در اکثر مواقع حرف از قطعات پر قدرت و خوب برای راندمان بالا سیستم ها می شود ولی اگر بهترین قطعات را داشته باشید اما مادربرد خوبی را تهیه نکرده باشید، خیلی سریع از آن قعطات پرقدرت دلسرد می شوید. اگر به فکر اورکلاک کردن هستید مهمترین قطعه شما مادربرد است، اگر به فکر بازی کردن هستید این مادربرد است که شما را برای اجرای بی نقص بازی ها یاری می کند و اگر کارهای مدیا برایتان مهم است مادربرد نقش بسیار پر رنگی را در این کاربرد دارد. در هر صورت یک سیستم عالی و خرید قطعات مناسب تنها با مادربرد خوب می تواند جوابگو باشد. شرکت msi که احتیاج به معرفی ندارد زیرا همه فعالان و کاربران در این حوزه این برند نام آشنا را می شناسند. بهترین توصیف برای این برند «کارخانه گیمر ها» است زیرا بیشتر تولیدات این شرکت مربوط به گیمر ها می شود.
ساختار
جعبه مادربرد را باز می کنیم و محصول مورد نظر را بیرون می آوریم، در اولین برخورد با مادربردی روبرو هستیم که به دور از زرق و برق های رایج، با طراحی ساده ای خود را به ما نشان داد. استفاده از رنگ مشکی و قرمز مانند دیگر محصولات گیمینگ این شرکت، نقاط تشابه زیادی را با دیگر رقیبان موجود در بازار به وجود آورده است. پنل مادربرد کاملا مشکی است و با خط های سفیدی مزین شده است. رنگ قرمز را می توان در اسلات های PCI-E، سینک های خنک کننده و اسلات رم ها شاهد بود (تصویر 1).
خوشبختانه همین طراحی ساده باعث شده است تا هت سینک های اطراف پردازنده ابعاد کوچکی داشته باشند تا کاربرانی که می خواهند از خنک کننده های بزرگ استفاده کنند با مشکل روبرو نشوند. در بخش پردازنده پشتیبانی از سوکت 1151 و چیپ ست Z170 سبب می شود تا تمام پردازنده هایی که با این سوکت در بازار یافت می شوند را حمایت کند. نکته ای که در این میان باید بگوییم این است که حتما قبل از خرید هر مادربردی دفترچه راهنمای آن را از سایت مربوطه دانلود کرده و از پشتیبانی قطعات اطمینان حاصل نمایید (به عبارت ساده برای مادربردتان قطعه بخرید نه برای قطعات مادربرد) (تصویر 2).
4 اسلات در نظر گرفته شده برای رم بروی این مادربرد می تواند تا حداکثر 64 گیگابایت حافظه را در اختیار کاربر قرار دهد. اسلات ها از نوع DDR4 هستند و با حداکثر فرکانس 3600 مگاهرتز در حالت اورکلاک و حداکثر فرکانس 2400 مگاهرتز در حالت معمولی می تواند شما را یاری کند. این اسلات ها با ساختار تقویت شده و بهینه ای که دارند می توانند کارایی پایداری را در شرایط سخت داشته باشند و حتی کاربرانی که از پروفایل XMP با فرکانس های بالا استفاده می کنند می توانند با خیال راحت با بالاترین فرکانس کار خود را انجام دهند و از این پایداری شگفت زده شوند. در این قسمت LED برای فعال بودن پروفایل XMP در نظر گرفته شده است تا کاربر از وضعیت سیستم خود اطلاعات کافی داشته باشد (تصویر 3).
وجود ذو اسلات PCIe 3.0×16 ، سه اسلات PCIe 3.0 x1، دو اسلات PCI و یک اسلات M.2 از مواردی است که می توان در میان مادربرد مشاهده کرد. تنها اسلات هایی که کارت گرافیک بروی آنها قرار می گیرد با رنگ قرمز هستند و این خود نشان دهنده مولتی گرافیک بودن این مادربرد است اما در این ویژگی تنها شاهد مولتی گرافیک شدن کارت های AMD هستیم که می توان به صورت CrossFire از آنها استفاده کرد. وجود اسلات M.2 می تواند کاربران سخت گیر را راضی نگاه دارد و تبادل اطلاعات را براید آنها با بالاترین سرعت انجام دهد (تصویر 4).
ام اس آی برای این مادربرد 6 پورت ساتا از نوع 6 گیگابایت در ثانیه در نظر گرفته است. این مقدار پورت ساتا در حالت استاندارد مناسب است اما برای کاربرانی که از منابع ذخیره سازی و قطعات جانبی زیادی استفاده می کنند ممکن است کافی نباشد. در این میان نبود SATA Expres کاملا احساس می شود و بهتر بود msi این ویژگی را در نظر می گرفت (تصویر 5).
در پنل I/O شاهد یک پورت PS/2 برای صفحه کلید و موس های قدیمی، دو پورت USB 2.0، دو پورت USB 3.1، یک پورت DVI-D با حداکثر رزولوشن 1200×1920 پیکسل، یک پورت HDMI از نوع 1.4 با حداکثر رزولوشن 2160×4096 پیکسل و 24 هرتز و رزولوشن 1600×2560 پیکسل و 60 هرتز، دکمه Clear CMOS برای رهایی از خطای بایوس، پورت LAN، دو پورت USB 3.1، پنج جک 3.5 میلی متر صدا و یک S/PDIF هستیم (تصویر 6).
در بخش صدا یا تقویت صوتی روبرو هستیم که کاربر را می تواند با استفاده از 8 کانال بودنش با تجربه متفاوتی روبرو سازد. کارت صدا این محصول Realtek ALC892 است و صدای شفافی را به گوش شنونده هدیه می دهد. جک های 3.5 میلی متری با روکش طلایی که دارند به کاهش نویز ها کمک بسیاری می کنند اما نمی توان در این میان وجود خازن های Chemi-Con را نادیده گرفت (تصویر 7).
عملکرد و نرم افزار
در بخش بایوس ام اس آی سنگ تمام گذاشته است زیرا همه چیز برای اورکلاک و پیکره بندی تنظیمات در اختیار کاربر قرار گرفته است. در بین سیلی از ویژگی های این قسمت می توان از تنظیمات پیشرفته فرکانس پردازنده، کنترل فن ها، تغییرات در فرکانس حافظه و پروفایل های تعیین شده و بسیاری از امکاناتی که باید نسبت به عملکرد آنها اطلاعات کافی داشته باشید تا با مشکل جدی روبرو نشوید، وجود دارد. در این قسمت تنظیماتی را اعمال نمی کنیم تا تست ها در صورت استاندار صورت گیرد. زمانی که برای نصب درایورهای مادربرد اقدام می کنید همانند دیگر مادربرد ها با نرم افزارهای جانبی برمی خورید و در صورت نصب کردن آنها است که می توانید از تمام امکانات مادربرد خود استفاده کنید. با وجود نرم افزارهای بسیاری که ام اس آی برای این محصول در نظر گرفته است دیگر نیازی به صرف وقت زیاد برای تغییرات در عملکرد قطعات نیست و تنها می توان در مدت کمی به این مهم دست یافت. نمونه ای از نرم افزارهای موجود شامل COMMAND CENTER، FAST BOOT، GAMING APP، GAMING LAN MANAGER، LIVE UPDATE و … هستند. بسیاری از نرم افزار ها در راستای بهینه سازی بازی ها هستند و می توان بهترین تجربه بازی کردن را با این مادربرد داشته باشید. در نرم افزار های تست به اعداد جالب توجهی دست یافتیم که در کمتر محصولی می توان این مقادیر را با سخت افزارهای مشابه دید.
رقبا
ASRock Z170 OC Formula : این مادربرد رکوردهای جالبی را از خود به جا گذاشته است. کیفیت ساخت خوب و امکانات بالا به همراه فرکانس کاری حافظه در حالت اورکلاک به میزان 4500 مگاهرتز از ویژگی های این محصول است. نمی توان نمره بالایی را به کارت صدا این مادربرد داد.
GIGABYTE Z170-SOC : محصولی زیبا با طراحی متمایز، قابلیت های ویژه برای اورکلاک، تجهیزات جانبی کامل و کیفیت ساخت مناسب از مزیت های این مادربرد است. ویژگی های این مادربرد برای یک مادربرد در این سطح مناسب است. کارت صدا مناسب نیست و حداکثر فرکانس کاری حافظه کمتر از رقیبان.
متاسفانه انتخاب خوبی برای چیپست انجام نداده اید.
سلام. متاسفانه اطلاعات من در مورد مادربورد کم بود و یه اشتباهی کردم تو خرید سیستم.یه سیستم بستم با این مشخصات
M.b_H170 gaming 3
RAM_4*4=16 GB DDR4 2400
Vga_ asus gtx 960 strix
و حالا هر بازی نصب میکنم بالا نمیارش.پرس و جو که کردم بهم گفتن مادربوردت تا فرکانس رم 2133 ساپورت میکنه. واون طرف که سیستمم اسمبل کرد با دستکاری بایوس تونست سیستم ببنده. وگرنه هنگام مچ کردن، سیستم بوق ممتد میزد و اصلا رم رو نمیخوره.حالا من موندم چکار کنم. شما میگین حتما باید مادربورد عوض کنم؟لطفا راهنمایی کنید. با تشکر
پس عکس اژدها کو؟:-s:-s
ممنون از شما
درود بر شما و ممنون از نکته سنجی شما. از نظر مقایسه دو مادربرد دیگر، مهم امکانات گیمینگ مادربردها است و دو مادربرد دیگر بارها به جابجایی رکوردها پرداخته اند. اما در مورد مطلب دوم باید بگویم بعله نبود sli کمبودی است که احساس می شود اما شرکت ها دل هواداران کارت های مختلف را نمیشکند و در بعضی مواقع شاهد این مورد هستیم. و یا نبود type-c از مواردی است که حضور usb 3.1 جای آن را حداقل از نظر سرعت انتقال پر کرده است.
ظاهرش خیلی سادست، از یه محصول رده بالا بعید بود
من گیگا رو بیشتر میپسندم :-bd:-bd
با تشکر از نویسنده محترم
به نظر بنده این دو مادربرد از ازراک و گیگابایت به هیچ عنوان رقیب این برد MSI حساب نمی شن . نه در یک محدوده قیمتی هستن و نه از لحاظ امکانات و کیفیت ساخت و قطعات در یک سطح قرار دارن.
مطلب دوم فکر می کنم به عنوان معایب ، فاکتورهای دیگه ای رو می شه در نظر گرفت که بر ظاهر برد که سلیقه ای هست ارجحیت داره ، مثلا عدم پشتیبانی از SLI و یا عدم وجود پورت USB Type-C
کلا مین بوردهایی که دو اسلات واسه گرافیک دارن فقط کراسفایر رو پشتیبانی میکنن نه sli.
همین که عکس اژدها!! نیست ظاهرش زیباتر شده:-bd
اما رقیبش گیگابایت واقعا طراحی و رنگ بندی شیکی داره:x
از MSI بعید بود ظاهرش اینجور زشت باشه
بسيار كامل و جامع.براي مني ك شناخت زيادي از مادربرد ندارم خيلي جذاب بود.هميشه موفق باشين:-bd