در هفته ی گذشته نگاهی به عملکرد پردازنده های گرافیکی مختلف دو برند انویدیا و AMD در امر اجرای بازی Overwatch داشتیم و کارایی هر کدام از کارت های گرافیک مهم موجود در بازار را در این بازی موفق آنلاین سنجیدیم. از آن جایی که بازی Overwatch (به دلیل ماهیت آنلاین خود) چالش چندان مهمی را برای پردازنده های گرافیکی موجود در سیستم های کامپیوتری مختلف ایجاد نمی کند، شاید بسیاری از علاقه مندان به عناوین چند نفره و گروهی ترجیح بدهند تا این بازی را بر روی لپ تاپ های خود اجرا نمایند. در این صورت احتمالاً این پرسش برای برخی از علاقه مندان به اجرای بازی Overwatch بر روی لپ تاپ ها به وجود خواهد آمد که آیا پردازنده ی گرافیکی لپ تاپی که در اختیار دارند کفاف اجرای مناسب بازی Overwatch با کیفیتی قابل قبول را می دهد؟ و در کل برای اجرای مناسب بازی Overwatch بر روی لپ تاپ ها به چه مدلی از پردازنده های گرافیکی لپ تاپ نیاز است؟ برای یافتن پاسخ این دو پرسش می توانید در ادامه ی مطلب پیش رو با ما همراه باشید.
نخستین نکته ی کلیدی برای پاسخ به دو پرسش مذکور این است که علاقه مندان به تجربه کردن بازی Overwatch بر روی لپ تاپ ها تمایل دارند که این بازی را بر اساس کدامین تنظیمات گرافیکی و تحت چه کیفیت تصویری خاصی اجرا نمایند؟ مسلماً تعیین کیفیت تصویری و تنظیمات گرافیکی مد نظر بازیبازان، تاثیر بسیار مهمی بر نوع برداشت آن ها از اجرای مناسب یا نا مناسب بازی Overwatch بر روی لپ تاپ ها خواهد گذاشت و به طور کل تعیین کننده ی نوع و مدل کارت گرافیکی خواهد بود که می تواند به خوبی از پس اجرای این هدف بر آید. بر این اساس می توان گفت برای آن دسته از کسانی که در مجموع افراد قناعت پیشه ای هستند و تنها صرف اجرا شدن بازی Overwatch (و در کل هر بازی دیگری) با هر کیفیت تصویری ممکن برایشان کفایت کرده و رضایت بخش خواهد بود، احتمالاً به اجرای بازی Overwatch تحت تنظیمات گرافیکی پایین (Low) هم رضایت می دهند. به این ترتیب برای این دسته از علاقه مندان به بازی Overwatch استفاده از لپ تاپی با بهره مندی از پردازنده ی گرافیکی مدل GeForce GT 740M (و مدل های هم تراز با این پردازنده ی گرافیکی) کافی است تا بتوانند این بازی را تحت کیفیت تصویری 1280 در 720 پیکسلی و تنظیمات گرافیکی Low با نرخ فریم متوسطی حول و حوش 50 فریم در ثانیه تجربه نمایند. البته با پردازنده های گرافیکی اینتل نظیر مدل های Intel HD Graphics 5600 یا Intel HD Graphics 4600 نیز می توان تحت همین کیفیت تصویری و تنظیمات گرافیکی یاد شده، بازی Overwatch را بر روی لپ تاپ ها اجرا کرد. تجربه ای که اگر چه ایده آل نیست اما انجام آن امکان پذیر بوده و پاسخ گوی نیاز ان دسته از علاقه مندان به بازی Overwatch خواهد بود که به اجرای بسیار با کیفیت این اثر اهمیت چندانی نمی دهند.
با این حال اگر علاقه مندان به بازی Overwatch قصد بالا تر بردن تنظیمات گرافیکی این بازی را داشته باشند، مدل های یاد شده در سطور فوق دیگر مناسب اجرای روان بازی Overwatch نخواهد بود. به عبارت بهتر برای آن دسته از کسانی که قصد اجرای بازی Overwatch تحت کیفیت تصویری 1366 در 768 پیکسلی و تنظیمات گرافیکی متوسط یا Medium را دارند، بهره گیری از پردازنده های گرافیکی هم تراز با مدل GeForce GT 750M یک نیاز حداقلی به شمار می رود. البته به کمک بهره گیری از مدل هایی نظیر Intel Iris Graphics 540 نیز می توان نرخ فریمی در حدود 40 فریم در ثانیه را از فرآیند اجرای Overwatch تحت کیفیت تصویری 1366 در 768 پیکسلی و تنظیمات گرافیکی متوسط، دریافت کرد. با این حال مدل های هم تراز با محصولات یاد شده مسلماً نخواهند توانست از پس اجرای بازی Overwatch تحت کیفیت تصویری 1920 در 1080 پیکسلی و تنظیمات گرافیکی High بر آیند و میزان نرخ فریم دریافتی توسط آن ها در شرایط تنظیمی یاد شده، به طور متوسط کمتر از رقم 30 فریم در ثانیه خواهد بود. بر این اساس به منظور اجرای مناسب بازی Overwatch تحت کیفیت تصویری 1920 در 1080 پیکسلی و تنظیمات گرافیکی High بر روی لپ تاپ ها، تجربه کنندگان این اثر باید به سراغ مدل هایی بروند که حداقل از پردازنده های گرافیکی هم تراز با مدل GeForce GTX 850M در معماری ساختاری خود بهره می برند. در این میان مدل هایی نظیر Intel Iris Pro Graphics 580 هم این توانایی را دارند تا نرخ فریم متوسطی معادل 40 فریم در ثانیه را تحت کیفیت تصویری و تنظیمات گرافیکی یاد شده در اختیار بازیبازان قرار دهند که حالت متوسطی از اجرای بازی Overwatch را در اختیار علاقه مندان به این بازی قرار می دهد.
اما اگر بخواهیم تنظیمات گرافیکی بازی Overwatch را (تحت همان کیفیت تصویری 1920 در 1080 پیکسلی) یک پله ی دیگر هم بالا برده و آن را بر روی حالت تنظیمی Epic قرار دهیم، محصولات یاد شده در سطور فوق توان اجرای روان بازی Overwatch را نخواهند داشت و نرخ فریم ارائه شده توسط آن ها به زیر رقم 30 فریم در ثانیه نزول می کند. بنا بر این تجربه کنندگان بازی Overwatch برای اجرای قابل قبول این بازی تحت کیفیت تصویری 1920 در 1080 پیکسلی و تنظیمات گرافیکی بیشینه یا Epic چاره ای ندارند جز این که حداقل به سراغ کارت های گرافیک هم تراز با مدل GeForce GTX 870M بروند تا بتوانند نرخ فریمی حول و حوش رقم متوسط 45 فریم در ثانیه را از فرآیند اجرای بازی Overwatch دریافت نمایند. در پایان هم به کیفیت تصویری 3840 در 2160 پیکسلی یا همان کیفیت تصویری 4K می رسیم که در بسیاری از بازی های کامپیوتری رسیدن به آن توسط پردازنده های گرافیکی لپ تاپ تقریباً عمل غیر ممکنی جلوه می کند. با این حال این موضوع در رابطه با بازی Overwatch صدق نمی کند و علاقه مندان به این بازی حتی بر روی لپ تاپ های خود نیز قادر به اجرای مناسب بازی Overwatch تحت کیفیت تصویری 4K و تنظیمات گرافیکی بالا (High) خواهند بود. به منظور انجام این کار علاقه مندان به بازی Overwatch حداقل نیاز به بهره گیری از پردازنده های گرافیکی هم تراز با مدل NVIDIA GeForce GTX 970M خواهند داشت تا بتوانند نرخ فریم متوسطی نزدیک به رقم 36 تا 37 فریم در ثانیه را از فرآیند اجرای بازی Overwatch تحت کیفیت تصویری 4K دریافت نمایند. البته برای داشتن تجربه ای بهتر و روان تر از گیم پلی بازی Overwatch تحت کیفیت تصویری 4K بهتر این است تا علاقه مندان به این بازی به سراغ کارت گرافیک مدل NVIDIA GeForce GTX 980M بروند. در هر صورت به نظر نمی رسد که علاقه مندان به اجرای بازی Overwatch بر روی لپ تاپ ها (در کیفیت های تنظیمی گوناگون) با مشکل خاصی در این زمینه مواجه باشند و در کل می توان بازی آنلاین Overwatch را بازی خوش قلقی به لحاظ اجرا بر روی سیستم های کامپیوتری مختلف (چه دسکتاپ و چه لپ تاپ) قلمداد کرد.
880m چي؟
با اندکی اور رو مدیوم
Amd Radeon r7 280x
همتراز کدوم مدل میشه؟؟
:l:-D