواعد و قوانین خاصی روی این موج حامل قرار میدیم و سپس این ترکیبو انتقال میدیم.به این قرار دادن دیتا روی موج حامل اصطلاحا ماژولیشن گفته میشه که البته در ایران اصطلاح مودوله متداول شده.حالا دقت کنین که هرقدر دیتا ما دارای کیفیت و جزعیات بیشتری باشه عملا مجبوریم فرکانس موج حامل را بالاتر ببریم که این خودش بحث پهنای باند را میاره وسط که الان به اون داستان کاری نداریم ولی درکل اینو به ما میرسونه که هرچه کیفیت بالاتر بخوایم عملا فرکانس کاری بالاتر میره. یعنی قبلا مثلا ویدیو کیفت معمولی داشتیم فرکانس کاریمون ۲۰۰مگاهرتز بود ، شد اچدی فرکانسمون رفت تا ۳گیگا هرتز ، شد فرکی فرکانسمون رفت تا ۱۵گیگاهرتز و همینطور با افزایش کیفیت و جزعیات اون دیتا فرکانس کاری و پهنای باند مورد نیازمون بالا و بالاتر میره.(اعدادی که بالا گفتم مثال بود)
خب در بحث انتقال اطلاعات بین موبایل و ماهواره ما دو قاعدهی مهم داریم: اول فاصلهی فرستنده تا گیرنده و دوم کیفیت و حجم اون اطلاعات یا دادهها.
پس طبق مطلبی که بالاتر گفتم برای اینکه بتوانیم کیفیت اطلاعاتو بالا ببریم مثلا ویدئوهای با کیفیت بفرستیم مجبوریم فرکانسو بالا ببریم، در حد چند ده گیگا هرتز و همچنین چون بحث اتصال مستقیم گوشی به ماهواره هست پس فاصله هم مهم میشه که برای اینکه اطلاعاتو در فواصل زیاد انتقال بدیم دو امکان قابل بررسی میشه: اول توان فرستنده_گیرنده (مثلا موبایل) را بالا ببریم ، دوم طول موج را افزایش بدیم. (نزدیکترین مدار ماهوارهای موجود ۱۵۰کیلومتر با زمین فاصله داره)
اینجا یه مورد باید توضیح داده بشه: اینکه طول موج چیه؟
طول موج که به لاندا معروفه از تقسیم سرعت موج بر فرکانس بدست میاد، سرعت موج تقریبا برابر با سرعت نور است که حدودا سیصدهزار کیلومتر بر ثانیه است. از این رابطه میشه نتیجه گرفت برای بالا بردن طول موج الزاما فرکانس کاهش میابد و بالعکس.همینجا یک تناقض بوجود میاد که یکی از مهمترین موضوعاته، اینکه همینطور که گفتم برای بالا بردن کیفیت دیتا نیاز داریم فرکانس اطلاعات ارسالی را بالا ببریم و با این کار مطابق قوانین فیزیک طول موج ما پایین میاد که این باعث میشه یکی از راههای افزایش برد برای انتقال اطلاعات که بالا بردن طول موج بود عملا منتفی بشه.
خب میمونه راه دوم که بالا بردن توان فرستنده_گیرنده است(ماهواره _موبایل) که در این مورد هم عملا امکانش نیست چرا که نهایت توان مجاز سیگنالها و امواج انتشاری در فرکانسهای بالا برای آسیب نرسیدن به موجودات زنده مثل انسان اگر اشتباه نکنم در حد میکرو وات یا میلی واته که این مقدار توان نهایت بردی که میتونه تامین کنه همون یکی دو کیلومتر و نه بیشتره.
پس به لحاظ قوانین فیزیک و اصول و فروع مخابرات و امواج الکترومغناطیس به هیچ وجه با تکنولوژی موجود امکان اتصال گوشیهای موبایل فعلی و ماهواره وجود ندارد مگر یا تغییرات بنیادی روی گوشیها انجام بشه یا مدارها و وسایل واسط این ارتباطو ممکن کنن که الان استارلینک با رسیور و دیش و کلا مدارهای واسط که بسیار گرانقیمت هستن(حدود ۷۰۰ تا۳هزار دلار) اینکارو انجام داده. وگرنه درحد مکالمه و پیامک یا نهایت در حد انتقال دیتای چند کیلو بایتی این ارتباط مستقیم امکانش میتونه باشه.
تازه این موردی که بنده گفتم یکی از دهها مشکل سر راه ارتباط مستقیم ماهوارهایه. مسائلی مثل لتنسی ، صرفه اقتصادی ، تداخل و چند موضوع دیگه هم هست که بعداز حل مشکل فاصله و توان تازه باید برای اونها هم راهحل پیدا بشه بعد میشه امیدوار بود این ارتباط مستقیم بین موبایل و ماهواره شاید امکانپذیر بشه و تازه شاید با ارزان شدن همگانی بشه.
امیدوارم تونسته باشم ساده توضیح بدم که عزیزان متوجه بشن
تا کجا خوندم؟ آفرین، همونجا ک نوشته بود بنده خودم کارشناس فلانم.
ایلان ماسک: امکان دریافت اینترنت رو گوشی رو براتون فراهم میکنم.
مازیار از توابع آبیکِ قزوین: اینترنت ماهواره ای روی گوشی بی پایه و اساسه.
ی سوال ساده
اگر امکانش نیست چرا ورودشو اینطور با جدیت ممنوع کردند
ممنون میشم این سوال هم تخصصی توضیح بدی
چرا بعضی ها باید ناراحت بشند اینترنت ماهواره ای آزاد میاد جز اینکه دشمن آزادی باشه آره در آینده کل ایران پر از اینترنت آزاد میشه فیمتش هم به تدریج پایین میاد .
این همه خودتو نابود کردی که تبلیغات زرد بکنی که این شدنی نیست و فلان و به امان شیلترنت داخلی خوبه …
یادش به خیر اون موقع که دیش میخواست هم همین بساط بود و میگفتن رهگیری میشه و از این خزعبلات …
حالا آقای مازیار ابرمهندس تمام دوران و تاریخ بشریت …این هم مشکلی نداره … تعداد ماهواره ها زیاد شد همه میفهمن که کار میکنه یا نمیکنه …
در ضمن ایلان جون واسه چشم و ابرو ما که ماهواره نمیندازه تو آسمون میخواد اشتراک بفروشه …فکر کن که چندصد میلیون مشترک یا حتی میلیارد ها نفر رو میتونه به خودش جذب کنه … اونم اینترنت بدون شیلتر !!!
اگه بخواد گیگی بفروشه که افراد کم درآمد هم بتونن استفاده کنن که فقط ماهانه میتونه صدها میلیون یا شایدم چند میلیارد دلار سود خالص واسه اش داشته باشه …
و وقتی که پای سود سرشار میون باشه هر چیزی شدنیه تکرار میکنم هرچیزی!
حالا ممکنه تو و امثال تو که از ابرمهندسان و ابر نخبه های دور و بر ایلان ماسک بیشتر میدونین نظر دیگه ای داشته باشین …
متاسفانه دشمن جدیداً بویی از انسانیت نبرده و مراعات نمیکنه اصلا. اینو میزنه اونو میزنه، الانم ک اینترنت رو مستقیم ب گوشی خب پس انسانیت کجاست؟
گریه کنید ارزشی ها گریه گریه شما دیدنی هستش بعد از این خبر اینترت را گران کردید که جیبتون پر پول بشه امنیتتون تضمین بشه حالا کی دیگه فیلترنت ایران را میخواد اینترنت آزاد ایلان ماسک از امشب در گوشی های کاربران سرتاسر ایران lol .
حالا امروز روی گوشی هستش فردا دستگاههای جدیدتر و اندازه یک فلش مموری هم میاد. کشورهای دیکتاتوری و سرکوبگر نمی تونن مثل گذشته به مسیرشون ادامه بدن.
همون مودم 4g هستش .