تام پترسن، کارشناس گرافیک اینتل، که قبلاً برای شرکت انویدیا کار میکرد، پس از راهاندازی پردازندههای گرافیکی موبایل Arc Alchemist اکنون مشغول انجام مصاحبه با رسانهها است. این شرکت تنها دو محصول از پنج محصول مورد نظر را راهاندازی کرده است و با این حال هنوز همین پردازندهها به راحتی در دسترس نیست.
یکی از موضوعات مورد بحث پس از عرضه، سرعت کلاک گرافیکی نسبتا پایین پردازندههای موبایل سری Arc اینتل بود. این پردازندهها واقعاً از نظر فرکانس تفاوت چندانی با کلاکهای پایه AMD یا انویدیا ندارند، اما از نظر فنی یکسان نیستند. چیزی که اینتل در مراسم رونمایی نتوانست آن را توضیح بدهد، این بود که این کلاکها تا چه حد میتوانند بالاتر باشند، که همین موضوع این تصور را ایجاد کرد، که ممکن است همین ارقام اعلام شده درواقع حداکثر سرعت کلاک ممکن باشد، اما اما بعد از مصاحبه تام پترسن به نظر میرسد موضوع کمی متفاوت است.
ارقام اینتل قابل مقایسه با کلاک AMD و انویدیا نیست
در طول این مصاحبه که به صورت زنده توسط HotHardware انجام شد، پترسن توضیح داد که “کلاک گرافیکی” Arc با AMD یا “کلاک پایه” انویدیا قابل مقایسه نیست. سرعت کلاک گرافیکی اعلام شده برای اینتل به عنوان یک کلاک متوسط یا همان میانگین اندازهگیری شده در محیط محدود TDP اعلام شده است. این مقدار برای هر محصول از سری Arc بر اساس تعداد زیادی تراشه تخمین زده میشود. پترسن اضافه کرد که این اساسا کندترین کلاکی است که اینتل در یک دسته دیده است.
به عنوان مثال، پترسن توضیح داد که برای گرافیک Arc A370M، سرعت کلاک 1550 مگاهرتز حداقل میانگین کلاکی است که مصرف کنندگان صرف نظر از طراحی لپ تاپ یا نوع «قدرت گرافیکی» این تراشه خاص، میتوانند به دست بیاورند. در ضمن باید این را هم در نظر گرفت که سرعت کلاک 1550 مگاهرتز برای 35 وات (به سری NVIDIA Max-Q یا AMD RX 6000S فکر کنید) اعمال میشود و تقریباً میتوان گفت که برای نوع 50 وات کلاک بالاتری خواهیم داشت. پیترسن توضیح میدهد که فرکانس به حجم کاری نیز بستگی دارد، در بازیهایی مانند Counter Strike، گیمرها میتوانند به سرعت کلاک بالاتر از ۲ گیگاهرتز برسند.
مشاهده کلاک گرافیکی 2.2 در پلتفرم GPU-Z
چند روز پیش این اسکرین شات GPU-Z در پلتفرم رسانههای اجتماعی چین منتشر شده است. ظاهرا توسعهدهنده GPU-Z تأیید کرده که سرعت کلاک گرافیکی 2.2 گیگاهرتزی برای پردازشگر گرافیکی Arc A3530M که در اینجا نشان داده شده است واقعی است. طبیعتاً کلاک حافظه به این شکل نیست و این چیزی است که هنوز باید اصلاح شود (نرم افزار فقط از پردازنده های گرافیکی Arc پشتیبانی اولیه دارد).
بنابراین، گیمرها نباید چندان نگران کلاک گرافیکی کم پردازندههای اینتل Arc باشند، زیرا در بیشتر مواقع مطمئناً با سرعت بالاتری رو به رو هستند. با این حال، چیزی که مایه شرمساری است این است که به جای استفاده از تعاریف مشابه برای فرکانس های GPU، کلاکهای اینتل از نظر فنی با تراشههای رقیب قابل مقایسه نیستند، حداقل از نظر مشخصات اولیه برروی کاغذ. همین موضوع خود میتواند باعث سردرگمی کاربران در هنگام مقایسه مشخصات تراشههای مختلف شود. پترسن میگوید، با این حال، هنگامی که به کارت گرافیکهای دسکتاپ اینتل برسیم، این فرکانسها بسیار معقولتر خواهند شد و درک آنها آسانتر خواهد بود. قرار است کارت گرافیکهای دسکتاپ Arc در تابستان پیش رو عرضه شوند.
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید