مدیر عامل نوکیا Pekka Lundmark معتقد است که شبکههای موبایل 6G تا سال 2030 فعال میشوند اما او فکر نمیکند که گوشیهای هوشمند، رابط کاربری اصلی برای بهرهمندی از این تکنولوژی باشد. لاندمارک سهشنبه در نشستی در World Economic Forum اذعان کرد که انتظار دارد شبکههای موبایل نسل ششم تا پایان دههی میلادی در بازار تجاری عرضه شوند و این تقریبا مصادف با پیشبینی هواوی در این رابطه است.
تجارت کنونی نوکیا ساخت شبکههای مخابراتی برای گوشیهای هوشمند و دیگر دستگاههای متصل به اینترنت است و دفتر مرکزی این شرکت در کشور فنلاند قرار دارد.
در این اجلاس از مدیر عامل نوکیا سوال شد که چه زمانی جهان استفاده از گوشی هوشمند را کنار میگذارد و به سمت عینکهای هوشمند و سایر رابطهای سختافزاری دیگر میرود و او در پاسخ بیان کرد که قبل از عرضه تکنولوژی 6G این اتفاق خواهد افتاد. او گفت:
” مطمئناً تا آن زمان گوشیهای هوشمندی که ما امروز میشناسیم دیگر رایجترین رابط کاربری برای استفاده نخواهند بود. بسیاری از این چیزها (تکنولوژیهای جدید ارتباطی) مستقیماً برای کارکردن در درون بدن ما طراحی میشوند.”
Pekka Lundmark دقیقا منظور خود را شرح نداد اما به عنوان مثال برخی شرکتها مانند Neuralink ایلان ماسک در حال کار بر روی دستگاههای الکترونیکی هستند که در مغز کاشته میشوند و با دیگر انسانها و کامپیوترها ارتباط برقرار میکند. در یک سطح سادهتر نیز میتوان چیپ را در نوک انگشت یک فرد قرار داد و برای بازکردن قفل از آن استفاده کرد.
با این وجود فعلا تعریف دقیق 6G نامشخص است و جهان به تازگی در حال پذیرش و پیادهسازی 5G است. غولهای فناوری ایالات متحده مانند گوگل، متا و مایکروسافت در حال کار بر روی هدستهای واقعیت افزودهی جدیدی هستند که شاید بتواند جایگزین گوشیهای هوشمند کنونی شود. Ruth Porat رئیس بخش مالی گوگل نیز در این اجلاس شرکت کرده بود و او از مزایای تکنولوژی واقعیت افزوده و راهکارهای آن برای حل مشکلات زمین صحبت به میان آورد.
بنظر من تکنولوژی نمایش هولوگرافیک جایگزین همه موبایل ها و تبلت ها و رایانه و تلویزیون و ….میشه.