یکی دیگر از مدلهای Alder Lake S یعنی پردازنده دسکتاپی Core i7 12700K با 12 هسته در دیتابیس SiSoftware Sandra مشاهده شده است. این چیپ تحت یک پلتفرم دسکتاپی اجرا شده و جزئی از خانواده نسل جدید Alder Lake میباشد.
این پردازنده هیچ نامی ندارد اما با توجه به مشخصات بدون شک ما شاهد نمونه Intel Core i7 12700K یا 12700 براساس شایعات گذشته هستیم. این نمونه از 12 هسته برخوردار است که 8 عدد از آنها بر پایه Golden Cove و 4 عدد دیگر نیز بر پایه معماری کم مصرف Goldmont میباشند. این یعنی در کل شاهد 20 رشته پردازشی یعنی 16 عدد از هستههای قدرتمند و 4 عدد از هستههای ضعیف خواهیم بود. در زمینه سرعت کلاک از آن جایی که با یک نمونه مهندسی طرف هستیم تنها کلاک پایه 1.20 گیگاهرتز و بوست 3.40 گیگاهرتز بدست آمده که مشخصا با نمونه نهایی فاصله دارد.
- مصرف انرژی بیشتر Alder Lake نسبت به Rocket Lake و Comet Lake
- گرافیک Xe HPG DG2 اینتل در GFXBench مشاهده شد – عملکرد برابر با GTX 1660 SUPER
- گرافیک DG2 128EU اینتل با 1024 هسته و فرکانس 2.2 گیگاهرتز مشاهده شد
پردازنده دسکتاپی Core i7 12700K با 12 هسته و 25 مگابایت حافظه کش
در زمینه حافظه کش باید ابتدا اشاره کنیم که نرم افزار فعلی هنوز کاملا برای پردازندههای هایبرید Alder Lake S بهینه نشده و به همین علت تعداد هسته و رشته ممکن است اشتباه باشد. اتفاقا در همین بخش نیز شاهد رخ دادن همین موضوع هستیم، جایی که 12 هسته 24 رشته شناساییی شده در حالی که عدد دقیق 12 هسته 20 رشته میباشد. میزان حافظه کش نیز برای 9 هسته نمایش داده شده که یعنی 8 هسته قدرتمند به درستی شناسایی شدهاند اما دسته هستههای کم مصرف که 4 عدد هستند به عنوان یک هسته کامل شناسایی شده.
میزان حافظه کش برای تمام 9 هسته 1.25 مگابایت لیست شده است. با این حال هستههای قدرتمند 1.25 مگابایت حافظه کش را در اختیار دارند در حالی که هستههای کم مصرف 2 مگابایت به ازای هر 4 هسته را در اختیار خواهند داشت. این یعنی میزان حافظه کش سطح سه طبق شایعات قبلی 25 مگابایت برای Core i7 12700K میباشد.
پردازنده Core i7 12700K روی یک پلتفرم دسکتاپ با 16 گیگابایت حافظه DDR5 4800 (PC76800) آزمایش شده. با توجه به مشخصات بدون شک شاهد یک بُرد آزمایشی بودهایم و نه یک مادربرد رسمی Z690 که قرار است در فصل چهارم 2021 در دسترس قرار گیرند.
پردازنده | هسته / رشته | فرکانس بوست یک الی دو هسته | فرکانس بوست تمام هستهها | حافظه کش | توان حرارتی |
Core i9 12900K | 8 + 8 / 24 | 5.3 گیگاهرتز (هسته بزرگ) 3.9 گیگاهرتز (هسته کوچک) | 5.0 گیگاهرتز (هسته بزرگ) 3.7 گیگاهرتز (هسته کوچک) | 30 مگابایت | 125 وات |
Core i7 12700K | 8 + 4 / 20 | 5.0 گیگاهرتز (هسته بزرگ) 3.8 گیگاهرتز (هسته کوچک) | 4.7 گیگاهرتز (هسته بزرگ) 3.6 گیگاهرتز (هسته کوچک) | 25 مگابایت | 125 وات |
Core i5 12600K | 6 + 4 / 16 | 4.9 گیگاهرتز (هسته بزرگ) 3.6 گیگاهرتز (هسته کوچک) | 4.5 گیگاهرتز (هسته بزرگ) 3.4 گیگاهرتز (هسته کوچک) | 20 مگابایت | 125 وات |
نسل دوازدهم سری Core از معماری جدید هایبرید با هستههای کوچک (کم مصرف) و هستههای بزرگ (قدرتمند) در کنار هم استفاده میکند. این سری جانشین Rocket Lake S خواهد شد اما پشتیبانی از PCI Express 5.0، سوکت جدید LGA 1700 و همچنین حافظههای DDR5 را به همراه دارد.
در حال حاضر مشخص نیست که اینتل نسبت به چه خانوادهای بهبود کارایی را سنجیده اما شایعهای اخیرا ادعا کرده بود که سری Alder Lake S تا 20 درصد بهبود IPC را نسبت به Tiger Lake ارائه میدهد.
معماری هسته Intel Golden Cove برای Core
- عملکرد بهبود یافته تک هسته (IPC)
- عملکرد بهبود یافته هوش مصنوعی
- عملکرد بهبود یافته شبکه / 5G
- قابلیتهای امنیتی بهبود یافته
معماری هسته Intel Gracemont برای Atom
- عملکرد بهبود یافته تک هسته (IPC)
- فرکانس بهبود یافته
- عملکرد بهبود یافته وکتور
حافظه کش برای هستههای Golden Cove
- 32 کیلوبایت سطح یک (L1I) به ازای هر هسته
- 48 کیلوبایت سطح یک (L1D) به ازای هر هسته
- 1280 کیلوبایت سطح دو (L2) به ازای هر هسته
- 3072 کیلوبایت سطح سه (L3) به ازای هر هسته
حافظه کش برای هستههای Gracemont
- 64 کیلوبایت سطح یک (L1I) به ازای هر هسته
- 32 کیلوبایت سطح یک (L1D) به ازای هر هسته
- 2048 کیلوبایت سطح دو (L2) برای چهار هسته
- 3072 کیلوبایت سطح سه (L3) برای چهار هسته
اینتل برخی از قابلیتهای کلیدی Alder Lake را نیز در اسلاید ذکر کرده که از جمله آنها میتوان به معماری هایبرید شامل هستههای Golden Cove (جانشین Willow Cove) و همچنین Gracemont (نسل بعدی معماری Atom) اشاره کرد. هستههای Golden Cove از فناوری Hyper Threading پشتیبانی میکنند در حالی که هستههای Atom از طراحی بدون Hyper Threading برخوردارند.
در زمینههای ارتباطی و ورودی / خروجی لاین آپ نسل دوازدهم از PCI Express Gen 5.0 و PCI Express Gen 4.0، وای فای 6E و تاندربولت 4 پشتیبانی میکند. برای بخش حافظه گزینههای زیادی در نظر گرفته شده که از جمله آنها میتوان به DDR5 و DDR4 برای پلتفرم دسکتاپ و LPDDR5 و LPDDR4 برای پلتفرم موبایل اشاره کرد.
سلام می خواستم بدونم کولر مناسب این پردازنده چیه(12700k)؟(یک کولر ارزون و مناسب)(من اورکلاک نمیکنم)
خیلی عالی بود استاد، توضیحات مفید و خوبی دادید ، امیدوار شدم که برم حتما تهیه کنم …
بسیار ممنون
معمولا رو تیک نرو بذار تاک بیاد نسل ۱۳ یا ۱۴ ولی همین الان فعلا نسل ۹ و ۱۱ بهترن
سلام یک سوالی داشتم …من می خواستم برای رندر تک فریم و کار با آرنولد و مایا پردازنده ی ۲۵۰۰ k فعلی و به ۱۰۷۰۰ یا همین نسل جدید ارتقا بدم بنظرتون مفید واقع میشه؟ یعنی تفاوتش محسوس هست؟ مثلا نورپردازی و متریال و بافت سنگین بعلاوه ی جزییات صحنه با پردازنده ی فعلی غیرممکن هست …آرنولد سنگینه…این پردازنده های جدید فرقی توی زمان رندر دارند ؟ …چون توی نت خودم یکی که ارتقا داده بود میگفت توی بازی خیلی تفاوت داره ولی توی تک هسته ای نه خیلی …ده بیست درصد و کلا نامید شده بود!…. رندرینگ پردازش تک هسته ای محسوب میشه؟
سلام آقا هادی عزیز
معلومه مفید واقع میشه و تفاوت از زمین تا آسمان هست. نرم افزار هایی که نام بردین توانایی بهره گیری از چند رشته پردازشی رو دارند. بنابراین چه تک فریم باشه چه چند فریم، اون نرم افزار ها از تمامی هسته ها و رشته های پردازنده به صورت همزمان استفاده می کنند. پردازش تک هسته ای بیشتر در زمینه گیمینگ خودش رو نشون میده. در رندر اونچه که مهمه هست پردازنش چند رشته پردازشیه و در این زمینه مثلا پردازنده 11700 تقریبا بیش از 4 برابر سریعتر از 2500K عمل میکنه و این میزان توانایی و سرعت بیشتر هم محسوس و قابل لمسه، و هم کاهش مدت زمان معنا دار رندر رو باعث میشه.
همه ی اینها به کنار، بحث جداول پردازشی درون پردازنده است که در پردازنده های روز، این جداول هم بهینه تر و هم سریعتر عمل می کنند و هم اینکه تعدادشون در پردازنده های روز بیشتره و باعث میشه نرم افزار های حرفه ای مانند نرم افزار هایی که شما با آنها کار می کنید، روانتر و سریعتر کار کنند. پس تغییرات فقط در بحث قدرت هسته نیست، بلکه علاوه پر قدرت بیشتر هسته ها، تعداد هسته های بیشتر، رشته های بیشتر پردازش، جداول بهینه تر و گسترده تر پردازشی و سرعت فرکانس بالاتر، همه کمک می کنه کار شما سریعتر انجام بشه.
البته پردازنده یکی از مولفه های مهم در رندرینگ محسوب میشه، حجم رم کافی، گرافیک مناسب و SSD اینها هم در عملکرد روانتر سیستم نقش مهمی دارند.