معمولا زمانی که صحبت از پیشرفت تکنولوژی به میان می آید، توجه افراد به جنبه های منفی آن متمرکز می شود و تغییرات مثبتی که این تکنولوژی ها در زندگی انسان ایجاد کرده اند از یاد می رود. همان طور که روزی تلویزیون توانست انقلابی در روابط بشری ایجاد کند، تلفن های هوشمند نیز انقلابگران نسل جدید هستند و بررسی عملکرد آنها بدون توجه به ویژگی های مثبت ایجاد شده در زندگی انسان قابل دسترس نیست.
جهانی به وسعت 5 اینچ
شاید بزرگترین دستاورد انقلاب تلفن های هوشمند، سرعت بخشیدن به انتشار اخبار باشد. حتما در گزارش های خبری شبکه های مختلف دیده اید که بسیار پیش از آن که خبرنگاران به صحنه حادثه ای برسند، “شهروند خبرنگاران” هستند که به سرعت جدیدترین اطلاعات و داده ها را مخابره می کنند و شبکه ای پر بیننده تر است که کاربران آن بتوانند تعامل بیشتری با بخش رسانه ای و تولید محتوا ایجاد کنند. البته گسترش اخبار تنها به این مورد محدود نمی شود. امروزه بسیاری از شبکه های خبری و رسانه های معتبر جهان از شبکه های اجتماعی مانند توییتر و فیسبوک برای انتشار اخبار فوری و لحظه به لحظه استفاده می کنند و دوران منتظر ماندن مردم برای خواندن و شنیدن حوادث نقاط مختلف جهان در روزنامه های فردا به پایان رسیده است.
در هم شکستن مرزها
برای درک این موضوع کافی است مسافرت کردن به خارج از مرزها را در نظر بگیرید. اگر در سال های گذشته یکی از بزرگترین دغدغه های افراد برای سفر به خارج از مرزهای زبانی و جغرافیایی کشور خود، عدم آشنایی با فرهنگ کشور مقصد و ناتوانی در برقراری ارتباط کلامی به شمار میرفت، در عصر تلفن های هوشمند این مشکل به سادگی نصب کردن چند برنامه و برقراری یک ارتباط اینترنتی حل شده است. نرم افزارهای رایگان در این بین نقشی بسیار پر رنگ ایفا می کنند. اگر شخصی در یک کشور خارجی و با زبانی بیگانه قرار بگیرد، کافی است از ابزارهای رایگان غولی مانند گوگل از قبیل Maps، Translate و نظایر آنها استفاده کند تا به راحتی بتواند کار خود را پیش ببرد. حتی تصور چنین کاری بدون استفاده از تلفن های هوشمند ناممکن به نظر می رسد.
کمک به آوارگان و حادثه دیدگان
در سال های اخیر به دلیل افزایش فوق العاده زیاد فعالیت های تروریستی در بسیاری از نقاط جهان، از سویی کشورهای زیادی به محل نا امن برای زندگی تبدیل شده اند و همین اتفاق در سوی دیگر باعث حرکت موج عظیمی از مهاجران و آوارگان به سمت مرزهای امن تر می شود. در چنین شرایطی تنها وسیله ای که می تواند تنها خط ارتباطی بین مردمی باشد که همه زندگی خود را در یک حمله تروریستی یا در عملیات موشکی از دست داده اند تلفن هوشمند است. تلفن های هوشمند به مردمی که جایگاهی برای اقامت و زندگی ندارند کمک می کنند شرایط خود را به گوش سایر اعضای خانواده برسانند و یا در دور هم آمدن مجدد اعضای خانواده ای که از هم جدا افتاده اند کمک کند. همچنین در شرایط پس از وقوع یک حادثه تروریستی (مانند آنچه در فرانسه یا پاکستان دیده ایم) شبکه های اجتماعی و تلفن های هوشمند بار دیگر به کمک مردم می آیند تا بتوانند خبر شرایط جسمانی خود را به گوش خانواده و دوستان برسانند.
یافتن پاسخ برای پرسش های حل نشده
در سال های اخیر و با افزایش قدرت هوش مصنوعی، کمپانی های علمی بزرگ و دانشگاه های معتبر جهان به این فکر افتاده اند که از ظرفیت پنهان و خاموش تلفن های هوشمند برای انجام پردازش هایی که به ابر رایانه های پیشرفته نیاز دارند استفاده کنند. در واقع ایده کار به این صورت است که کاربران تلفن های هوشمند می توانند با ثبت نام و نصب برنامه هایی بر روی گوشی های خود، در زمان هایی که دستگاه در حال استفاده نیست برخی از پردازش های مورد نیاز برای حل یک مساله یا تحلیل مجموعه ای از داده ها را بر عهده بگیرند و در پایان با جمع آوری این داده ها، پیشرفت های علمی گسترده ای به دست خواهد آمد. نمونه هایی از این نوع برنامه ها برای تحلیل تصاویر ثبت شده توسط تلسکوپ های فضایی و یا پردازش داده های به دست آمده از یک آزمایش ذرات بنیادین مورد استفاده قرار گرفته اند و نتایج آنها نیز همواره چشمگیر بوده اند.
برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای دیجیتال، قیمت انواع قطعات سخت افزاری و تجهیزات الکترونیکی، آگاهی از اخبار مرتبط با تکنولوژی از جمله نوسان قیمت ارز، تصاویر، ویدئوها و مطالب آموزشی اختصاصی به کانال تلگرام وب سایت سخت افزار بپیوندید: telegram.me/sakhtafzarmag
توو ایران هم همینطور از جنبه های مثبتش استفاده میشه عایا ؟