2021 با تمام سختیها و سیاهیهایش سال فوق العادهای برای کمپانیهای تولید کننده تراشه بود و شرکت ها در این سال توانستند درآمدهای قابل توجهی کسب کنند و این را مدیون ویروس کرونا هستند. وضعیت بازاری که در رکود به سر میبرد، بعد از شیوع این بیماری کاملا دگرگون شد و تقاضا برای دستگاههای الکترونیکی خصوصا در بخش کامپیوترهای شخصی و نوت بوکها به شدت افزایش یافت. بخش کارت گرافیک نیز به لطف افزایش تقاضا از سوی گیمرها و ماینرها رشد شدیدی را تجربه کرد. این عوامل دست به دست هم دادند تا امروز تقاضا در بازار به مراتب بیشتر از مقدار تولید باشد. تراشه سازان با تمام ظرفیت خود در حال تولید هستند و همین باعث شده تا تحلیلگران، پیش بینی رشد 17 درصدی بازار تراشه را برای سال 2021 داشته باشند.
پیش بینی رشد 17 درصدی بازار تراشه توسط IDC
با وجود اینکه تراشه سازان با تمام توان خود در حال تولید هستند اما بسیار از میزان تقاضای بازار عقبتر قرار دارند که باعث شده سخت افزارهایی مانند کارت گرافیکهای نسل جدید انویدیا و AMD در بازار بسیار کمیاب باشند و با قیمت بسیار بالاتری نسبت به قیمت MSRP به فروش برسند. حتی صنعت خودروسازی نیز تحت تاثیر کمبود شدید تراشه قرار گرفته و سازندگانی مانند فورد مجبور شدند تولید پیکاپهای F-150 را نیمه کاره رها کنند. این خودروها برای عملکردهای ضروری برقی نیازمند تراشه هستند و در نبود تراشه، عملا امکان اتمام کار تولید آنها وجود ندارد.
خبر خوب البته برای فعالان صنعت تراشه این است که IDC پیش بینی کرده بازار تراشه در سال 2021 بیش از 17 درصد رشد را تجربه خواهد کرد چرا که کمپانیها با تقریبا 100 درصد ظرفیت خود مشغول تولید هستند. این رشد قابل توجهی برای بازار تراشه محسوب میشود، خصوصا اگر با رشد 10.8 درصدی این صنعت در سال 2020 مورد قیاس قرار گیرد. تحلیلگران بر این باورند که با ورود به سال 2022، وضعیت به حال نرمال بازخواهد گشت و سازندگان قادر به پاسخگویی تقاضای بازار خواهند بود. ین سن هوانگ، مدیرعامل انویدیا پیش بینی کرده بود که وضعیت تامین تراشه تا پیش از به پایان رسیدن سال 2022 ممکن است به پایداری نرسد.
تا 2023، تولید از تقاضا پیشی خواهد گرفت
اما نکتهای که باید در نظر گرفت، سرمایه گذاریهای چند صد میلیارد دلاری تراشه سازان به منظور پروژههای توسعه کارخانه های تولید تراشه خود و احداث کارخانجات جدید با هدف افزایش سریع ظرفیت تولید است. TSMC در حال انجام این کار در کشور خانگی یعنی تایوان میباشد و همچنین پیگیر ساخت کارخانه جدیدی در ایالات متحده است. سامسونگ نیز افزایش ظرفیت تولید تراشه در کره جنوبی را در دستور کار قرار داده و به دنبال ساخت دومین کارخانه تولید تراشه خود در تگزاس امریکا میباشد. اینتل نیز پروژه عظیمی را در امریکا در دست احداث دارد. حالا با توجه به این اقدامات، IDC در مورد احتمال تولید بیش از حد تراشه در سال 2023 هشدار داده است.
در صنعت گوشیهای هوشمند نیز با توجه به مهاجرت به نسل جدید شبکه اینترنت همراه یعنی 5G، موسسه IDC انتظار رشد درآمد 128 درصدی حاصل از عرضه تراشههای این دستگاهها را دارد که می تواند منجر به افزایش 28 درصدی کل بازار اسمارتفونها شود. همچنین IDC برای دو کمپانی سامسونگ و TSMC به ترتیب رشد 34 و 22.8 درصدی را به لطف افزایش عرضه کنسولهای بازی و رشد بازار خودروهای خودران برآورد کرده است. در نهایت IDC پیش بینی کرده است که درآمد کلی صنعت تراشه در سال 2025 به 600 میلیارد دلار برسد.
دیدگاهتان را بنویسید