تا همین چند سال پیش، درایو های SSD مبتنی بر پروتکل NVME و باس PCI-E از قیمت های بسیار بالایی برخوردار بودند؛ اما چند ماهی است که موسسات تحقیقاتی از کاهش قیمت تمامی درایو های ذخیره سازی، بر اساس تراشه های نیمه هادی سخن می گویند.
باس و اینترفیس SATA III در سالهای اخیر بدون هیچ تغییری باقی مانده و پهنای باند آن به 6 گیگابیت در ثانیه محدود می شود؛ هر چند که این سرعت هم برای یک سیستم کامپیوتری بسیار مناسب بوده و دست کم 4 برابر سریعتر از درایو های HDD است، اما می توان کامپیوتری به مراتب سریعتر را با خرید درایو های SSD PCI-E تضمین کرد.
فروش درایو های SSD M.2 در 2 سال اخیر به صورت چشمگیری افزایش یافته و اکثر آنها از مسیر های PCIe 3.0 x4 یا PCIe 3.0 x2 پشتیبانی می کنند که سرعت های 1~3 گیگابایت در ثانیه را به همراه دارد؛ این در حالی است که اوج پهنای باند و سرعت انتقال داده ها در باس SATA III چیزی در حدود 560 مگابایت در ثانیه است. با کاهش قیمت تراشه های NAND، قیمت درایو های PCI-E نیز از محدوده وحشتناک خارج شده و حال کاربران بیشتری در سراسر جهان (به جز ایران!) امکان خرید این محصولات را پیدا کرده اند.
در نتیجه درایو های PCI-E نه تنها جایگزین بسیار پر سرعت هارددیسک ها شده اند، بلکه آمار فروش آنها به طور چشمگیری افزایش یافته و امکان دارد که به زودی جایگزین اصلی حافظه های SSD SATA III شوند. قیمت یک درایو 512 گیگابایتی SSD PCI-E در 3 ماهه سال 2019 به 55 دلار کاهش یافته است که در سال گذشته با همین مبلغ، می توانستید یک درایو 256 گیگابایتی را خریداری نمایید. شکاف قیمتی بین سالید های SATA و PCI-E از 30 درصد در سال گذشته به 9 درصد در سال 2019 رسیده است. پس احتمالا به زودی شاهد جایگزین شدن درایو های SSD PCI-E با گونه های ساتا خواهیم بود.
خوب متاسفانه هنوز مونده تا جای خودش رو روی لپتاپ های ویندوزی باز کنه و هنوزم لپتاپهایی که با این قابلیت پیدا بشن خیلی گرون هستند اما برای دسکتاپ قضیه کاملا درسته
همه جای دنیا دارن به سمت بهتر شدن و پیشرفت حرکت میکنن (به جز ایران) !!!
الان دیگه خرید یه هارد دیسک عهد بوووق هم واسمون سخت شده چه برسه به ssdهای SATA یا PCI-E !!!
:smiley0:l:l:smiley0