تا به الان چند بار در گوگل جستجو کردهاید؟ گاهی برای اینکه به نتیجه مورد نظر برسید مجبور میشوید بار ها جستجوی خود را تکرار کنید. جستجو در گوگل می تواند یک ابزار قدرتمند در دستان شما باشد، اما به شرط اینکه بدانید دقیقا چگونه باید جستجو کرد. ما قصد داریم در این مقاله، بهترین روشها را برای جستجو کردن و استفاده از پتانسیلهای این موتور جستجوگر را به صورت دقیقتر و موثرتری با شما در میان بگذاریم.
پیدا کردن معنی و مفهوم یک کلمه
موتور جستجوی گوگل در درون خود یک فرهنگ لغت یکپارچه دارد که با آن میتوانید به دنبال معنی و مفهوم یک کلمه بگردید. برای بهره بردن از این قابلیت گوگل در هنگام جستجو، باید از عملگر :define استفاده کرد. علاوه بر آن، گوگل کلمات مترادف و متضادهای کلمه مورد نظر شما را نیز اعلام میکند و از یک جمله ساده و کوتاه برای کمک به درک بهتر از کاربردهای آن کلمه استفاده میکند. مثال: define:god
جستجو کردن در یک وب سایت خاص
عملگر :site میتواند کار شما را برای جستجو در مورد مطلبی در یک سایت خاص را راحتتر کند. به طور مثال این روش جستجو زمانی به درد شما میخورد که بخواهید در مورد یک دستگاه تنها در سایت سخت افزار جستجو کنید.
به طور مثال:
RTX 3050 Site:sakhtafzarmag.com
حذف کردن برخی از نتایج
گاهی اوقات نیاز دارید نتایج جستجوی خود را محدود کنید تا به نتیجه دلخواه خود برسید. برای این کار از علامت منفی (-) برای حذف یک عبارت خاص از نتایج جستجو استفاده میشود. به عنوان مثال دنبال دستور پخت مارونی بدون سویا هستید. کافیست متن جستجوی خود را به این شکل تایپ کنید: دستور پخت ماکارونی -سویا
انجام محاسبات ریاضی
یکی از کاربردهای گوگل که ممکن است بسیاری از کاربران از آن خبر نداشته باشند، امکان انجام محاسبات ریاضی است. در واقع گوگل میتواند جایگزین ماشین حساب شما شود و از سادهترین محاسبات تا معادلات پیشرفتهتری مانند توابع لگاریتم، Sin، ریشه اعداد و غیره را برای شما محاسبه کند. تنها کافیست از عملگر graph for در موتور جستجو استفاده کنید تا نمودارهای بسیار دقیقی را مشاهده کنید.
مثال: graph for sin 0
جستجو برای یک نوع فایل خاص
موتور جستجوی گوگل یک دستورالعمل کابردی برای رسیدن به نتیجه بر اساس یک نوع فایل خاص دارد. برای این نوع جستجو باید از عملگر :filetype استفاده کرد و بعد از آن نوع فایل (pdf، xls، docx و غیره) را قرار داد. به طور مثال: filetype:pdf نمایندگی ایران خودرو
تبدیل واحدها
شاید یکی از جستجوهای همیشگی ما در اینترنت در رابطه با تبدیل واحدها باشد. معمولا از یک نرمافزار خاص یا برخی از وب سایتها استفاده میکنیم، اما میتوان با استفاده از دستورالعمل in، در خود گوگل نیز این کار را انجام داد. مثال: 20meters in feet
البته دستور in تنها برای تبدیل واحدها کاربرد ندارد و از آن میتوان برای ترجمه کلمات نیز استفاده کرد. تنها کافیست کلمه مورد نظر خود را بنویسید، سپس in و در نهایت زبانی که میخواهید معنی کلمه در آن را داشته باشید تایپ کنید. مثال: god in persian
جستجو بر اساس چند کلمه
هنگامی که به نتایج حاوی دو یا چند کلمه با هم نیاز دارید، عبارت جستجوی خود را بین دو علامت نقل قول وارد کنید، به عنوان مثال. “RTX 3080 Ti Laptop GPU Review”
جستجو بر اساس یک عکس
معمولا ما در گوگل کلمات را جستجو میکنیم و بر اساس آنها، عکسهایی را دریافت میکنیم. اما گاهی اوقات نیاز ما برعکس میشود. برای این مواقع میتوان با استفاده از سرویس Google Images یک تصویر را آپلود کرد، یا با وارد کردن URL یک تصویر آن را جستجو کرد. همچنین میتوان تصاویر مشابه یا همان تصاویر را در وضوح بالاتر پیدا کرد و اطلاعات بیشتری در مورد عکس به دست آورد.
به وب سایت Google Images بروید، روی نماد دوربین کوچک در سمت راست کلیک کنید و تصویر مورد نظر را آپلود کنید. اگر این کار را زیاد انجام میدهید، این افزونه مرورگر کروم را میتوانید استفاده کنید تا جستجوی تصویر را راحتتر و سریعتر انجام بدهید.
جستجوی دو موضوع شبیه به هم
اگر میخواهید نتایج مربوط به یک چیز یا چیز دیگری را دریافت کنید، میتوانید از عملگر OR استفاده کرد. به عنوان مثال، بهترین بازی های اندروید OR آیفون. نتایج مرتبط با دو یا چند کلمه کلیدی به طور همزمان را می توان با استفاده از “AND” به دست آورد. اما باید به این نکته توجه داشته باشید که جستجوگر Google به صورت پیشفرض از AND استفاده میکند، بنابراین تنها زمانی که از آن در کنار سایر علمگرها استفاده میکنید، AND را مشخص کنید.
عملگرهای جستجو تنها بخشی از داستان هستند. ابزارها و شیوههای خوب دیگری هم وجود دارد که میتواند به شما کمک کند جستجوی خود را کارسازتر کنید. یک روش خوب این است که به جای تلاش برای یافتن کلمات کلیدی عالی، پرس و جوی جستجوی خود را درست همانطور که به ذهنتان میرسد بنویسید. به عنوان مثال، میتوانید سؤالاتی بپرسید، زیرا به احتمال بسیار زیاد افراد دیگر در سراسر وب همان چیزی که شما جستجو میکنید ذهنشان را درگیر کرده است.
جستجوی گروهی
پرانتز زمانی مفید است که می خواهید چندین کلمه کلیدی و عملگر را با هم ترکیب کنید، بنابراین پرس و جوهای پیچیده تری ایجاد کنید، به عنوان مثال games AND (ps4 OR ps5). به این شکل گوگل هرچیزی را که در رابطه با گیم و این دو کنسول است را در اختیار شما قرار میدهد.
جستجوی مکان
هنگامی که از عملگر :map استفاده میشود، نتایج به اجبار فقط شامل وب سایتهایی میشود که نقشههای مکان مورد جستجو را ارائه میدهند، که میتواند برای اهداف تحقیقاتی مفید باشد. در حالتی مشابه با آن، می توانید از عملگر :location استفاده کنید و مکان خاصی را که میخواهید نتایج در مورد آن باشد، مشخص کنید.
تعیین محدودیت زمانی در نتایج جستجو
زمانی که به دنبال اخبار هستید، مخصوصا اخبار فوری، احتمالاً به آنچه در یک بازه زمانی خاص اتفاق افتاده علاقهمند هستید. گوگل میتواند به شما کمک کند نتایج را به صورت موقت محدود کنید. پس از وارد کردن عبارت جستجو، بر روی Tools (ابزار) کلیک کنید و سپس هر زمانی را که می خواهید انتخاب کنید.
پیدا کردن زمان در منطقه زمانی متفاوت
برخی اوقات وقتی که نیاز به دانستن زمان در کشور دیگری داریم، در نهایت مجبور به اضافه یا کم کردن زمان محلی خود میشویم، اما میتوان به سادگی «time» را تایپ کرد و هر شهر یا کشوری که مدنظرمان است را به ادامهی اضافه کنیم تا گوگل سریعا جواب ما را بدهد. مثلا: Tehran Time. اما یک قابلیت جالب دیگر نیز وجود دارد که تاحدودی مشابه نحوه تعیین ساعت ساعت میماند، آن هم تعیین تاریخ دقیق چند روز بعد یا قبل از تاریخ روز است، مانند این: 30 day after today
یک تایمر راهاندازی کنید
میتوانید با جستجوی «timer» یک تایمر 5 دقیقهای ایجاد کنید یا اگر چیزی خاصتر میخواهید، برای مثال «timer for 15 minutes» را تایپ کنید. با کلیک بر روی شمارنده میتوانید یک مورد جدید را تنظیم کنید و همچنین یک گزینه کرونومتر در سمت راست وجود دارد.
جستجوی پیشرفته
با استفاده از Advanced search میتوانید با استفاده از عملگرهایی که قبلاً در مورد آن صحبت کردیم، نحوه جستجوها را شکل داد، اما در اینجا دیگر نیازی به تایپ کامل آنها همراه کلمات مورد نظر نیست، زیرا موتور جستجو یک طرحبندی مفید با فرمهای متنی ارائه میدهد که همه کارها را برای شما انجام میدهند.
همچنین میتوانید گزینهی جستجوی پیشرفته (advanced search) را با رفتن به سمت راست پایین Google.com، کلیک بر روی تنظیمات و سپس جستجوی پیشرفته پیدا کنید.
یافتن وب سایتهای مشابه
اگر از محتوای یک وب سایت لذت میبرید یا برایتان کاربردی است، به احتمال زیاد دوست دارید موارد مشابه آن را نیز کشف کنید. شما میتوانید این کار را با استفاده از موارد مرتبط انجام دهید: برای مثال related:sakhtafzar.com
جستجو کردن با صدا
جستجوی صوتی نیز در جستجوی Google اجرا میشود و تنها به دستگاههای تلفن همراه محدود نمیشود تنها کافیست روی نماد میکروفون در سمت راست کلیک کنید. البته باید به آن اجازه دسترسی به میکروفن را داده باشید، تا بتوانید از آن به بعد، به راحتی با صحبت کردن جستجوی خود را انجام بدهید.
واضح است که شما می توانید خیلی بیشتر از تایپ کردن کلمات کلیدی تصادفی در کادر جستجو و در نتیجه استفاده از هر ترفند کوچکی که گوگل در موتور جستجوی خود پیاده کرده است، انجام دهید. و اگر به اندازه کافی اعتماد به نفس دارید، همیشه می توانید روی دکمه “من احساس خوش شانسی می کنم” کلیک کنید تا مستقیماً به اولین نتیجه در عبارت جستجوی خود بروید.
مطالب مرتبط:
- آموزش بلاک کردن ایمیل مزاحم + گزارش در خصوص امنیت سایبری
- آموزش: چگونه IP شبکه ها و کشور ها را در کامپیوتر شخصی خود بلاک کنیم؟
- آموزش: چگونه تعداد لغات خود در گوگل Docs را محاسبه کنیم
- آموزش نحوه متوقف کردن دانلود خودکار واتس اپ برای کنترل مصرف اینترنت
- آموزش فعال کردن Developer Options در گوشی گلکسی S22 سامسونگ
مطلب کاربردی ممنون
related: کار نمی کنه