معمولا کودکان به دو دسته کلی تقسیم می شوند. آنهایی که بازی کردن برایشان معادل صرف انرژی فوق العاده زیاد، شکستن شیشه ها، تخریب وسائل منزل و صخره نوردی در اتاق پذیرایی (!) است و دسته دیگری که راهی متفاوت را برای بازی کردن انتخاب می کنند و قادرند ساعت ها بدون گفتن حتی یک کلمه در گوشه ای از خانه با اسباب بازی ها سرگرم شوند. برای دسته دوم، لگو (Lego) محبوب ترین وسیله بازی است. ساختن خانه، ماشین، آدم و در نسخه های جدیدتر آن شهر، لوکیشن جنگ ستارگان و مواردی از این دست باعث می شود لگو در سراسر جهان طرفداران بسیار زیادی داشته باشد که البته تنها به کودکان ختم نشده و بسیاری از بزرگسالان نیز ساعت ها وقت خود را صرف کلنجار رفتن با این قطعات دوست داشتنی می کنند. اما جالب است بدانید برخی با همین اسباب بازی های به ظاهر بی کاربرد توانسته اند گجت هایی خلق کنند که بعضا چندین هزار دلار قیمت دارند. در ادامه با ما همراه باشید تا با 6 گجت جالب ساخته شده از لگو آشنا شویم.
دوربین واقعی ساخته شده از لگو
این دوربین که به سبک دوربین های کانن به صورت Legotron Mark I نامگذاری شده در ظاهر تنها مجموعه ای از بلوک های رنگی است که به صورت یک مکعب در کنار هم چیده شده اند اما در واقع می توان به کمک آن عکاسی کرد! کری نورتون عکاس آمریکایی این دوربین با مشخصات 127mm f4.7 را به کمک برنامه Digital Designer لگو ساخته است. البته شاید به نظر بسیار حساس و شکستنی برسد اما بدون شک خلاقیت در آن موج میزند.
پرینتر لگو
LEGO Mindstorms NXT Printer یا به صورت ساده تر PriNXT دستگاهی است که توسط یک نوجوان 14 ساله ساحته شده و از یک خودکار برای اجرای عملیات پرینت استفاده می کند. سه موتور بر روی فریم لگویی قرار گرفته و چند چرخ دنده در اطراف هم وظیفه انتقال خودکار مورد نظر را بر عهده دارند.
بیت بورد لگویی
این دستگاه که Beatboard نام دارد در واقع شکل تغییر یافته ای از پایه های به کار رفته در اسباب بازی های اصلی لگو است که توسط خود این کمپانی ساخته شده و با استفاده از آجرهای لگو می توان به ساخت موسیقی با آن پرداخت. مجموعه ای از سنسورهای لمسی بر روی پایه قرار گرفته اند که فشار وارد شده به بلوک های لگو را دریافت کرده و از آن برای ساخت طیف های مختلف صوتی استفاده می کنند. جالب آنجاست که با تغییر دادن بلوک های لگو نوع موسیقی نواخته شده با استفاده از هر بخش نیز تغییر خواهد کرد.
ساخت پنکیک با لگو
صبحانه یکی از وعده های غذایی روزانه است و تشویق کودکان به خوردن صبحانه نیز جزو مهم ترین وظایف پدر و مادرهاست. یکی از بهترین راه ها برای این کار هم استفاده از اسباب بازی ها بوده و چه بهتر که این کار به کمک لگو انجام شود. این دستگاه ساخته میگوئل والنزوئلا عملکردی مشابه یک پرینتر سه بعدی دارد؛ با این تفاوت که به جای الیاف از مواد تشکیل دهنده پنکیک در آن استفاده شده تا کودکان بتوانند صبحانه خود را به همان صورتی که دوست دارند طراحی کنند!
بازوی لگویی
کارلوس آرتورو یکی از کارکنان سابق کمپانی لگو این بازوی لگویی را با نام IKO prosthetic arm طراحی کرده که مخصوص کودکان است. کودکان می توانند با خلاقیت خود بخش های مختلفی را به این بازو اضافه کرده و عملکردهای متفاوتی را به این شکل ایجاد کنند. الهام بخش آرتورو برای ساخت این دستگاه کودکانی بوده اند که دست خود را در کلمبیا و به دلیل نزاع های خیابانی از دست می دادند. بازوی لگویی ساخته شده توسط وی می تواند سیگنال های الکتریکی را از فردی که آن را پوشیده دریافت کرده و آنها را به حرکت تبدیل کند.
پرینتر سه بعدی لگویی
متئو کروگر این پرینتر سه بعدی با نام LEGObot 3D Printer را تولید کرده که در ابتدا از چسب های حرارتی برای ساخت قطعات مختلف استفاده می کرده است اما پس از رسانه ای شدن خبر ساخت این دستگاه توسط وی، ناچار به ارتقای آن شد و حالا نسخه جدید این پرینتر سه بعدی جالب همانند سایر پرینتر های سه بعدی تجاری از منتقل کننده فیلامان و بطری های پلاستیکی برای پرینت کردن ساختارهای طراحی شده استفاده می کند.
سلام.ممنون از مطالب خوبتون.واقعا لذت بردم.با اجازتون داخل پیج اینستاگرام گذاشتم تا بقیه هم لذت ببرند بازم تشکر
دوران بچگی با اینا بازی میکردیم…الان بچه 3 ساله تبلت داره:smiley5
:-o:-o:-o:-o واقعا جالب بود پرینتر 3 بعد با لگو !!!! :-o:-o:-o:-o
توبه کردم
فکر میکردم اسباب بازیه :smiley1