قدرتمند ترین ابر کامپیوتر جهان دیگر متعلق به ژاپن نیست و هم اکنون سوپرکامپیوتر آمریکایی Frontier با کمک AMD صاحب این عنوان است. سوپرکامپیوتر ژاپنی Fugaku در دو سال گذشته در بین لیست 500 کامپیوتر برتر جهان با قدرت پردازشی 442 petaflop قرار داشت و هماکنون Frontier Supercomputer با رکورد 1.1 اگزافلاپ در بنچمارک Linpack FP64 توانست رتبه اول را کسب کند.
البته باید اشاره کرد که پیک پرفورمنس این سوپرکامپیوتر در بنچمارک اشاره شده 1.69 ExaFlops بوده است. اسم این ابر کامپیوتر Frontier است و نام آن ربطی به شرکت مخابراتی Frontier Communication ندارد و اکثر قطعات اصلی آن توسط AMD و HPE تامین شده است.
بهرهمندی Frontier از 602,112 هسته CPU و 8,138,240 هستهی GPU همراه با 4.6 پتابایت حافظه رم DDR4
این سوپرکامپیوتر در مرکز Oak Ridge Leadership Computing Facility واقع شده و با مشارکت وزارت انرژی ایالات متحده و Oak Ridge National Laboratory ساخته شده است. قدرتمند ترین ابر کامپیوتر جهان یعنی Frontier مشخصات خارقالعادهای دارد، این دستگاه از 74 قفسه برای نگهداری قطعات تشکیل شده که هر کدام از آنها وزنی معادل 3.6 تن دارند!
این قفسهها به 9,408 نود HPE Cray EX مجهز هستند و هر کدام از این Node ها به CPU شصت و چهار هستهای AMD Trento 7A53 Epyc و 4 عدد AMD Radeon Instinct MI250X ،GPU تجهیز شدهاند. همچنین هر کدام از این نودها دارای رم DDR4 512GB هستند. این سختافزار در مجموع شامل 602,112 هسته CPU و 4.6 پتابایت حافظه رم DDR4 است.
GPU های این سوپرکامپیوتر با رقم کلی 37,888 عدد دارای 8,138,240 هستهی پردازش گرافیکی هستند. حافظه گرافیکی GPU ها نیز در مجموع معادل 4.6 پتابایت (HBM memory) است و هر مقدار رم هر پردازندهی گرافیکی برابر با 128GB ذکر شده است.
فرانتیر از سیستم خنککننده مایع استفاده میکند و بهره بردن از فن به دلیل ایجاد نویز و سروصدا در نظر گرفته نشده است. بهرهوری انرژی و مصرف برق این ابرکامپیوتر نیز یکی از بهترینها عنوان شده و با مصرف 52.23 گیگافلاپ در هر وات رتبه اول را در لیست Green500 بدست آورده است.
در لیست ده تای برتر آمریکا با 5 سوپرکامپیوتر پیشتاز است
اول شدن ابر کامپیوتر فرانتیر به معنای برتری آمریکا در این بخش است و تاکنون ایالات متحده جایگاههای اول، چهارم، پنجم، هفتم و هشتم را در لیست 500 تایی در اختیار دارد. در لیست ده ابر کامپیوتر، AMD سختافزار پنج مورد را تامین کرده و قطعات اینتل تنها در یک سوپرکامپیوتر (Tianhe-2) وجود دارند.
اگرچه Frontier اولین سوپرکامپیوتری است که توان محاسباتی 1 اگزافلاپ را را دارد اما احتمالا سوپرکامپیوتر چینی Tianhe-3 و Sunway Oceanlite به این میزان توان محاسباتی رسیدهاند (1.3 اگزافلاپ) اما برای ثبت در لیست 500 تایی آن را ارسال نکردهاند. Frontier برای حل برخی از مهمترین و پیچیدهترین مسائل علمی و چالشهای جهان طراحی و ساخته شده است.
گدرت
خوب،پس amd همیشه ناقصه و درایورخوب نمی سازه وازاین حرف های کوچیک؟…”Frontier برای حل برخی از مهمترین و پیچیدهترین مسائل علمی و چالشهای جهان طراحی و ساخته شده است.”…خواهشادیگرعامیانه نسبت ندهیدوعامیانه مسخره نکنید.قبلاهم که گفتم؛هردوشرکت اینتل و amdخوبند و نسبت های سخیف دادن،جزمضحکه کردن خودمان فایده ای ندارد.
این نوع کامپیوتر ها جون میدن برای مدیریت تمام سامانه های شهری
مثل واچ داگز
عجب غولیه….
یادش بخیر .۲ سال پیش تقریبا اینجا بحثش بود.بالاخره وارد مدار شد .