سرانجام پس از مدت ها انتظار نسخه جدید اندروید Oreo با نام Oreo از سوی گوگل منتشر شد. این ورژن در حال حاضر برای برخی از کاربران منتشر شده و انتظار می رود به زودی کمپانی های مختلف برنامه زمان بندی خود برای انتشار بروزرسانی ها را منتشر کنند. به گفته گوگل، Oreo شاهد تغییرات گسترده ای در راستای بهبود عملکرد سیستمی و استفاده از منابع و نیز افزایش امنیت دستگاه های اندرویدی بوده و می تواند به یکی از کامل ترین نسخه های اندروید تا کنون تبدیل شود. اما تا زمان انتشار نسخه های اختصاصی از سوی کمپانی ها مدتی زمان باقی مانده است. پیش از آن و بررسی کامل و جامع اندروید Oreo، مطلبی را که به معرفی برخی از کلیدی ترین ویژگی های اندرویدOreoreo اشاره داشت و در هفته های گذشته منتشر شده بود بار دیگر مرور میکنیم تا با ویژگی های اصلی جدیدترین سیستم عامل موبایلی گوگل بیشتر آشنا شویم.
محدودیت بیشتر برای برنامه های پس زمینه
یکی از اصلی ترین انتقادات کاربران به اندروید، عدم مدیریت بهینه نرم افزارهای در حال اجرا در پس زمینه است که منجر به افزایش مصرف انرژی توسط گوشی و پایان یافتن سریعتر باتری می شود. گوگل در نسخه های اخیر تلاش کرده این مشکل را با مدیریت بهینه اپ های در حال اجرا برطرف کند اما اندروید Oreo شاهد تکامل این تلاش ها خواهد بود. در اندروید Oreo دسترسی اپلیکیشن های در حال اجرا در پس زمینه به منابعی نظیر موقعیت، امکانات پخش، سرویس ها و گزینه های بروزرسانی محدود تر خواهد شد تا به این ترتیب از افزایش مدت زمان عملکرد باتری اطمینان حاصل شود.
تصویر در تصویر
یکی از ویژگی های جدید که برای اولین بار در اندروید Oreo معرفی خواهد شد قابلیت تصویر در تصویر است. به کمک این ویژگی کاربران قادر خواهد بود در زمان وبگردی یا مطالعه، ارسال پیام یا مشاهده نقشه و یا حتی چک کردن حساب های خود در شبکه های اجتماعی، در یک باکس کوچک تر به صورت همزمان ویدئویی از یوتیوب را اجرا کنند. این قابلیت نیازمند استفاده از حافظه رم بالا در گوشی است و به نظر می رسد هدف اصلی آن کاربرانی خواهد بود که در کشورهای دارای خطوط اینترنت پر سرعت و پایدار از گوشی های رده بالا استفاده می کنند.
نظم در منوی تنظیمات
منوی تنظیمات اندروید پیچیدگی های چندانی ندارد اما گوگل قصد دارد محیط ساده تری را برای کاربران فراهم کند. در حال حاضر در اندروید 7 نوگا شاهد استفاده از 24 گزینه در منوی تنظیمات (در اندروید خالص) هستیم و گوگل در اندروید Oreo این تعداد را به 12 مورد کاهش خواهد داد. چنین کاری باعث می شود جست و جو برای یافتن یک گزینه با سهولت بیشتری انجام شود و تنظیمات مختلف از پراکندگی نجات پیدا کنند.
فیلترکردن و زمان بندی برای اعلان ها
اعلان ها (نوتیفیکیشن ها) و محل نمایش آنها یکی از نقاط قوت سیستم عامل اندروید به حساب می آیند. گوگل قصد دارد در اندروید Oreo طبقه بندی هایی را به صورت پیش فرض و بر اساس سلیقه کاربران برای نوتیفیکیشن ها اعمال کند. برای مثال کاربر می تواند اعلان های خود را در دسته های زنگ های هشدار، تماس ها، پیام های عمومی، پیام های ویژه، پیام های هشدار سیستمی و … طبقه بندی کرده و در هر زمان، نمایش هر یک از این دسته ها را متوقف کرده یا آنها را به زمان دیگری موکول کند.
آیکون های قابل انطباق
از این پس و در اندروید Oreo توسعه دهندگان می توانند نحوه نمایش آیکون هر برنامه را به صورت دلخواه تنظیم کنند. در حال حاضر هر رابط کاربری که توسط شرکت ها توسعه داده می شود دارای ساختار نمایش آیکون های خاص خود (مربعی، مربعی با گوشه های گرد، دایره ای و …) است و برای انجام تغییرات در این ساختار کاربران نیازمند نصب اپ های لانچر می باشند. اما در اندروید Oreo هر برنامه می تواند دارای آیکونی با ساختار مخصوص به خود باشد تا امکان شخصی سازی بیشتری به کاربران داده شود.
انتخاب هوشمند متن
تقریبا از زمان هوشمند شدن گوشی های موبایل همه آنها پس از انتخاب یک یا چند خط متن از سوی کاربر، پنجره پاپ آپ کوچکی را با امکان cut، copy، delete و یا share خط مورد نطظر در اختیار او قرار می دادند. اما در اندروید Oreo شاهد معرفی انتخاب هوشمند خواهیم بود. برای مثال اگر یک خط آدرس را از بین متنی انتخاب کنید سیستم عامل به صورت خودکار به شما امکان نمایش آدرس مورد نظر در نقشه را خواهد داد یا در صورتی که یک شماره تلفن را انتخاب کنید پاپ آپ نمایش داده شده به صورت هوشمند امکان تماس فوری با شماره مورد نظر را فراهم می کند. ویژگی بسیار کوچک و البته پر کاربردی که می تواند به یکی از امکانات محبوب اندروید تبدیل شود.
دیدگاهتان را بنویسید