اگر شما جزو آن دسته از کاربرانی باشید که گوشی هایشان را بیشتر از 2 سال نگه می دارند و هر 6 ماه یکبار (یا حتی کمتر) دستگاهتان را عوض نمی کنید حتما به این نکته پی برده اید که آن اوایل شارژ باتری از صفر تا صد در مدت زمان کمتری پر می شود اما حالا و پس از گذشت بیش از یک سال، این زمان به بیشتر از یک ساعت و دو ساعت رسیده است و البته فاصله بین دفعات شارژ هم به تدریج کمتر و کمتر می شود. جواب سوال دوم را تقریبا همه می دانند و مورد بحث ما هم نیست. به هر حال به مرور زمان توانایی نگهداری شارژ در باتری کاهش پیدا می کند و دلایل آن هم قبلا به صورت مفصل مورد بررسی قرار گرفته اند. اما می خواهیم در این مقاله به دلایل طولانی تر شدن زمان شارژ باتری بپردازیم و ببینیم این اتفاقی چرا رخ می دهد و برای حل آن باید چه کاری انجام داد. در ادامه با ما همراه باشید.
احتمال اول: کابل مشکل دار
اولین کاری که باید در این شرایط انجام دهید چک کردن کابل شارژر است. معمولا کابل های شارژر اوریجینالی که در بسته بندی گوشی ها وجود دارد کیفیت بالایی دارند و مدت زمان زیادی طول می کشد تا فرسوده شوند. اما به هر حال این به معنی ضد ضربه بودن آنها نیست. کابل های USB شرایط متفاوتی را تجربه می کنند و همیشه در معرض تا خورد، گره خوردن و کشیدگی هستند و همه این عوامل باعث بروز مشکلاتی در مسیر انتقال نیرو خواهند شد. همچنین این نکته را هم باید در نظر بگیرید که هزینه خرید یک کابل USB بسیار کمتر از هزینه تعمیر ورودی USB روی گوشی است و به همین دلیل کمپانی های تولید کننده این کابل ها را به شکلی می سازند که در صورت وارد شدن فشار به محل اتصال، عمده آسیب به کابل ها برسد و نه ورودی گوشی. به علاوه می توانید زائده های بسیار ریز روی کابل USB را چک کنید که برای محکم کردن آن در ورودی به کار می روند و پس از مدتی قدرت اصلی خود را از دست می دهند و باعث می شوند کابل کاملا سر جای خودش ثابت نباشد. همچنین این نکته را هم در نظر داشته باشید که اگر از کابل های غیر استاندارد و ارزان قیمت استفاده می کنید احتمال آسیب رساندن به باتری و حتی خود دستگاهتان را افزایش داده اید و همین می تواند یکی از دلایل دیر شارژ شدن گوشی شما باشد.
احتمال دوم: منبع قدرت ضعیف
اگر از رایانه برای شارژ کردن گوشی استفاده کنید حتما متوجه خواهید شد که صفر تا صد پر شدن باتری سالیان سال طول خواهد کشید! حتی استاندارد خروجی USB 3.0 نیز 0.9 آمپر است و به همین دلیل با این سرعت پایین مواجه هستیم و اگر این مورد را به احتمال قبلی اضافه کنیم آن وقت مدت زمان شارژ به چند قرن می رسد! همین داستان برای شارژرهای بی سیم نیز برقرار است. البته شارژ بی سیم تکنولوژی بسیار جالبی است اما محدودیت های فیزیکی و ایمنی فعلا باعث شده استفاده از این روش مدت زمان بیشتری برای شارژ نیاز داشته باشد. به همین دلیل بهترین راه برای اطمینان از سریع شارژ شدن گوشی استفاده از پریز های برق است. اگر سیم شارژرتان مشکلی ندارد و با وصل کردن آن به پریز برق باز هم مدت زمان زیادی طول می کشد تا گوشیتان شارژ شود احتمال دارد سیمکشی داخلی در آن قسمت با مشکل مواجه باشد.
احتمال سوم: آداپتور غیر استاندارد
منظورمان از آداپتور همان قطعه ای است که سیم USB را به آن وصل می کنید و بعد آن را به پریز می زنید. اگر آداپتورتان اوریجینال است احتمال دارد ضربه خورده و آسیبی به آن وارد شده باشد. این بخش با اینکه آنقدر ها به چشم نمی آید اما نقش بسیار مهمی در شارژ کردن گوشی شما ایفا می کند. استفاده از آداپتورهای غیر استاندارد باعث آسیب دیدن گوشی خواهد شد و دیده شده افرادی که از این دسته آداپتورها استفاده می کنند در زمان شارژ کردن نمی توانند از صفحه تاچ گوشی استفاده کنند. همچنین این قطعات می توانند باعث گرم شدن بسیار زیاد گوشی در زمان شارژ شده و به مدارهای داخلی آسیب برساند.
احتمال چهارم: گوشی قدیمی
شاید این بخش باعث جریحه دار شدن احساسات خیلی از کاربران بشود (!) اما باید قدیمی شدن دستگاه را هم در نظر داشته باشید. دستگاه های جدید از پردازنده هایی استفاده می کنند که از قابلیت شارژ سریعتر پشتیبانی کرده و حتی دارای توانایی turbo charging هستند. بنابراین یکی از دلایلی که باعث طولانی تر شدن زمان شارژ می شود همین قدیمی شدن دستگاه است.
احتمال پنجم: باتری ضعیف
بعضی از گوشی ها از ابتدا که از کارخانه خارج شدند دارای باتری های مشکل دار بوده اند و کمپانی های سازنده معمولا روی سایت رسمی خود اسامی مدل های دارای مشکل را اعلام می کنند. همچنین اگر گوشی هایی مانند G4، Galaxy S5 یا Galaxy Note 4 دارید می توانید در صورت مورد دار بودن باتری یک مدل جدید آن را خریده و با قبلی جایگزین کنید. اما اگر گوشیتان باتری قابل تعویض ندارد باید فقط امیدوار باشید شرکت گارانتی کننده زیر بار مشکل داشتن باتری برود. یک نکته دیگر هم اینکه باتری ها هم به مرور زمان ضعیف می شوند و به همین دلیل مدت زمان شارژ شدن آنها افزایش پیدا خواهد کرد.
احتمال ششم: اطلاعات کاربران
تا به حال به این فکر کرده بودید که خود شما ممکن است باعث کند شدن فرآیند شارژ گوشی باشید؟ نگاهی به آینده بیندازید و از خودتان بپرسید چقدر به شبکه های مجازی اعتیاد دارید؟ آیا وقتی گوشی در حال شارژ است با آن Clash of Clans بازی می کنید؟ خیلی از کاربران نمی دانند بزرگترین عامل خالی شدن شارژ گوشی ها نمایشگر آنهاست. روشن نگه داشتن نمایشگر هر چقدر نور آن بیشتر باشد باعث سریعتر شدن مصرف باتری می شود و اگر یکی از موارد بالا را با این نکته در نظر بگیرید آن وقت به احتمال زیاد مشکل اصلی را پیدا خواهید کرد. در واقع سرعت مصرف باتری با کاری که شما از گوشی می کشید بسیار بیشتر از سرعت شارژ شدن باتری است.
احتمال هفتم: برنامه های پس زمینه
برنامه هایی که همیشه در پس زمینه گوشی در حال اجرا هستند کاندیداهای خوبی برای مصرف باتری به حساب می آیند. برنامه های اندرویدی معمولا پس از روشن شدن گوشی در پس زمینه شروع به کار می کنند و حتی بعد از خارج شدن نیز از کار نمی افتند. البته در اندروید 5 گوگل سعی کرد این مشکل را به نحوی بر طرف کند اما به هر حال هنوز به صورت کامل موفق به انجام این کار نشده و به همین دلیل باید آنها را هم به عنوان بخشی از دلایل کند شارژ شدن گوشی در نظر بگیرید. بهترین راه حل برای این مورد استفاده از برنامه های task manager و بستن برنامه هایی است که بی دلیل باز هستند.
احتمال هشتم: مسدود شدن، زنگ زدن (اکسید شدن) و خراب شدن پورت USB
به عنوان آخرین مورد پیشنهاد می کنیم ورودی پورت USB را هم بررسی کنید. ممکن است ذرات گرد و خاک وارد مسیر شده باشند و با مسدود کردن آن مشکلاتی به وجود بیاورند. اگر چنین اتفاقی قبلا رخ داده باشد و شما بدون اینکه بدانید به زور کابل را متصل کرده باشید آن وقت ذرات اضافی را بیشتر فشرده کرده اید که در دراز مدت باعث بروز مشکل در مسیر شارژ شدن گوشی می شود. همچنین ممکن است ناخواسته به پورت صدمه زده باشید و یا حتی بخشی از آن را شکسته باشید. به علاوه اگر محیطی که در آن زندگی می کنید رطوبت بالایی دارد ممکن است در شرایطی خاص ورودی USB گوشی شما زنگ زده یا اکسیده شده باشد. به همین دلیل بد نیست نگاهی به این ورودی بیندازید و ببینید آیا مشکلی برای آن پیش آمده است یا خیر.
اینها تعدادی از مواردی هستند که ممکن است باعث کند شدن فرآیند شارژ گوشی شما شده باشند. آیا شما با چنین مشکلاتی روبرو شده اید؟ چه مشکلات دیگری می شناسید که می توانند باعث این اتفاق شده باشند؟
برای با خبر شدن از آخرین اطلاعات در زمینه تجهیزات الکترونیک، بازی ها و مطالب مختلف در زمینه تکنولوژی، کانال وب سایت سخت افزار در تلگرام را فراموش نکنید. اگر آخرین نسخه از این برنامه را روی موبایل یا رایانه نصب کرده اید تنها با کلیک کردن (یا تپ کردن) روی آدرسhttps://telegram.me/sakhtafzarmag می توانید در کانال ما عضو شوید. همچنین برای اطلاع از دقیق ترین مشخصات و قیمت های گوشی های هوشمند در بازار ایران می توانید به وب سایت کالای ما به نشانی https://kalamag.com مراجعه کنید.
بنده بمدت 3 ماهه که یک گوشی A22-5G از نمایندگی تهران خریدم ولی از همان روز اول ، شارژ کاملش درحالت غیر فست , بالای 5 ساعت بطول می انجامه !!
شارژ سریع را در تنظیمات فعال کنید
حالت فست هم که روشن میکنی حداقل ۲ ساعت زمان میبره گوشی منم a22 هستش تازه خریدم نمیدونم چرا طول میکشه
سلام من فاطمه هستم من گوشیم یک ماه است خریدم از مدل بالاها است ساعتی ۱۰ درصد شارژ می شه چی کار کنم جواب بدید
سلام من گوشیم سامسونگ A71 هستش گوشیم فابریک هستش چندروزی میشه گوشی روحتی خاموش کردم ازساعت ۱۱ شب تا ۷صبح ۸۰درصدشارژ شده باطریش فابریکه ولی یک باطری اصلی هم گرفتم ولی مشکل برطرف نشد کابل usb هم گرفتم بلوتوث هم روشن نمیشه ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام من ۱۰ روزی میشه که تبلت T505 خریدم ولی هر یک ساعت ٪۲۵ شارژ میکنه وقتی از جعبه درش آوردیم و روشن کردیم ٪۵ شارژ داشت
لطفا راهنمایی کنید