غول جستجو، گوگل اعلام کرد که روز سه شنبه یک الگوریتم یادگیری عمیق برای تشخیص علائم بیماری رتینوپاتی دیابتی که در موارد حاد منجر به کوری در بیماران میشود آموزش داده اند. این کار با شیوه ای مشابه به متخصصان چشم با چک کردن عکس از پشت چشم برای نشانه های این بیماری است. به این ترتیب ممکن است دکتر گوگل، چشم پزشک بعدی شما باشد!
گوگل با یک تیم از پزشکان در هند و ایالت متحده برای ایجاد یک مجموعه داده از 128 هزار تصویر کار میکند. از این تصاویر برای آموزش دادن به شبکه های عصبی عمیق کامپیوترها مانند مغز برای تشخیص بیماری های چشمی استفاده میشود. نتایج این همکاری گوگل با پزشکان روز سه شنبه در مجله انجمن پزشکی آمریکا منتشر شده که مورد تأیید هیئت چشم پزشکان بود. گوگل میگوید این الگوریتم میتواند در آینده به بیماران در مقابل پزشکان کمک کند. البته قبل از آنکه در رنج وسیعی استفاده شود نیاز به کارهای بیشتری دارد. اینگونه پیشرفت ها، روش آزمایشی بسیار دقیقی هستند که پتانسیل کمک به پزشکان در ارزیابی بیماران را دارند و میتوانند زمانی که متخصص در تشخیص نیاز به کمک دارد به سرعت موثر واقع شوند.
این اولیه گام گوگل در زمینه مراقبت های چشمی نیست. در سال 2014 این شرکت با همکاری یک شرکت سوئیسی اقدام به توسعه لنز هوشمند کردند. ما امیدواریم که این مطالعه یکی از نمونه های زیادی از توانایی های یادگیری ماشین برای کمک به حل مسائل خصوصا در زمینه پزشکی باشد. افرادی مبتلا به رتینوپاتی دیابتی میشوند که از بیماری دیابت رنج میبرند. دیابت بر عروق خونی شبکیه تأثیر میگذارد و در بلند مدت میتواند باعث کوری فرد شود. با توجه به نتایج موسسه ملی بهداشت شایع ترین علت از دست دادن بیماری در مبتلایان به دیابت است.
این خیانت به زبان و فرهنگ فارسی هست که به رایج شدن کلمات انگلیسی بجای فارسی کمک کنیم. مثلا کلمه رنج یا رینج range که میتونیم معادل فارسیشو یعنی بازه رو استفاده کنیم.