هفتهی قبل کمپانی چینی هواوی گزارش مالی سالانه خود را منتشر کرد و مشخص شد درآمد هواوی در 2021، 29 درصد کاهش داشته است. در این گزارش مشخص شده است که نسبت به سال قبل، درآمد هواوی در 2021 بیست و نه درصد کاهش داشته است و مقصر اصلی آن تحریمهای ایالات متحده است که فروش گوشیهای هوشمند Huawei در سراسر جهان را از بین برده است.
هواوی عملا از استفاده کردن از مالکیت معنوی کالاها و سرویسهای آمریکایی در دستگاههای خود منع شده است که در نتیجه منجر به تلاش چندین ساله این شرکت برای یافتن نرمافزار و سختافزار جدید برای دستگاههای خود شده است. دلیل اصلی تحریم هواوی توسط دولت ترامپ، تهدید علیه امنیت ملی ایالات متحده آمریکا عنوان شده است.
مجموع درآمد هواوی در 2021، 634 میلیارد یوان چین (99.5 میلیارد دلار) اعلام شده است. این رقم نسبت به سال قبل تقریبا یک سوم کاهش یافته است. رئیس دورهای هواوی در بیانیهای گفت:
” در سال 2021 علیرغم مشکلات و محاکمهها، ما سخت کار کردیم تا ارزش قابل لمسی برای مشتریان و جوامع محلی خود ایجاد کنیم. ما کیفیت و کارایی عملیات خود را افزایش دادهایم و انتظار داریم که سال را با درآمدی بالغ بر 634 میلیارد یوان به پایان برسانیم.”
رئیس دورهای هواوی همچنین بیان کرد که بخش تولید گوشی شرکتاش بزرگترین ضربه را خورده است در حالی که بخش مخابراتی هواوی پایدار باقی مانده است و عملکرد کلی مطابق با پیش بینیهای آنها بوده است. هواوی در اوایل 2021 برند زیر مجموعه خود Honor را برای دور زدن تحریمهای ایالات متحده فروخت. در حال حاضر هیچ ارتباط رسمی بین آنر و هواوی وجود ندارد و طراحیها و دستگاههای Honor ارجینال و کاملا جدا از هواوی در نظر گرفته میشوند. تنش میان چین و آمریکا با دستگیری مدیر مالی هواوی در کانادا بالا گرفت، به طوری که چین نیز در اقدامی مشابه بعضی از افراد با هویت و تابعیت کانادایی را در خاک خود دستگیر کرد.
با توجه به اینکه سهام شرکت هواوی به صورت عمومی معامله نمیشود و سهامی عام نیست، هم اکنون جزئیات مالی بیشتری وجود ندارد. این کمپانی چینی به احتمال زیاد به پیشبرد سیستم عامل هارمونی خود که مبتنی بر اندروید است ادامه میدهد و تلاشهای خود را بر روی 5G و سایر خدمات مخابراتی متمرکز خواهد کرد. فروش گوشیهای هوشمند Huawei در چین احتمالا بالا باقی خواهند ماند در حالی که بخشهای دیگر جهان برای خرید گوشیهای الهام گرفته از هواوی باید به برند Honor روی آورند.
در حال حاضر بیش از 200 میلیون دیوایس هواوی، از سیستم عامل Harmony استفاده میکنند و این رقم در مقایسه با یک میلیارد گوشی اپل که در حال کار هستند بسیار ناچیز است. با وجود موانع موجود برای این شرکت، هواوی همچنان یکی از بزرگترین تامینکنندگان تجهیزات شبکههای مخابراتی در جهان است اما گوشیهای هوشمند هواوی در خارج از چین تقریبا مرده است.
جدول زمانی تحریمهای آمریکا علیه هواوی
- February 13, 2018: رئیس FBI کریستوفر ری، نسبت به خرید گوشیهای هواوی هشدار داد.
- March 22, 2018: گوشیهای Huawei از Best Buy ناپدید شدند.
- May 2, 2018: پنتاگون تلفنهای هواوی و ZTE را در پایگاههای نظامی آمریکا ممنوع کرد.
- December 6, 2018: منگ وانژو، مدیر مالی Huawei در کانادا دستگیر شد.
- January 29, 2019: ایالات متحده 23 کیفرخواست علیه هواوی به دلیل سرقت اسرار تجاری و کلاهبرداری وضع کرد.
- April 21, 2019: در بیانیهای که CIA صادر کرد گفت هواوی توسط وزارت امنیت چین تامین مالی میشود.
- May 15, 2019: رئیس جمهور آمریکا دونالد ترامپ، با صدور حکم امنیت ملی، Huawei را تحریم کرد.
- May 19, 2019: گوگل انتشار آپدیتهای آینده اندروید را برای گوشیهای هواوی ممنوع کرد.
- August 9, 2019: هواوی از سیستم عامل هارمونی رونمایی کرد.
- October 28, 2019: کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا به اپراتورهای وایرلس در مورد استفاده از تجهیزات Huawei هشدار داد.
- February 11, 2020: طبق گزارشها، آمریکا در شبکههای موبایلی backdoor هواوی را کشف کرد.
- March 31, 2020: هواوی کمترین افزایش سود در سه سال گذشته را گزارش کرد.
- May 14, 2020: ترامپ ممنوعیت تجارت با هواوی را یکسال دیگر تمدید کرد.
- June 30, 2020: کمیسیون ارتباطات فدرال ایالات متحده، Huawei و ZTE را به عنوان تهدید امنیت ملی تعیین کرد.
- November 16, 2020: هواوی شرکت زیر مجموعه خود Honor را فروخت.
- August 7, 2021: چهارده نماینده جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا میخواهند تحریمهای مشابهای علیه Honor وضع شود.
- September 5, 2021: هواوی با خرید چیپستهای 4G اسنپدراگون به جای 5G، از تحریمهای ایالات متحده فرار کرد.
- October 16, 2021: سیاستمداران آمریکایی از جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده خواستند تا شرکت قبلی هواوی، آنر را در لیست سیاه قرار دهد.
دیدگاهتان را بنویسید