محصولات تراریخته به محصولاتی اطلاق می شود که از طریق مهندسی ژنتیک تغییر یافته باشند. .مثلا یک گیاه که به گرما مقاوم شده است یا یک برنج که رشد بیشتری می کند.در ایران هم اولین محصول کشاورزی تراریخته رقمی از برنج است که در برابر کرم ساقه خوار برنج Chilo suppressalis مقاوم است. اگرچه تراریزش برنج چندسالی است که در ایران آغاز شده است ولی به دلیل سرسخت بودن برنج به تراریزش که خود از دشوار بودن کشت بافت آن ناشی می شود، این رویکرد متوقف شده است و به بسیاری از ارقام برنج بومی ایرانی تعمیم نیافته است. در قیاس با کشورهایی چون هند و چین و ژاپن، تاکنون تلاش های اندکی به منظور کشت بافت برخی از ارقام برنج بومی ایرانی صورت پذیرفته است.
بعضی از کارشناسان با توجه به جهش ژنتیکی این گونه محصولات هشدار داده اند که این گونه محصولات می توانند برای انسان مضر باشند که البته مقامات وزارت بهداشت مضرات آن را تکذیب کردند. ویکیپدیای فارسی برخی از مضرات و فواید این محصولات را این گونه بیان می کند :
مضرات:
واکنش آلرژیک: دستکاری ژنتیکی باعث ایجاد پروتئینهایی در گیاه یا جانور جدید میشود که ممکن است برای بدن انسان به عنوان عامل بیگانه شناسایی شده و منجر به ایجاد واکنش آلرژیک شود.
نامناسب برای محیط زیست: بقایای این جانداران برای محیط زیست نامناسب است و تا مدتها به صورت مخفی در طبیعت باقی میماند.
کاهش تنوع زیستی: تغییرات ژنتیکی باعث آسیب به برخی ارگانیسمها (مانند آفات و حشرات) در اکوسیستم میشود و از تنوع زیستی آنها میکاهد.
کاهش کارایی آنتی بیوتیکها: به دلیل تغییرات ژنتیکی، این محصولات به ویروسها و باکتریها مقاوم میشوند؛ خاصیت آنتی بیوتیکی خود را در بدن اعمال میکنند و از کارایی آنتی بیوتیکهای دارویی میکاهند.
طعم غیر متداول: به دلیل تغییر در ساختار این محصولات، طعم متفاوتی خواهند داشت.
نامناسب از جهت تغذیهای برای انسانها: این محصولات باعث ایجاد بیماریهای جدید در انسان میشوند و در بسیاری از گونههای حیوانات مانند موشها و پروانهها باعث مرگ شدهاند.
سلاح بیولوژیک: بسیاری از کشورها از این محصولات به عنوان سلاح بیولوژیک برعلیه دشمنان خود استفاده میکنند.
فواید:
تولید محصولات قوی تر: محصولات تراریخته در برابر بیماریها مقاوم هستند.
محافظت محیط در برابر سموم: به دلیل اینکه محصولات تراریخته نیاز کمتری به سم پاشی از طریق مواد شیمیایی دارند باعث محافظت محیط در برابر سمپاشی و آفت کشها میشوند.
ماندگاری بیشتر محصولات: با تغییر در ساختار ژنی این محصولات، بدون نیاز به ماده اضافهای محصولات مدت زمان بیشتری با کیفیت باقی میمانند.
جنگل زدایی کمتر: با افزایش جمعیت دنیا، نیاز به تخریب جنگلها بیشتر میشود اما اگر غذای کافی برای این جمعیت فراهم شود نیازی به جنگل زدایی نیست.
کاهش گرم شدن زمین: در صورت دستکاری ژنتیکی گیاهان آنها میتوانند دی اکسید کربن بیشتری مصرف کرده و اکسیژن بیشتری را به اتمسفر برسانند که پدیده گلخانهای را کاهش میدهد و باعث کاهش گرم شدن زمین میشود.
کاهش قیمت غذا: اگر تولید محصولات زیاد شود قیمت آنها کاهش مییابد.
تولید محصولات جدید: با دستکاری ژنتیکی محصولاتی به دست میآید که میتوانند در هر محیطی رشد کنند. مثلاً تولید گوجه فرنگی در زمین نمکی.
مقاومت در برابر حشرات: این محصولات به دلیل مقاومت در برابر حشرات نیاز کمتری به حشره کشها دارند
حال نظر شما در این باره چیست؟
این گونه محصولات تهدیدی برای بشر محسوب می شوند ؟
آیا می توانید به این گونه محصولات اعتماد کنید؟
برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای دیجیتال، قیمت انواع قطعات سخت افزاری و تجهیزات الکترونیکی، آگاهی از اخبار مرتبط با تکنولوژی از جمله نوسان قیمت ارز، تصاویر، ویدئوها و مطالب آموزشی اختصاصی به کانال تلگرام وب سایت سخت افزار بپیوندید: telegram.me/sakhtafzarmag
چرا ما باید اجازه دهیم تا موجودی بیگانه مجهز به سیستم تولید سم وارد چرخه تولید غذا گردد؟ چه کسی یا کسانی با مدارک علمی مستند بی ضرر بودن آن را تضمین میکنند؟ انتقال ژن ثابت شده است بنابراین احتمال انتقال آن به مجصولات سالم دیگر غیرممکن نیست. چرا عده ای سودجو صرفا بخاطر منافع مادی با سلامت مردم معامله می کنند؟ همانطوریکه در کشور ما مسئولان رده بالای دولتی پشت جریان تولید و واردات محصولات تراریخته است، به احتمال قوی شرکتهای عظیم و قدرتمند تولید این مجصولات با تهدید و تطمیع و روشهای ناپسند دیگر جلوی چاپ و انتشار مقالات و مستندات تائید و اثبات مضرات بسیار خطرناک این محصولات بر سلامتی انسانها را نگرفته باشند. بنابراین نباید ریسک بالای خطرات بالقوه مصرف محصولات مهندسی ژنتیک شده را بپذیریم و باید قاطعانه مخالفت کنیم. علاوه بر عواقب سلامتی، کشاورزان باید بدانند که هر ساله باید بذر را از عده ایی سودجو بخرند و از اینطریق وابسته صددرصد به آنها می شوند و سود بظاهر حاصله از عدم مصرف سم را باید بابت خرید بذر پرداخت کنند و قطعا پس از مدتی باید بهای بسیار زیادی برای تامین بذر پرداخت نمایند. آگاه سازی مردم و کشاورزان وظیفه دانشمندان دلسوز است.
کشاورزی فقط ارگانیک بدون قرطی بازی با آبیاری غرقابی 😀
هیچ کسی از این جریان سر رشته نداره و از طرفی نمیدونم زنگ تفریحه چی هست که داخل سایت سخت افزار داره چنین موردی گفته میشه …ولی خوب نظر من اینه هر چیزی طبیعی و ارگانیکش خوبه میوه جات و هر چیزی که دست کاری ژنتیکی بشه به نظر من ارزشی نداره! طبیعت روش خودشو پیش گرفته و ما حالا داریم به زور مجبورش میکنیم که با ما کنار بیاد در حالی که باید برعکس باشه!
به نظربنده میشه همه این فواید رو به روش های دیگه هم بدست آورد.
برای مثال آفت کش های بیولوژیکی ( استفاده ازحشراتی مانند کفشدوزک ).
جالبه در مورد آنتی بیوتیک ها هم تحقیق کنید.
الان دارند روی روش های دیگری کار می کنند تا نیازی به آنتی بیوتیک ها نباشه.
این هم قضیه اش مثل آنتی بیوتیک می مونه.
تراریخته مساوی با مرگ
دلیل این که کشت حتی یک متر از محصولات تراریخته در اسراییل ممنوعه چی می تونه باشه؟
چرا تو کشور آلمان و سوییس ممنوعه؟
پیشنهاد می کنمیه نگاهی به مطالب زیر بیاندازید
https://www.google.de/search?q=%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AE%D8%AA%D9%87+%D8%AA%D8%B3%D9%86%DB%8C%D9%85&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab&gfe_rd=cr&ei=sT2JV93IAs3R8geQvrf4Aw
هر تکنولوژی جدیدی مشکلات جدید هم با خودش میاره در کنار رفاهی که ایجاد میکنه ، واقعیتش اگه این مسیر درست طی بشه فوایدش بیشتر از مضراتش خواهد بود
من تخصصي ندارم پس اصولا نظري نمي دم پيشنهاد مي كنم كه فقط كساني كه تخصص يا مطالعه داشتند نظر بدهند
درباره محصولات تراریخته نوشتن که علم تو این محصولات به قدری پیشرفت کرده که میشه خاصیت پیاز رو توی برنج جا داد
خیلی از کشورا هم باهاش مخالفت کردن و میگن بذر تراریخته از یه شرکت آمریکایی وابسته به اسراییل ساخته میشه و اگه کسایی که این بذر رو تولید میکنن بخوان اذیت کنن میتونن کاری کنن که یه نسل عقیم بشه.از طرف دیگه هم شاهد هستیم که صهیونیست میگه باید نصف جمعیت دنیا بمیرن تا منابع کره ی زمین به همه برسه….
چند وقت پیش هم یه مقاله بود که نوشته بود مصرف محصولات تراریخته تو ایران طی 14 سال آمار سرطان رو 60 درصد افزایش داده که منظور همون برنج هندی هستش
البته مسئولان عزیز تا حالا واکنشی نشون ندادن و میگن این محصولات هیچ عیبی نداره و مخالفان تراریخته مخالف رشد صنعت هستن
از لحاظ اقتصادی هم حساب کنیم بذر های تراریخته فقط 1 سال محصول میده و برای کشت سال آینده باید دوباره بذر رو خرید،پس همه به یه شرکت وابسته میشن
حتما نگاه کنید:
محصولات تراریخته چیست؟ پروفسور علی کرمی
http://www.aparat.com/v/fI8Sd
فکر نمیکنم نظر منو امسال من که شاید یه سریمون اصلا این کلمه رو نشنیده باشیم مهم باشه ببینید پروفسور مملکت چی میگه.
حتما نگاه کنید
به نظر من با پیشرفت فناوری و نیازمند بودن به تولید بیشتر و کیفیت بالاتر این اتفاقات بیشتر میشه. الان شما به همین مرغ هایی که میخوریم هم نگا کنی همینه. قدیما میگفتن گوشت مرغ های محلی و روستایی یچیز دیگه س، ولی با این رشد و مصرف نجومی نمیشه به ی سری چیزا فکر کرد.
بعدشم اصولا این مواد تا جایی که بشه برای 99% افراد و بلکه بیشتر هم ضرر آنچنانی نخواهند داشت.
از لحاظ مزه هم که بهنام اشاره کرد فکر میکنم ذائقه ی انسان تغییر میکنه و عادت میکنه.
بنظرم تهدید برای بشریت به حساب نمیاد چون به جزء مشکل آلرژی که ممکنه بوجود بیاره تقریبا بدی ای نداره من فقط با مزشون مشکل دارم که فرق داره