گوشی هوشمند نکسوس 5 یکی از بهترین های امسال و دومین حاصل مشارکت ال جی (LG) و گوگل (Google) است. پیش از این پیش نمایشی از نکسوس 5 در سایت سخت افزار قرار گرفت و بررسی کامل آن را نیز به زودی در شماره بهمن ماه ماهنامه سخت افزار خواهید خواند. نکسوس 5 هم از تیغ جراحان ما در امان نماند و پس از آنکه گوشی را در تست های مختلف بررسی کردیم، تصمیم گرفتیم این گوشی را باز کنیم و ببینیم داخل آن چه خبر است!
باز کردن گوشی نکسوس 5 به همان سادگی باز کردن ال جی جی2 است. باز کردن نکسوس 5 به قدری ساده است که حتی به ابزار خاصی هم نیاز نداشته و میتوانید با ناخنتان لبه های کناری گوشی را بلند کرده و قاب پشت را جدا کنید. در قسمت پایین گوشی دو قطعه چسب دو طرفه نسبتاً محکم قرار دارد که ممکن است کار جدا کردن قاب از بدنه را کمی دشوار کند. این چسب ها روی آنتن های پایین گوشی را پوشانده اند. به همین خاطر بهتر است آن ها را در جایی نگه دارید تا پس از اتمام کار دوباره آن را در جای خود قرار دهید.
قاب پشت گوشی شامل قطعات مهمی است. آنتن های Wi-Fi، بلوتوث، GPS و باتری دستگاه روی این درب قرار دارند. در ضمن قاب پشت گوشی قطعات لازم برای شارژر های بیسیم و NFC را نیز در بر گرفته است.
دوربین هشت مگاپیکسلی پشت با آنچه در LG G2 وجود دارد متفاوت است. این دوربین نیز به لرزشگیر اپتیکال مجهز شده، اما دقت آن هشت مگاپیکسل است. کنترلر کوچک کنار دوربین یک ژیروسکوپ دو جهته است که در سیستم لرزشگیر دوربین به کار میرود.
در بالای گوشی به ترتیب از سمت راست دوربین جلو، اتصال هدفون و بلندگوی پخش صدای مکالمات قرار دارند. کیفیت مکالمات در سطح بالایی قرار داشته و کاملاً راضی کننده است.
اگر بخواهیم این گوشی را با برادر خود یعنی LG G2 مقایسه کنیم، باید بگوییم G2 در زمینه باتری بسیار بهتر عمل کرده است. باتری نکسوس 5 تنها 2300 میلی آمپر ساعت ظرفیت داشته و عمر کاری پایین تری دارد (سیستم صرفه جویی در توان مصرفی G2 به افزایش عمر باتری کمک شایانی میکند). باتری از نوع لیتیوم یون بوده و ولتاژ خروجی آن 3.8 ولت است.
این قطعه مشکی رنگ شامل دو آنتن و تنها خروجی صدای گوشی است. دقیقاً مشابه گوشی G2، با آنکه در پایین گوشی دو قسمت مشبک مشاهده شده و احتمال وجود خروجی صدای استریو میرود، اما در واقع یکی از آنها خروجی صدا و دیگری میکروفن اصلی گوشی است. کیفیت خروجی صدا بسیار معمولی و میزان بلندی صدا نیز در سطح متوسط است.
کنترلر و مدار مرتبط با NFC که روی صفحه محافظ الکترومغناطیسی مادربورد قرار گرفته است.
مادربورد دستگاه شامل اجزایی در جلو و پشت آن میشود. در یک سو حافظه دو گیگابایتی Elpida قرار گرفته است که در برخی مدل ها از حافظه SKHynix استفاده شده است. در سمت راست چیپست حافظه، کنترلر Slimport برای تامین خروجی MHL قرار دارد و در کنار ان نیز محل نصب سیمکارت دیده میشود. در سمت چپ آن نیز کنترلر Avago ACPM-7600 (تقویت کننده سیگنال های مخابراتی) نصب شده است.
در سوی دیگر مادربورد، حافظه 16 گیگابایتی SanDisk قرار گرفته است. چیپست سمت راست چیپست حافظه Qualcomm WTR1605L است که برای شبکه مخابراتی نسل چهارم در نظر گرفته شده است. اتصالات باتری، دوربین ها و قطعات دیگر نیز عمدتاً از این قسمت به مادربورد متصل می شوند. کنترلر اتصال Wi-Fi مدل (Broadcom BCM4339) نیز در زیر یک پوشش مقاوم در برابر تداخلات الکترومغناطیس و در سمت چپ مادربورد قرار گرفته است. این اتصال از دو باند 2.4 و 5 گیگاهرتز پشتیبانی می کند.
سلام
خیر دوست عزیز
باسلام وتشکرازسایت خوبتون.میخواستم بدونم حافظه ی داخلی 16گیگ گوشی نکسوس قابل ارتقا هست یانه؟
من گوشیم شارز نمیشه یعنی باطریش خراب شده؟
و خیلی نگرانم امیدوارم بشه تعویض کرد :(:(:(:(:(:(
ممنون بابت زحماتتون
دستتون درد نکنه. من از بچگی عادت داشتم دل و روده ی همه چی رو میریختم بیرون ولی معمولا نمی تونستم جمعش بکنم یا یه سری پیچ اضاف می آوردم. البته این عادت همه ی ایرانی هاست. البته الان هم هر چی موبایل و وسیله ی برقی الکترونیکی داشتیم همین کار رو کردم. فقط مونده این نکسوس و سونی ZR و تلویزیون که جرأتش رو ندارم چون همه چی گرون شده و نمیشه ریسک کرد!!!!!!!!! 🙂
سلام.میشه یکم بیشتر در مورد ramتوضیح بدید.elpidaبهتره یاskhynix.از کجا باید بفمیم گوشی مجهز به کدومشه؟ممنون
این محافظ یک صفحه آلومینیومی ساده هستش که هم در گوشی های موبایل و هم مادربورد کامپیوتر میتونه مورد استفاده قرار بگیره. کارش هم اینه که تاثیر تداخلات الکترومغناطیس دیگر قطعاتی که نزدیک بهش هستند رو کم کنه (به این صفحه EMI Shield میگن که مخفف Electromagnetic Interference Shield هستش). مشابه این رو میتونید تو کارت صدای مادربورد های حرفه ای مشاهده کنید که روی چیپست صدا با یک محافظ پوشانده شده.
ممنون از مطالب مفیدتون
میخواستم دریاره این محافط الکترومغناطیس بیشتر بدونم
که دقیقا چه کاری میکنند که تاثبر مبدان مغناطیسی رو کم میکنند
این هم یک کادویی به همه نکسوس دوستان عزیز.
مرسى آقا بابك
با اين حساب باترى آن در صورت خرابى ، به آسانى تعويض مى شود؟
در مورد كيفيت صدا خصوصا هنگام فيلمبردارى ، گزارشاتى مبنى بر وجود نويز وجود دارد، شما چيزى ديده ايد ؟