انويديا پس از توليد قدرتمندترين کارت گرافيک دو هسته اي خود با نام Titan Z که اکنون با قيمت دلهره آور 3000 دلار روانه بازار گرديده، با تاييد خبري زمان عرضه رسمي نسل بعدي کارت هاي گرافيک خود را اعلام کرد. دو کارت کارت گرافيک جديد GTX 880 و GTX 870 که قرار است اولين عضو از نسل جديد هسته هاي کم مصرف انويديا باشند، به تعداد 7.9 ميليارد ترانزيستور و تعداد 3200 هسته پردازشي CUDA مجهز خواهند بود و از سه ماهه چهارم سال جاري آماده رقابت با بزرگان دنياي تصوير خواهند شد. به نظر مي رسد تنها همين دو بخش از مشخصات فني دو دست پرورده انويديا بتواند ترشح آدرنالين را در گيمرهاي حرفه اي دو چندان کند.
کارت گرافيک قدرتمند GTX 880 که در بخش کارايي تقريبا مشابه با GTX 870 عمل خواهد کرد از پردازنده گرافيکي 20 نانومتري GM204 بهره مي برد. از ديگر امکانات اين کارت مي توان به 3200 واحد پردازش جرياني، تعداد 200 واحد بافت گذاري و 32 واحد ROP اشاره کرد. همچنين GTX 880 قادر خواهد بود تا سرعتي معادل 5.7 ترافلاپ را در اختيار کاربران قرار دهد که مي تواند علائم پيشرفت نسبت به نسل گذشته را نويد دهد. چهار گيگابايت حافظه گرافيکي DDR5 توسط رابط حافظه 256 بيتي منتقل مي شود که در نهايت پهناي باندي معادل 238 گيگابايت در ثانيه را پديد مي آورد. فرکانس هسته در حالت استاندارد برابر با 900 مگاهرتز و در حالت بوست نيز به 950 مگاهرتز خواهد رسيد، البته اين فرکانس ها تنها براي نسخه مرجع کارت GTX 880 تعيين شده و مطابق روال معمول شرکت هاي سازنده کارت گرافيک مي توانند با بهينه سازي مدار رگلاتور و نصب خنک کننده هاي اختصاصي، فرکانس پردازنده را افزايش دهند. فرکانس حافظه اين کارت نيز برابر با 1850 مگاهرتز بوده و به سادگي مي توانيد با اورکلاک آن، به فرکانس رويايي 2 گيگاهرتز دست پيدا کنيد. طبق ادعاي انويديا، مصرف GTX 880 در حالت بارگزاري کامل تنها 230 وات خواهد بود که در چنين شرايطي نياز به يک منبع تغذيه استاندارد با حداقل توان 500 وات ضروري خواهد شد.
خوب اینم حرفیه;)
این دیگه به سیاست های کمپانی برمیگرده که چجوری برای رقابت با دیگران تصمیم بگیره و اول کدوم محصول رو بده.
سلام.از این کارت ها روی لپ تاپ های گیمینگ استفاده شده پس چطور هنوز برای دسکتاپ عرضه نشده؟
رابط حافظه 256 بیتی !!! amd وارد دنیای 512 بیتی شده nvidia از 384 بیتی به 256 بیتی عقب نشینی کرده…
حافظه 4 گیگ DDR5 حداقل رابط 384 میخواد……. واقعا خدا به طرفدارای انویدیا صبر بده از جمله خود من!
واقعیت هنوز بحث DX12 در هاله ابهام است چون بحث هایی شده است اما اینکه کی محصولاتی مبتنی بر این API ساخته بشه معلوم نیست.
ممنونم سعید جان از تصحیح مطلب.
پس دایرکت اکس 12 چی کارت های آینده با dx 12 بهتر عمل می کنند! تا کارت هایی که آپدیت میشن به dx 12 یک جورایی ضرر هست.
سلام بر دوستان عزیز!
در مطلب بالا، به اشتباه به جای هسته های CUDA، عبارت واحد پردازش جریانی ذکر شده که از این بابت از شما سروران گرامی عذرخواهی می کنم.