با توجه به صحبتهای مطرح شده اولین گرافیک DG1 اینتل تا 23 درصد قویتر از گرافیکهای Tiger Lake خواهد بود و در حال حاضر تقلا میکنند تا به توان حرارتی 25 وات برسند. با توجه به این شایعه باید بگوییم که گرافیکهای Intel Xe توجه بسیاری را در فضای تکنولوژی به سوی خود جلب کردهاند و بسیاری از ما نمیتوانیم صبر کنیم تا این نبرد دو گانه (Nvidia / AMD) به یک جنگ سه طرفه تبدیل شود. اما اگر این موضوع درست باشد (و البته این دومین بار است که ما چنین موضوعاتی را درباره گرافیکهای اینتل میشنویم) پس احتمالا راه زیادی باقی مانده تا اینتل بتواند وارد یک رقابت جدی در حوزه کارت گرافیک شود.
نکته جالب درباره شایعه اینجاست که DG1 به شکل واضح قرار بوده تنها یک نوع آزمایش و تمرین برای اینتل برای ورود به دنیای گرافیکهای مجزا باشد اما ما قبلا شایعاتی را شنیدهایم که اینتل موفق نشده هیچ کدام از تولید کنندگان گرافیک را برای آزمایش DG1 با خود همراه کند. در حالی که قابل درک است که چرا هیچ تولید کنندهای قصد ندارد موش آزمایشگاهی اینتل برای یادگیری چم و خم بازار باشد، یک دلیل احتمالی دیگر برای رد این درخواست میتواند عدم توانایی اینتل در کنترل توان حرارتی این پلتفرم باشد.
قبل از این که جلوتر برویم اجازه دهید ادعاهای مطرح شده در Reddit را مرور کنیم:
اخبار جدید از سوی منابع داخلی اینتل. DG1 اوضاع چندان خوبی ندارد. در بحث کارایی DG1 ادعا شده که تا 23 درصد بهتر از Tiger Lake است. وضعیت حرارتی / مصرفی ظاهرا بسیار بد گزارش شده و Koduri نیز روزهای سختی را برای تصحیح توان سپری میکند. هر کس که طراحیهای گرافیک او را دنبال میکند، میداند این موضوع همیشه یک نکته منفی برای او به حساب میآمده.
اینتل در حال حاضر چند طراحی مربوط به نوت بوک خوب را به انجام رسانده اما گفته شده که آنها تنها برای مشروعیت بخشیدن به برنامه Koduri بودهاند تا این که تبدیل به یک محصول واقعی شوند. ادعا شده اینتل اگر مجبور باشد همه آنها را دور میریزد.
سوال اصلی اینجاست که میتوانیم انتظار داشته باشیم Koduri بعد از فصل سوم 2020 همچنان برای اینتل مشغول به کار باشد؟ اگر پاسخ خیر است شما میتوانید انتظار داشته باشید که DG2 هیچوقت به عنوان یک محصول عرضه نخواهد شد. تصور این که اینتل واقعا تبدیل به یک رکن سوم در دنیای گرافیکها در کنار AMD و Nvidia شود، کم کم رنگ میبازد.
در حالی که این شایعه به نکاتی اشاره دارد، از جمله این حقیقت که تیم طراحی نمیتواند توان حرارتی را تحت کنترل داشته باشد، ما فکر میکنیم که این موضوع چندان باعث نگرانی اینتل در این مرحله نیست. آنها فعلا در اوایل بازی هستند و هدف باید تنها کار کردن یک گرافیک مجزا باشد، بهینه سازیها میتوانند بعدا صورت پذیرند. بازار گیمینگ روی چندین نکته متمرکز است و توان حرارتی یکی از حداقل نگرانیهای آنها خواهد بود، البته که یک گرافیک 25 واتی چیزی نیست که کسی به دنبال آن باشد (مگر آن که با قیمت ناچیزی عرضه شود).
یک گرافیک مجزا با 23 کارایی بیشتر از Tiger Lake میتواند منطقی باشد اگر قیمت گذاری درست باشد و با توجه به این که اینتل قدرت مالی لازم برای قیمت گذاری به شدت رقابتی را در بازار در اختیار دارد تا برای حضور اول خود در بازار زنده بماند، این موضوع نمیتواند چندان غافلگیر کننده باشد. با این حال ما اینجا هستیم، دومین سرنخ از شایعاتی که ادعا میکنند اینتل با گرافیک مجزای خود مشکلات جدی را پشت سر میگذارد.
همچنان باید اشاره کنیم که ما تا به حال نکتهای (رسمی) نشنیدهایم که باعث نگرانیمان باشد. تولید یک گرافیک مانند قدم زدن در پارک نیست. اگر این چنین بود ما حالا شاهد رقابت بیش از دو شرکت در بازار بویدم. موانع بی شمار و شکستهای سنگینی در این مسیر وجود دارد تا شما بتوانید انتظار یک محصول شایسته را داشته باشید و اگر کسی قصد و منابع لازم برای انجام چنین کاری را داشته باشد، آن کمپانی اینتل است.
اولین نمونههای Xe در رنج محصولات مختلفی استفاده خواهد شد. این شامل پردازندههای Tiger Lake که سال آینده در کنار گرافیکهای مجزا عرضه میشوند نیز میباشد. امری که Chris Hook مدیر بازاریابی سابق بخش گرافیکی اینتل به رخ دادن آن تا پایان سال 2020 اعتقاد داشت. Chris Hook و Raja به همراه کارمندان سابق AMD کمپین موفقیت آمیز Odyssey را برای بازریابی بخش گرافیک این کمپانی هدایت کرده بودند. بنابراین بسیار غافلگیر کننده بود که Chris Hook به همراه Heather Lenon (یکی دیگر اعضای بخش بازاریابی) هفته گذشته جدایی خود از اینتل را اعلام کردند.
حالا که اینتل زیر فشار شدیدی از سوی AMD در بازار پردازنده مرکزی قرار گرفته، این اخبار اوضاع را برای اینتل بهبود نمیبخشد. اجازه دهید به شایعه خودمان بازگردیم، همچنین اشاره شده که بهره وری انرژی در معماری گرافیکهای Intel Xe در حال حاضر در مقابل رقبای تیم سرخ و تیم سبز چندان خوب به نظر نمیرسد. گرافیکهای Xe مشخص نیست که بر پایه فناوری 14 نانومتر هستند و یا 10 نانومتر، اینتل هنوز این موضوع را تایید نکرده. تولید فناوری 14 نانومتری اینتل همین حالا نیز با مشکلات بسیاری روبروست و تیم آبی قادر نیست تقاضای مورد نیاز تولید کنندگان بزرگ را تامین کند.
اگر اینتل از فناوری 14 نانومتری برای تولید گرافیکهای Xe رده مصرف کننده بهره ببرد، احتمالا شاهد یک کمبود موجودی شدید خواهیم بود، بخصوص زمانی که پردازندههای Tiger Lake برای لپ تاپها و نوت بوکها به شکل انبوه عرضه شوند. خود پردازندههای Tiger Lake با لیتوگرافی 10 نانومتر پلاس تولید خواهند شد که احتمال استفاده از EMIB برای تلفیق دو سیستم روی چیپ متفاوت (پردازنده + گرافیک) را افزایش میدهد، متُدی که ظاهرا در پردازندههای Rocket Lake S نیز از آن سود برده میشود. همچنین کارت گرافیکهای مجزا در موجودیهای پایین ارائه میشوند زیرا اولین گرافیکهای Xe بازار میان رده و مقرون به صرفه را هدف خواهند گرفت.
بخش دیگر این شایعه اینجاست که اینتل تمام فروش کارت گرافیکهای مجزا را با طراحی مرجع انجام خواهند داد زیرا آنها همکاری درستی با تولید کنندگانی مانند Asus و MSI و Gigabyte بر قرار نکردهاند. احتمال بسیار بالایی وجود دارد که در زمان عرضه ما تنها شاهد مدلهای مرجع از سوی اینتل باشیم و نمونههای سفارشی یک یا حتی دو نسل بعد توسط تولید کنندگان برای گرافیکهای Xe منتشر شوند. در آخر معماری گرافیکی Intel Xe به درایورهای گرافیکی واقعا خوبی نیاز دارد تا پتانسیل آن را نشان دهد، امری که به وضوح زمان زیادی را میطلبد. حتی با عرضه گرافیکها، بهینه سازیهای بی شماری در سمت درایور نیاز است که همین موضوع میتواند توضیح دهد که چرا عملکرد اشاره شده در بالا بسیار پایینتر از حد انتظار بوده.
از افشاگریهای قبلی ما متوجه شدهایم که مدلهای مجزای بر پایه Xe حداقل چند نمونهای خواهد بود. تعداد EU در گرافیکهای مجزاء Xe از 128، 256 و 512 عدد تشکیل شده. از آن جاییکه اولین گرافیکهای Xe به بازار مصرف کننده و کاربران عرضه میشود، تعداد EU و چنین واحدی منطقی به نظر میرسد. در ماه اکتبر بود که اینتل برای اولین بار موفق شد یک گرافیک Xe را در کارت گرافیک DG1 روشن کند که یک دستاورد بزرگ در بخش توسعه گرافیکی شرکت بود. از آنجایی که زمان بین این اتفاق و چنین شایعاتی بسیار نزدیک است، ما امیدواریم که تنها در عرض یک سال شاهد آماده شدن این گرافیکها باشیم تا آنها عملکرد بسیار بهتری از ادعای این شایعات داشته باشند. نظر شما چیست، تصور میکنید کارت گرافیکهای Intel Xe در زمان عرضه چه کارایی از خود نشان خواهند داد؟
(اینتل مگه پردازنده گرافیکی برای
Cpu هاش طراحی نکرده
خوب همونو قوی کنه با رگولاتور برق و یه مدار pcb ساده)
شما برو کیت مدار ساده اماده بخر بیا ببین چقد زمان میبره تا سرهم کنیش تازه طراحیش بماند=))=))=))
خب ببین دادا گلم از نظر شما بیاد یه CPU بزاره رو برد گرافیک بده بیرون؟=))=))=))=))
کلا طراحی و ساخت GPU با CPU بسیار متفاوته هرچه لیتوگرافی کوجکتر سختتر
طراحی GPU به مراتب سختر از CPU هست
اینتل دو راه بیشتر نداره یا باید تکنولوژی ساخت چیپ AMD و انویدیا رو بخره با نام خودش عرضه کنه=))=))=)) یا کلا از نو خودش طراحی کنه که عمرا بتونه=))
شرکتی که کارت بر پایه DDR2 نساخته چجوری یهویی میتونه بیاد DDR6 بسازه=))
بیشتر شبیه جوکه اونم در حد لالیگا=))=))=))
و هستند افرادی که مهندسی را با گاو و گوساله اشتباه میگیرند؛ سپس فرسخ ها دورتر از گود میگویند: لنگش کن! :smiley0
اینتل مگه پردازنده گرافیکی برای
Cpu هاش طراحی نکرده
خوب همونو قوی کنه با رگولاتور برق و یه مدار pcb ساده
فعلا بده بیرون قدرتشم در حد rx 560 باشه تا بعدا
بتونه تازه کارت گرافیک درستو حسابی طراحی کنه
میگن تا گوساله ایی گاو شود دل صاحبش اب شود
Amd ۱۰ ساله خودشو داره پاره میکنه تازه اواخر امسال
خودشو رسوند به انویدیا حالا کسی که تاحالا کارت گرافیک نساخته خیلی داستان ها داره در پیش درسته gpu میسازه ولی خود کارتشو بلد نیست طراحیشو قطعا باید اول gpu مناسب رو بسازه بعد بره سراغ کارت بعد بهینه سازی ،
زمان بر و طاقت فرسا