مایکروسافت در کنار معرفی ویندوز 10 با تمام ویژگی ها و امکانات جذابش، یک پیشنهاد وسوسه برانگیز نیز به کاربران داد و آن هم فرصت یک ساله برای بروزرسانی رایگان به آخرین نسخه ی سیستم عامل ویندوز بود. به طور واضحی مایکروسافت در طول این مدت تمام سعی خود را کرده است که کاربران از ویندوز 10 استفاده کنند و مزایایی که برای این دسته از کاربران در نظر گرفته نیز، از شواهد این ماجرا هستد. مسلما هر نسخه از هر سیستم عاملی دارای مشکلات متعدد نرم افزاری است و ویندوز 10 نیز از این قاعده مستثنی نیست. اما اکنون نزدیک به یک سال از عرضه ی این نسخه میگذرد و مایکروسافت به طور مداوم در حال انتشار بروزرسانی برای ویندوز 10 بوده است. در این مقاله به این خواهیم پرداخت که آیا اکنون که فقط 12 روز به پایان فرصت یک ساله ی بروزرسانی رایگان به ویندوز 10 باقی ماند است، باید به این نسخه تجهیز شویم یا خیر. همراه ما باشید.
آپدیت رایگان تا 29 جولای ( 8 مرداد )، ویندوزی برای تمام دستگاه ها
ابتدا به یک مزیت برای بروزرسانی به ویندوز 10 میپردازیم. همان طور که میدانید، سیستم عامل ویندوز اصولا رایگان نیست و دست کم برای ما کاربرانی ایرانی، خرید یک ویندوز اورجینال هزینه ی نسبتا زیادی را در پی خواهد داشت. به همین دلیل مسلما پیشنهاد مایکروسافت برای بروزرسانی رایگان به مدت یکسال را میتوان یک مزیت بسیار خوب خطاب کرد. در واقع مایکروسافت قصد داشته تا با این پیشنهاد، کاربران را ترغیب به استفاده از آخرین نسخه ی ویندوز کند و به این پلتفرم جامعیت بیشتری ببخشد. بنابراین در صورتی که در حال حاضر از ویندوز نسخه ی 7، 8 و 8.1 استفاده میکنید، به راحتی میتوانید، ویندوز خود را مانند یک بروزرسانی عادی، به ویندوز 10 ارتقا دهید و تا زمانی که قطعات سخت افزاری سیستم شما تغییر نکند، این ویندوز مجاز است و تاریخ انقضای مشخصی در این مورد ندارد. ارتقا به ویندوز 10 برای کسانی که از ویندوز XP و یا Vista استفاده میکنند رایگان نیست و همان طور که گفته شد این پیشنهاد فقط برای دارندگان ویندوز 7 به بعد است.با این ارتقا، اطلاعات سیستم شما پاک نمیشود اما محض اطمینان از اطلاعات خود نسخه ی پشتیبان تهیه کنید تا در صورت مشکل پس از بروزرسانی بتوانید سیستم را به حالت قبل بازگردانید. همان طور که گفته شد این پیشنهاد تا 29 جولای یعنی تا 12 روز دیگر پا برجاست و پس از آن برای بروزرسانی باید مبلغ ویندوز را پرداخت کنید. بسیاری از ما تاکنون فقط از ویندوز های کرکی استفاده کرده ایم و میکنیم، اما پیشنهاد مایکروسافت حتی برای ویندوز های کرک شده هم قابل اجرا است و میتوانید برای یک بار هم که شده، لذت استفاده از یک ویندوز کاملا اورجینال را بچشید. لازم به ذکر است، این بروزرسانی فقط شامل تبلت ها یا لپ تاپ ها نمیشود بلکه هر دستگاه ویندوزی میتواند به ویندوز10 ارتقا پیدا کند. در واقع مایکروسافت در ویندوز 10، هسته ی سیستم عامل را برای تمام دستگاه ها بهینه کرده است بنابراین هیچ محدودیتی در نوع دستگاه نیست و تبلت ها، گوشی های موبایل ویندوزی، لپ تاپ ها، سیستم های شخصی و … میتوانند به ویندوز 10 بروزرسانی شوند.
کورتانا، دستیار شخصی مجازی تمام عیار ویندوز 10
کسانی که دارای گوشی ویندوزی با نسخه ی 8.1 بوده اند مطمئنا آشنایی زودتری با کورتانا داشته اند. همان طور که انتظار میرفت مایکروسافت کورتانا را به ویندوز 10 نیز اضافه کرد تا تبدیل به یکی از نقاط قوت این سیستم عامل شود. کورتانا در انحصار ویندوز 10 است و ویندوز های قدیمی تر از مزیت بی بهره هستند بنابراین میتوان کورتانا را نیز یکی از دلایل برای بروزرسانی به ویندوز 10 قلمداد کرد. با اینکه کورتانا از زبان پارسی پشتیبانی نمیکند و حتی اگر شما منطقه ی ویندوز 10 را روی ایران تنظیم کنید این قابلیت از شما گرفته میشود، اما در صورتی که به زبان انگلیسی کمی مسلط باشید میتوانید برخی کارهای خود را به دستیار باهوش ویندوز 10 بسپارید. کورتانا به خوبی صدای شما را شناسایی میکند و برای به کار گیری این ویژگی کافیست دکمه ی جستجوی نوار سمت پائین ویندوز 10 را فشار دهید و درخواست خود را از کورتانا اعلام کنید. کورتانا به خودی خود اطلاعات زیادی را در اختیار دارد اما در صورتی که پاسخ شما را نداند نیز توسط موتور جستجوی قدرتمند بینگ و مرورگر اج آن را برای شما به نمایش میگذارد.
عدم نیاز به اکانت مایکروسافت برای بروزرسانی
همان طور که گفته شد ارتقا به ویندوز از ویندوز های قدیمی تر ترفند خاصی ندارد و کافیست که اینترنت شما سرعت خوبی داشته باشد تا طی ساعتی به ویندوز 10 مجهز شوید. در حالی که خود ویندوز 10 در برخی از امکانات خود نیاز به یک اکانت مایکروسافت دارد، بروزرسانی به این نسخه نیازی به هیچ اکانتی ندارد. هر چند اکانت مایکروسافت امکانات بسیار خوبی را در اختیار کاربر قرار میدهد و پیشنهاد ما این است پس از بروزرسانی حتما یک اکانت مایکروسافت بسازید و آن را وارد ویندوز 10 کنید تا از تمامی امکانات ویندوز 10 به خوبی بهره مند شوید.
امکانات جدید شما را صدا میکنند
نیازی به گفتن نیست که ویندوز 10 بیشتر از هر نسخه ی دیگری دارای امکانات متنوع و کاربردی است. در واقع نه تنها ویژگی های جدید زیادی اضافه شده اند، بلکه ویژگی هایی که از پیش وجود داشتند نیز به بهترین شکل بهبود یافته اند. مالتی تسکینگ یا چند وظیفگی در ویندوز 10 به اوج خود رسیده است و لذت انجام چندین کار به طور همزمان دو چندان شده است. دکمه ی تعبیه شده در نزدیکی دکمه ی استارت تمامی پنجره های فعال شما را به نمایش میگذارند و شما میتوانید نظارتی گسترده بر کارهای در حال انجام توسط ویندوز 10 داشته باشید. حرف از دکمه ی استارت شد. گزینه ای که پس از ویندوز 7 به نوعی حذف شد اما با درخواست زیاد کاربران این دکمه ی کاربردی به ویندوز 10 بازگشت. البته نه دقیقا مانند استارت ویندوز 7 بلکه به شکلی مدرن تر و جذاب تر. از دیگر ویژگی های جدید ویندوز 10 میتوان به مرورگر اج اشاره کرد. ویندوز تا پیش از این دارای مرورگر کسل کننده ی اینترنت اکسپلورر بود که کمتر کسی از آن استفاده میکرد. اما اج به قدری خوب است که با برترین مرورگر ها از جمله کروم و موزیلا رقابت میکند. اج بسیار سبک، ساده و سریع است و میتواند شما را از مرورگر های متفرقه بی نیاز کند. البته اج در حال حاضر دارای کمبود هایی مانند عدم پشتیبانی از افزونه است اما به زودی پس از انتشار بروزرسانی سالانه ی ویندوز 10، این قابلیت و قابلیت های جدید دیگری نیز به مایکروسافت اج اضافه خواهد شد. امکانات جدید ویندوز 10 بسیار زیاد است که پیشنهاد میشود پس از بروزرسانی شخصا آن را تجربه کنید.
ویندوز 10، ویندوزی برای گیمر ها
به دلیل اینکه ویندوز مجبوب ترین پلتفرم در بین عاشقان بازی های کامپیوتری است، مایکروسافت توجه ویژه ای به این دسته از افراد دارد. ویندوز 10 دارای امکانات اختصاصی و منحصر به فرد برای گیمر هاست که به نوعی گیمر ها را مجاب به استفاده از آخرین نسخه ی ویندوز میکند. DirectX 12 از مهم ترین این ویژگی هات که مختص ویندوز 10 است و باعث میشود که شما تجربه ای جدید از بازی های کامپیوتری جدید را تجربه کنید. این در حالیست که قطعاتی از جمله کارت گرافیک شما باید از DirectX 12 پشتیبانی کند. همچنین شما میتوانید بازی های خود بر روی کنسول Xbox One را بر روی ویندوز 10 تجربه کنید که هنگام مشغول بودن تلویزیون میتواند بسیار کاربردی ظاهر شود. از دیگر ویژگی های انحصاری ویندوز 10 برای گیمر ها، میتوان به فروشگاه مایکروسافت اشاره کرد. از این نظر که مایکروسافت طی اقدامی جالب، عناوین انحصاری کنسول Xbox را مانند بازی پر طرفدار Gears Of War و Forza MotorSport به فروشگاه ویندوز 10 اضافه کرده است و کاربران میتوانند این بازی های زیبا را بر روی کامپیوتر شخصی خود تجربه کنند. ضمن اینکه طبق تست های انجام شده، بازی های جدید بهترین سازگاری را با ویندوز 10 دارند. بنابراین در صورتی که گیمر هستید و هنوز به ویندوز 10 کرچ نکرده اید، پیشنهاد میکنیم سریع تر به ویندوز 10 مجهز شوید.
نگرانی ها در مورد حریم شخصی ویندوز 10
حال به برخی معایب ویندوز 10 میرسیم. شاید این مورد، مهم ترین علت کاربران برای عدم بروزرسانی به ویندوز 10 بوده است یا بسیاری از کاربران پس از ارتقا به ویندوز 10 و مواجه شدن با این مشکل، ویندوز خود را به نسخه های قدیمی تعویض کرده اند. این مشکل از زمانی مشخص شد که کاربران دریافتند که ویندوز 10 دیتای زیادی مصرف میکند و اکثر اوقات در حال ارسال و دریافت اطلاعات است. یکی از قسمت هایی که دیتای زیادی را رد و بدل میکند، همان دستیار مجازی کورتانا است. البته تاکنون جاسوسی توسط ویندوز 10 از سوی مایکروسافت تائید نشده است و به نظر میرسد این تبادل اطلاعات فقط برای ارتقای عملکرد ویژگی های مختلف ویندوز 10 است. همان طور که میدانید کورتانا برای به روز نگه داشتن خود اطلاعات را از موتور جستجوی بینگ دریافت میکند. بنابراین طبیعی است که مقداری از دیتای شما را به خود اختصاص دهد. بسیاری از قسمت های دیگر ویندوز 10 نیز با آزاد گذاشتن دسترسی برنامه به اطلاعات شما، دیتای شما را مصرف میکنند. با برخی اقدامات میتوان تا حد امکان مصرف دیتا را در ویندوز 10 کاهش داد. برای این کار ابتدا به داخل تنظیمات ویندوز 10 مراجعه کنید و به قسمت Privacy بروید. در این قسمت گزینه هایی مانند Location وجود دارد که موقعیت شما را به مایکروسافت اطلاع میدهد و میتوانید آن را خاموش کنید. در تب General چندین گزینه وجود دارد که میتوانید تمام آن ها را خاموش کنید. در تب های دیگر نیز میتواند دسترسی اکثر برنامه ها به اطلاعات شما را مسدود کنید و از این طریق تا حد امکان امنیت حریم شخصی را افزایش دهید و مصرف دیتا را کاهش دهید. البته باز هم نمیتوانیم بگوئیم که با این اقدامات مشکل مصرف دیتای زیاد به طور کامل حل میشود و قطعا ویندوز 10 در بین تمامی نسخه ها بیشترین مصرف دیتا را داراست. یکی دیگر از مشکلات این نسخه این است که به طور اتوماتیک ویندوز 10 تمامی بروزرسانی ها را بدون اطلاع شما دریافت میکند و این موضوع برای کسانی که از اینترنت حجمی استفاده میکنند بسیار زجر آور است زیرا بسته های بروزرسانی برای ویندوز 10 بسیار زیاد هستند.
اما این مشکل چندین راه حل دارد که در اینجا قطعی ترین راه را ارائه میدهیم. برای این کار ابتدا باید به تسک منجر رجوع کنید. کافیست کلید های ترکیبی Alt + Ctrl + Delete را فشار دهید و از بین گزینه های ظاهر شده، Task Manager را انتخاب کنید. یا میتوانید با کلید های ترکیبی Ctrl+Shift+Esc مستقیما به قسمت Task Manager بروید. سپس به تب Services بروید و گزینه ی Open Services که در پائین صفحه قرار دارد را انتخاب کنید. در پنجره ی ظاهر شده به دنبال گزینه ی Windows Update بگردید و بر روی آن دو بار کلیک راست کنید. سپس کافیست گزینه ی Startup Type را بر روی Disable قرار دهید تا دیگر ویندوز به هیچ عنوان بروزرسانی نشود. بدین ترتیب شما میتوانید در زمان دلخواه خود همین تنظیمات را اعمال کنید و این بار گزینه ی Manual را انتخاب کنید تا ویندوز را به صورت دستی بروزرسانی کنید. در هر صورت با اینکه این قسمت از ویندوز 10 یک مشکل محسوب میشود اما با ترفند های موجود میتوان تا حد زیادی این مشکل را حل کرد.
اگر از نرم افزار و سخت افزار های قدیمی استفاده میکنید، ویندوز 10 مناسب شما نیست!
واقعیت این است که ویندوز 10 با سیستم ها و نرم افزار های قدیمی رابطه ی خوبی ندارد. در مورد نرم افزار بدین گونه است که برخی کمپانی ها نرم افزار های خود را دیر به دیر بروزرسانی میکنند و معمولا در حال حاضر با ویندوز 7 سازگاری دارند و کلا بر روی ویندوز 10 نصب نمیشوند. برخی دیگر هم که نصب میشوند با مشکلات متعدد اجرا میشوند. بنابراین اگر نرم افزار پر کاربرد شما با ویندوز 10 سازگاری ندارد فعلا به ویندوز 10 مهاجرت نکنید. همچنین اگر سیستم مورد استفاده ی شما سخت افزار قدرتمندی ندارد و منسوخ شده است و به خصوص درایور های مخصوص ویندوز 10 برای سیستم شما منتشر نشده است، دور ویندوز 10 را خط بکشید. به خصوص لپ تاپ ها که دارای درایور بهینه شده با ویندوز 10 نبوده اند پس از بروزرسانی به مشکلات متعددی برخورده اند. اما اگر از سیستم به روزی استفاده میکنید و مشخصات سخت افزاری دستگاه شما خوب است، ویندوز 10 میتواند بهترین تجربه ی شما از کار با یک سیستم عامل را رقم بزند. ویندوز 10 در حالت عادی بسیار روان و پر سرعت است و در صوتی که از حافظه ی پر سرعتی مانند اس اس دی ها استفاده کنید، سرعت واقعی ویندوز 10 را تجربه میکنید. ضمن اینکه به طور کلی ویندوز 10 با حافظه های جامد هماهنگ شده است و قطعا بهترین نسخه از ویندوز برای استفاده از حافظه های جامد است.
سوال رایج: آیا میتوان از ویندوز 10 دانگرید (بازگشت به نسخه ی قبلی) کرد؟
یکی از سوالات بسیار متدوال کاربران این است که پس از نصب ویندوز 10، اگر به هر دلیلی با این ویندوز رابطه برقرار نکردیم، میتوانیم به ویندوز قبلی خود بازگردیم؟ جواب این سوال مثبت است و شما میتوانید به راحتی این اقدام را انجام دهید. در صورتی که شما پوشه ی Windows Old را از داخل سیستم پاک نکرده باشید، با چند کلیک ساده میتوانید به نسخه ی قبلی بازگردید. در قسمت تنظیمات و بخش Update And Security گزینه ی Recovery وجود دارد که شما میتوانید Go Back To Windows را انتخاب کنید و مجددا نسخه ی قبلی ویندوز را بر روی سیستم خود نصب کنید.
سخن آخر
با در نظر گرفتن صحبت های گفته شده، اگر پیش نیاز های گفته شده را دارا هستید، پیشنهاد ما این است از این فرصت چند روزه برای مهاجرت به ویندوز 10 استفاده کنید. ویندوز 10 نه تنها از نظر امکانات و سرعت، بهترین ویندوز مایکروسافت تاکنون است، بلکه امن ترین ویندوز نیز محسوب میشود. طبق بررسی های انجام شده توسط سازمان های تخصصی امنیتی، ویندوز 10 امن ترین نسخه ی ویندوز است. در حالی که مایکروسافت با ویندوز 8 و 8.1 عملکرد خوبی از خود نشان نداد، با ویندوز 10 جبران گذشته را کرد و نسخه ای در خور جایگاه این سیستم عامل را وارد بازار کرد. ویندوز 10 مانند ویندوز 7 بسیار ساده است و درک این نسخه از ویندوز کار سختی نیست و خیلی زود با این نسخه ارتباط بر قرار میکنید و در عین حال از امکانات و ویژگی های نسخه ی جدید شگفت زده میشوید. اما باز هم تکرار میکنیم که ویندوز 10 با دستگاه های به روز و نرم افزار جدید سازگاری کاملی دارد و حداکثر عملکرد خود را به نمایش میگذارد و در عین حال با دستگاه های قدیمی و منسوخ شده میتواند زجر آور باشد. بنابراین شرایط را در نظر بگیرید و با در نظر گرفتن تمامی جوانب مطرح شده، اقدام به ارتقای ویندوز خود کنید. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد.
1- میتونید باز هم کرک شده اش رو دانلود و نصب کنید
2.دقیقا متوجه منظورتون نمیشم ، اگه سیستمی ویندوز 10 رو نکشه فرقی نداره که از 7 آپدیت کنید به 10 یا مستقیم نصب کنید
برای سیستم نو هم با توجه به متفاوت بودن سخت افزار باید ویندوز دوباره نصب شود
برای پرافیک لپتاپ من درایورش نیومد و دارم با 7 کار میکنم .
NVIDIA GeForece Go 7300
من کاربر ویندوز 10 هستم. البته این نکته رو هم باید بگم که سیستمم پلتفرم z170 و به روز هستش. اما این میندوز خداروشکر با اینکه نسخه کرک شده هستش برای من خیلی خوب پاسخگوی نیازهام و خیلی هم ازش راضیم. مخصوصا از امکاناتی که داره و راحتی استفاده ازش. به نظرم آدم نباید در برابر این سری موارد خیلی مقاومت کنه چون بالاخره مجبرو قبولشون کنه درست مثل زمانی که ویندوز 7 امده بود و خیلی ها که از xp استفاده میکردن در برار کوچ به ویندوز جدیدتر مقاومت میکردن و هنوزم میکنن!
احتمالا شما از کسانی هستید که اون اوایل که ویندوز 10 امده بود ازش استفاده میکردید اما باید بدونید که اولا الان خیلی از این مشکلاتش حل شده و دیگه با هر آپدیت کلی باگ و این مسائل بهش اضافه نمیشه. دوما این که گفتید روزی 500 مگ مصرف میشه کاملا اشتباهِ منی که ویندوز 10 دارم الان این رو دارم میگم. نهایتا 2-3 هفته ای اینقدر مصرف کنه اونم شاید! من که به نظرم ماهی هم اینقدر مصرف نمیکنه. و نکته آخر اینکه کجا تا الان بتا بوده! مشخصه کلا رو هوا نظر دادید ها!!!
1- آیا ویندوزهای کرک شده هم امکان ارتقا رایگان به ویندوز ده را دارا می باشند؟
2- با توجه به اینکه ویندوز ده روی سخت افزارهای قدیمی عملکرد خوبی ندارد، میشود ابتدا روی یک کامپیوتر با ویژگیهای سخت افزاری پایین ویندوز هفت را به ویندوز ده ارتقا دهیم و در آینده که سیستمی نو خریداری کردیم از امکان بکاپ ویندوز استفاده کنیم و همان ویندوز را به صورت اورجینال روی سخت افزار جدید داشته باشیم؟
ممنون میشم واضح توضیح بدین
سلام…
منم با دوستان موافقم…
من روی لپ تاپ دل n5010 ویندوز 10 نصب کردم و حدود 4 گیگ هم آپدیت کرد خودش رو…تفاوتی که حس نکردیم… ولی خوب همیشه وایرلس یکم کار می کنه و بعد از اینترنت قطع میشه که مجبورم یه بار قطع و بعد دوباره وصل بشم که اینترنت داشته باشم…
زیادی به نظرم به دستگاه های قدیمی بیگانه هستش… یکم به فهرست سیستم ها نگاه کنه براش بهتره… مخصوصا اینکه پولی هستش.. اگه بازم مثل لینوکس مجانی بود میشد روی اینکه از قطعات قدیمی پشتیبانی نمی کنه بهشون حق داد…
باتشکر….
الان من از دو ویندوز 8.1 و 10 استفاده میکنم در حالی که ویندوز 8 روی سیستم ضعیفتر هست ولی سرعتش بهتره
شما یه بار سیستم رو ریستارت کنید یا فست بوت رو بردارید متوجه سنگینی بیش از حد ویندوز 10 میشید
10 تقریبا همون ویندوز 8 هست که مقداری سنگین شده ولی قابلیت و دسترسی رو ساده کرده ولی خیلی کار داره چون هنوز تمام محیط کاری با طراحی جدید هماهنگ نشده و بین طراحی مترو و ویندوز 7 جابجا میشه و بعضی دارای طراحی جدید و بعضی دارای طراحی قدیمی درحد ویندوز 98 هست
بر عکس تمامی گفته های بالا، اگر از هارد های SSD استفاده نمیکنید به هیچ عنوان سمت این ویندوز نروید . بسیار کنده و به شدت اینترنت شما رو حروم میکنه . دست کم روزی 500 مگ از اینترنت رو هدر میده . با هر آپدیت چند تا باگ جدید اضافه میکنه و تو آپدیت بعدیش حل میشه . در کل افتضاحیه واسه خودش .
بهترین و سبک ترین ویندوز تا الان نسخه 8.1 بوده و هست .
جای کار زیاد داره و برای پایداری مطلوبش دست کم 1 سال دیگه زمان میخواد . کلا تا الان بتا بوده.