بحران جهانی کمبود تراشه بعد از صنعت سخت افزار، بیشتر از هر بخش دیگری صنعت خودروسازی را تحت تاثیر قرار دارد. تراشهها تبدیل به یکی از اجزای اصلی خودروهای روز دنیا شدهاند و با کمبود این قطعات، خودروسازان زیادی به چالش کشیده شدهاند. اکنون کمبود تراشه دامن گیر بزرگترین خودروساز جهان شده است. تویوتا، خودروساز بزرگ ژاپنی که در سال 2020 بیشتر از کمپانی دیگری موفق به تولید خودرو شد اکنون پذیرفته است که کمبود تراشه که ناشی از همه گیری بیماری کرونا است، بر روی تولید این کمپانی تاثیر منفی میگذارد. تویوتا تائید کرده است که قصد دارد تولیدات خود را در تعدادی از کارخانجات خود در ژاپن کاهش دهد. از ماه سپتامبر، این خودروساز ژاپنی 40 درصد میزان تولید خود را کاهش خواهد داد.
کمبود تراشه دامن گیر بزرگترین خودروساز جهان
سخنگوی تویوتا در گفت و گو با وال استریت ژورنال اعلام کرده که این کمپانی از این ماه در امریکای شمالی، 40 تا 60 درصد ظرفیت تولید خود را کاهش میدهد. بنابراین حدود 60 تا 90 هزار خودروی تویوتا کمتر به تولید خواهد رسید. البته شرایط قرار نیست در ماه آینده بهتر شود و انتظار میرود در ماه آینده نیز 80 هزار خودروی کمتر در کارخانههای تویوتا مستقر در امریکای شمالی به تولید برسد. البته این کاهش تولید، به معنای تعدیل نیروی کار نیست و تویوتا اعلام کرده این اتفاق تاثیری بر اشتغال زایی این کمپانی نمیگذارد.
همان طور که گفته شد تویوتا تنها خودروسازی نیست که از این بحران ضربه میخورد. فورد و ژنرال موتور نیز هر دو در هفتهای که گذشت اعلام کردند قصد دارند ظرفیت تولیدات خود را طی هفتههای آینده کاهش دهند. طبق تحلیل AutoForecast Solutions، فورد امسال به دلیل کمبود تراشه 160 هزار خودروی پیکاپ مدل F-150 کمتر تولید کرده است. طبق انتظارات، ژنرال موتور نیز در نیمه دوم 2021 تقریبا 100 هزار خودروی کمتر در امریکای شمالی تولید میکند. با انتشار خبر کاهش تولید تویوتا، ارزش سهام این کمپانی تقریبا 4 درصد سقوط کرد.
دیدگاهتان را بنویسید