علاقمندان دنیای بازی های کامپیوتری (به خصوص عناوین آنلاین) مطمئناً با شبکه ی تویچ (Twitch) آشنایی دارند. شبکه ای که می توان از طریق آن مسابقات زنده (رقابت های مختلف جهانی مربوط به eSports) را به شکل زنده مشاهده کرد یا با تجربیات دیگری در دنیای بازی های کامپیوتری، به شکل تصویری آشنا شد (به عنوان مثال برخی از گیمر ها تجربیات اختصاصی خود را از طریق همین شبکه با دیگران به اشتراک می گذارند). شاید یکی از نکته های قابل توجهی که بتوان در مورد تویچ به آن اشاره کرد این است که این شبکه تا کنون رقیب چندان قدری را در کنار خود نمی دیده و از همین رو شاید بتوان بخشی از محبوبیت فوق تصور تویچ را به حساب بی رقیب بودنش گذاشت. اما از قرار معلوم به زودی شرکت تویچ حضور رقیب گردن کلفتی را شانه به شانه های خود احساس خواهد کرد. رقیبی به نام یوتیوب که در دنیای اشتراک ویدیو تجربیاتی بس گرانبها را اندوخته و شاید تجربیات مذکور بتوانند نقش برگ برنده را برای این غول دنیای ویدیو های آنلاین ایفا نمایند.
حکایت خرید شرکت های کوچک توسط شرکت های بزرگ تر یا به عبارت بهتر بلعیده شدن گوسفندان توسط گرگ ها حکایت چندان تازه ای نیست و هر سال می توان نمونه های جدیدی از آن را در عرصه های مختلف به نظاره نشست. در این میان با محبوبیت روز افزون شبکه ی تویچ در میان گیمر های جهان، نخستین شرکت صاحب نامی که برای تصاحب آن دندان تیز کرد گوگل بود. اما زور گوگل بر سمبه ی پر زور تر آمازون نچربید و در واقع این شرکت قدرتمند (که روز به روز هم سایه ی حضور خود را بر تمامی عرصه ها سنگین تر می کند) توانست تویچ را با پرداخت مبلغی معادل 970 میلیون دلار از آن خود کند. با این حال گوگل همچنان چشم بر عرصه ای دوخته است که تویچ در آن جولان می دهد و به همین دلیل توسط شبکه ی پر مخاطبی به نام یوتیوب قصد دفاع از تاج و تخت خود در این میدان آتیه دار و پر سود را دارد. اگر به ماه های گذشته باز گردیم، مشاهده می شود که دقیقاً یک هفته قبل از نمایشگاه E3 امسال بود که یوتیوب در وبلاگ اختصاصی خود خبر از راه اندازی بخش جدیدی به نام YouTube Gaming را منتشر ساخت. شبکه ای اختصاصی (در قالب اپلیکیشن و وب سایت) برای تمام گیمر های جهان که قادر است مسابقات زنده را پوشش دهد، به پخش ویدیو های مختلف مربوط به بازی ها (راهنمایی ها، تجربه های شخصی و …) به شکل زنده بپردازد و در کل محفلی باشد برای پیوند دادن هر چه بیشتر گیمر های مختلف جهان با یکدیگر. به طور حتم یکی از مزیت های قابل توجه این شبکه نسبت به تویچ قابلیت متوقف کردن یا عقب بردن ویدیو های مربوط به پخش مسابقات زنده است و به این ترتیب هواداران بازی های ویدیویی می توانند در صورت از دست دادن صحنه های حساس، آن ها را از نو مشاهده کنند.
بر اساس اظهارات یوتیوب در وبلاگ اختصاصی خود، این شبکه ی اختصاصی گیم قادر به تبدیل کردن خودکار استریم های موجود، تحت ورژن ویدیو های اختصاصی یوتیوب است و این ویدیو ها می توانند با بهترین کیفیت ممکن و تحت نرخ 60 فریم در ثانیه پخش شوند. همچنین گفته می شود که پخش های زنده ی به نمایش در آمده در این شبکه با تاخیری به میزان 10 تا 12 ثانیه پخش می شوند که البته گوگل و یوتیوب قصد دارند این میزان از تاخیر را در آینده ای نزدیک تا حد امکان کاهش دهند. سوای این امر گیمر های حاضر در این شبکه توسط قابلیت چت می توانند حین مشاهده ی مسابقات زنده یا سایر ویدیو های هم زمان به بحث و تبادل نظر با یکدیگر بپردازند. به هر حال به نظر می رسد که YouTube Gaming حسابی عزم خود را برای از میدان به در کردن رقیب بسیار قدر خود یعنی تویچ جزم کرده و باید دید که در این میدان پر چالش تا چه اندازه موفق خواهد بود. گفتنی است که شبکه ی YouTube Gaming در حال حاضر (در واقع همین امروز) فعالیت خود را آغاز کرده و شخصاً موفق شدم در این شبکه ی تازه تاسیس، دقایقی از استریم زنده ی بخش مالتی پلیر بازی Call of Duty: Black Ops 3 بر روی کنسول اکس باکس وان را به نظاره بنشینم. تجربه ای که البته سرعت اینترنت لاک پشتی ما این اجازه را نداد تا آن چنان که باید لذت بخش و هیجان انگیز جلوه کند.
اکثریت از aver media برای کپچر کردن استفاده میکنند.
یوتوب که فیلتره من خودم یوزر توییچ هستم 3 سالی هست روزی 3 4 ساعت وقت صرف میکنم. اما این پینگا اجازه نمیده که راحت بشه تماشا کرد.
یوتیوب دیگه تو دنیا جا افتاده الان هرکسی هر پیام تصویری را از طریق یوتیوب به نمایش میزاره
یوتیوب برااحتی شکستش میده.همه میدونن تو تماشای فیلمهای انلاین یوتیوب از همه بهتره.
من با یوتیوب خیلی حال میکنم. بتونه یا نتونه واقعا از واجبات زندگی هست!
سلام رضا جان. پس ایمیل ندادید؟:smiley9
برای کپچر کردن صحنه بازیها از چه نرم افزارهایی استفاده میشود ؟؟؟؟