در حالی که خودروهای الکتریکی و سوپراسپرت ها با سرعت بسیار زیادی در حال پیشرفت هستند، باید به این نکته نیز توجه داشت که تا زمانی که سیستم حمل و نقل عمومی نیز به همین مقدار مدرن و مجهز نشود، بسیاری از مشکلات زیست محیطی کره زمین نیز پا برجا باقی خواهند ماند. در هر حال ورود تکنولوژی هایی مانند اتومبیل های الکتریکی به کشورهای در حال توسعه یا کمتر توسعه یافته چندین سال طول خواهد کشید و حتی پس از این اتفاق نیز قیمت بالای این ماشین ها آنها را از دسترس عموم مردم خارج می کنند. به همین دلیل توسعه راهکارهایی برای مدرن کردن حمل و نقل عمومی اهمیت بسیار بالایی برای دولت ها خواهد داشت. وب سایت Engadget فهرستی از شش طرح برتر برای آینده حمل و نقل عمومی را معرفی کرده که پیشنهاد می کنیم برای مطالعه آن با سخت افزار همراه باشید.
cTrain
این طرح که برنده جوایز متعددی نیز شده است در اصل با نام Caterpillar Train شناخته می شود و با هدف استفاده در مراکز پر تجمع پیشنهاد شده است. ویژگی اصلی این قطار استفاده از ساختارهای قوس مانندی به جای ریل های زمینی است که فضا را برای عبور خودروها نیز حفظ می کند. همچنین بر خلاف سایر طرح های مشابه مانند مونوریل که باعث آلودگی بصری در شهرها می شوند، قوس های به کار رفته برای حرکت cTrain چنین مشکلی ایجاد نخواهند کرد.
اتوبوس روگذر چین
این قطار که ویدئوهای آن در ماه های گذشته باعث معروف شدن دو چندان آن شده بود، پیش تر در سال 2010 به عنوان یک طرح مفهومی توسعه پیدا کرده بود. با این که به نظر می رسید چنین وسیله عجیبی هیچوقت نتواند نور روز را ببیند مهندسین چینی نمونه اولیه از آن تولید کردند و آن را برای آزمایش به خیابان های چین فرستادند. نحوه کار این اتوبوس نیز به این ترتیب است که در زمان حرکت فضایی در زیر آن ایجاد می شود که ماشین ها می توانند بدون منتظر ماندن در ترافیک از آن به مسیر خود ادامه دهند. عرض این اتوبوس به اندازه دو لاین استاندارد در خیابان است و می توان چهار عدد از آنها را به یکدیگر متصل کرد تا ظرفیت کل آنها به 1200 نفر برسد.
اتوبوس خودران مرسدس بنز
اوایل سال 2016 بود که کمپانی مرسدس بنز از یک اتوبوس خودران رونمایی کرد. این ماشین که semi-autonomous Future Bus نام گرفته از چندین دوربین و رادار برای مسیریابی در جاده ها استفاده می کند. همچنین قابلیت پیش بینی رویدادهای جاده باعث مصرف پایین تر آن نیز می شود. مرسدس مدل مفهومی این اتوبوس را در آزمایشگاه های خود تست کرده است اما عنوان کرده برای عرضه نهایی به بازار باید چند سال بیشتر منتظر ماند.
هایپرلوپ
هایپرلوپ یکی دیگر از تجهیزات ایلان ماسک برای آینده حمل و نقل بشر است. این قطار قرار است با سرعت 1120 کیلومتر بر ساعت به جا به جایی مسافران بپردازد. درک آلبورن مدیر عامل هایپرلوپ سال گذشته عنوان کرده بود که این شرکت قصد دارد حمل و نقل مسافران به وسیله این قطار را به صورت رایگان انجام دهد و در عوض هزینه های مورد نیاز خود را از جا به جایی فوق سریع بسته ها و محموله ها در مسیر خود جبران کند. گفته می شود این سیستم در سال 2019 آماده بهره برداری خواهد شد و پس از آن طی کردن مسافت 600 کیلومتری سان فرانسیسکو تا لس آنجلس تنها 30 دقیقه به طول خواهد انجامید.
تونل های شناور نروژ
نروژ قصد دارد اولین تونل زیر گذر آبی و شناور جهان را به عنوان راهکاری برای حل مشکلات حمل و نقل بسازد. بسیاری از مردم در نروژ از قایق برای رفت و آمد در مسیرهای آبی این کشور استفاده می کنند که زمان زیادی را برای این افراد هدر می دهد. تونل شناور نروژ قرار است در عمق 30 متری آب قرار گیرد و دو لاین برای عبور خودروها از آن طراحی خواهند شد. بر اساس برآوردهای صورت گرفته، هزینه ساخت این تونل به 25 میلیارد دلار می رسد و قرار است در سال 2035 افتتاح شود.
سامانه حمل و نقل ماژولار Clip-Air
کیلپ ایر یک سیستم حمل و نقل ماژولار است که از چندین کپسول برای جا به جایی محموله های تجاری و مسافران استفاده خواهد کرد. این ماژول ها از روی یدک کش به هواپیما متصل خواهند شد و به این ترتیب مسافران برای انجام مسافرت های طولانی حتی به پیاده شدن از اتوبوس و سوار شدن به هواپیما نیز نیازی ندارند. Clip-Air قصد دارد حمل و نقل در مسافت های بسیار طولانی را بدون صرف زمان های اضافی برای سوخت گیری و تعویض هواپیما امکان پذیر کند.
برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای دیجیتال، قیمت انواع قطعات سخت افزاری و تجهیزات الکترونیکی، آگاهی از اخبار مرتبط با تکنولوژی از جمله نوسان قیمت ارز، تصاویر، ویدئوها و مطالب آموزشی اختصاصی به کانال تلگرام وب سایت سخت افزار بپیوندید: telegram.me/sakhtafzarmag
از طرح اولی که آلودگی صوتی هم نداره خیلی خوشم اومد بعلاوه طرح ایلان ماسک