درست است که دو شرکت نوکیا و گوگل با دو هدف کاملا متفاوت کار خود را شروع کردند و تفاوت های خیلی زیادی باهم داشتند اما در چند مورد جزئی ولی مهم باهم مشترک اند. زمانیکه نوکیا در اوج قرار داشت با موفقیت به مواردی دست یافت که گوگل سال ها بعد به آنها رسید. اما برخلاف نوکیا، گوگل کارها را کاملتر و بهتر انجام می دهد. شاید این موضوع به دلیل گذشت زمان و بروز تغییرات است و یا اینکه گوگل به سادگی و به بهترین شکل برنامه های خود را اجرایی می کند، و یا شاید هردو موضوع درست باشد! می توان گفت از برخی جهات گوگل در حال حاضر همانند نوکیای زمان قبل است. اما واقعیت امر این است که گوگل به گونه ای متفاوت در حال رشد و تکامل است که این را مدیون قدرت مالی فوق العاده بالا و کارکنان متخصص خود است. همانطورکه می دانید نوکیا دیگر درگیر ماجرای تولید و فروش تلفن همراه نیست چون این بخش را به مایکروسافت فروخته و به همین دلیل الان بهترین زمان برای بررسی برخی کارهای شاخص انجام شده توسط این شرکت در گذشته است.
1- زمانی نوکیا مالک انحصاری محبوب ترین سیستم عامل گوشی های هوشمند دنیا بود
سیستم عامل سیمبین اواخر دهه 90 میلادی روی کار آمد که حاصل همکاری بین نوکیا، موتورولا، اریکسون و Psion بود. نوکیا سال 2008 به طور کامل آن را صاحب شد و به مالک انحصاری آن تبدیل شد. بعد از آن نوکیا انجمن سیمبین را راه اندازی کرد و پلتفرم متن باز این سیستم عامل را تولید کرد. در آن زمان سیمبین با در اختیار داشتن بیش از 50 درصد سهم بازار هنوز هم رهبر بلامنازع در بازار گوشی های هوشمند بود. جالب است بدانید اندروید در همان سال اولین حضور خود را با سهم نیم درصدی به پایان رساند. اما فرمانروایی نوکیا فقط دوسال دیگر دوام داشت و در سه ماهه چهارم سال 2010 ، اندروید از سیمبین پیش افتاد. بعد از آن سیمبین به سرازیری افتاد و در نهایت سال 2012 توسعه آن کاملا متوقف شد. الان تقریبا 5 سال است که گوگل صاحب پیشرو ترین سیستم عامل دنیا برای گوشی های هوشمند با سهم بازار 80 درصدی است. داستان نوکیا در این زمینه نشان داد همیشه دراوج بودن وجود ندارد و بالاخره روزی این دوره تمام می شود. شاید یک روز گوگل هم دچار این فلاکت شود!
2- نوکیا قبل از گوگل سیستم ناوبری نقشه ای را برای تلفن های هوشمند ارائه کرد
گوگل در نوامبر 2009 سیستم ناوبری نقشه ای خود را برای اندروید راه اندازی نمود، که در ابتدا کشور آمریکا و با شروع سال 2010 دیگر یازارها از آن منتفع شدند. اما نوکیا این سیستم را که با نام Ovi Maps نامگذاری شده بود، از سال 2007 تا 2011 برای گوشی های خود که مجهز به سیستم عامل سیمبین بودند، فعال نمود. به این منظور نوکیا در سال 2007 دست به یک ادغام بزرگ با شرکت NAVTEQ به ارزش 8.1 میلیارد دلار زد. در حال حاضر این سیستم ناوبری نقشه ای نوکیا توسط HERE کنترل و پشتیبانی می شود که یکی از شرکت های زیر مجموعه NAVTEQ می باشد و اخیرا هم شاهد ارائه نقشه های HERE برای سیستم عامل اندروید هستیم.
3- نوکیا دارای پلتفرم مخصوص بازی موبایل بود
5 سال قبل از اینکه گوگل سرویس Google Play خود را در سال 2013 راه اندازی کند، نوکیا سیستم N-Gage را معرفی نمود. این سرویس شامل بازیهای متنوعی برای دستگاه های مبتنی بر سیمبین سری 60 بود. البته ارائه این سرویس یک سال طول کشید و به جای 2007، سال 2008 همزمان با معرفی Nokia N81 برای عموم منتشر شد. در کنار قابلیت دانلود بازیهای مختلف، N-Gage از برخی ویژگیهای اجتماعی شامل لیست دوستان و جداول امتیاز هم برخوردار شده بود. اما نوکیا نتوانست از یک استراتژی مشخص برای این قابلیت استفاده کند. نوکیا در سال 2009 شروع به ارائه بازیهای از طریق سرویس Ovi Store نمود که معرفی آن باعث تضعیف و از میدان به در شدن N-Gage شد. اما سرویس Play Games گوگل بسیار موفق عمل کرده و فقط امسال 100 میلیون کاربر را جذب خود نموده است.
4- نوکیا از یک مرورگر مبتنی بر WebKit استفاده کرده بود
از سال 2005 مرورگر وب سیستم عامل سیمبین سری 60 ، مبتنی بر WebKit شد و در نتیجه بسیاری از گوشی های هوشمند سیمبین مثل نوکیا N95 و E71 از آن بهره مند شدند. گوگل در سال 2008 دست به دامن WebKit شد و آنرا برای مرورگر اندروید استفاده کرد. در حال حاضر مرورگر کروم اندروید که جایگزین مرورگر اولیه شده، مبتنی بر موتور Blink می باشد که از برخی اجزای WebKit در آن استفاده شده است. (WebKit یک موتور مرورگر وب متن باز است)
5- نوکیا سر دسته و آغاز گر عقیده “آیفون کشی” بود!
اصطلاح آیفون کشی چند سال پیش خیلی مورد استفاده قرار می گرفت و به نحوی عمومیت پیدا کرده بود ولی الان دیگر کسی از آن استفاده نمی کند. (شاید به این نتیجه رسیدن که آیفون را نمی توان کشت!) نوکیا در آن زمان گوشی هایی را معرفی و عرضه نمود که به اعتقاد خیلی ها قابلیت از میدان به در کردن و یا به اصطلاح کشتن آیفون را داشتند که سر دسته آنها هم Nokia 5800 XpressMusic بود و در سال 2008 عرضه شد. بعد از آن در سال 2009 نوبت به نوکیا N97 رسید و N8 هم در سال 2010 به این مجموعه پیوست. نیازی به گفتن نیست ولی گوگل هم به نحوی عضو این گروه آیفون کش بود هرچند که هیچ وقت مستقیما این موضوع را اعلام نکرد. محصولاتی مثل Motorola Droid ،Samsung Galaxy S ،Nexus One ،HTC Desire و مابقی محصولات مطرح همگی دلایل محکمی برای اثبات این حقیقت هستند.
منبع: phonearena
من کوچیک کابران سخت افزارم
بیشتر نظرامو با طنز میگم
بسیار عالی بود.شاید نوکیا نمیتوانست خودش رو با ارتقا سخت افزاری هماهنگ کنه!کاری که گوگل به خوبی انجامش داد!سیمبین مشکلات زیادی داشت به نظرم.حتی در همان زمان ویندوز فون بهتر بود
حرفت درسته اما به آمارها یک نگاه بنداز. چند درصد از جستجو ها با گوگل انجام میشه؟ اندروید؟ یوتوب؟ و ی سری بخش های دیگه مثل اون اینترنت 1 گیگابیتی فکر کنم
شوخی نیست
انگار کل اینترنت به نام گوگله!!
:D:D:D:D:D:D
آقا رضا خیلی دوست دارم.من یکی که عاشق نظراتتم. ♥
گوگل هم زمین میخوره اینا سیاست کار هست نوبتیه
هر شرکتی دوره ایی داره
ببینیم بعد گوگل کی میاد بالا
من میگم ابونتو