نباید در اینترنت از گذرواژه های قدیمی مجددا استفاده کنید. استفاده از گذرواژه های ضعیف ریسکی بزرگ و اشتباهی فاحش است. جملاتی با این مضمون را بارها و بارها در نشریات مختلف خوانده ایم یا از رسانه های داخلی و خارجی در تقبیح آن شنیده ایم. هم اکنون محققان مایکروسافت در حال تحقیق بررسی در مورد استفاده دوباره از گذرواژه های ضعیف هستند.
آنها نمی گویند که فورا بروید و همه گذرواژه هایتان را به “password” یا “letmein” تغییر دهید. استفاده از گذرواژه های مبتنی بر واژه نامه های عمومی هرگز انتخاب های خوب و مناسبی نبوده است و هنوز هم در اکثر موارد اینگونه است. آنچه که این محققان توصیه می کنند این است که هرکس ابتدا یک ارزیابی مرحله به مرحله روی حساب کاربری خود انجام داده و نقاط ضعف و ایرادات موجود را برطرف کنند. پس از طی این مراحل بکارگیری گذرواژه های قابل استفاده دوباره ایده مناسبی خواهد بود.
مشکل اصلی این است که اکثر افراد نمی توانند نام کاربری و کلمه عبور همه حساب های کاربریشان را به خاطر بسپارند و هر چه تمرکز بیشتری در انتخاب گذرواژه های قویتر بکار می گیرند، به جای بهتر شدن تنها موضوع بغرنج تر و پیچیده می شود. استفاده از یک عبارت طولانی که به راحتی به یاد آورده شود حرکت خوبیست اما در مقابل هر چه گذرواژه های طولانی تر و پیچیده تری وارد بازی میشوند وسوسه ها برای استفاده دوباره از قبلیها بیشتر و بیشتر میشود و ذهن کاربر درگیرتر می شود.
یک راهکار برای حل این مساله استفاده از ابزاری همچون LastPass است که با رویی باز وظیفه خطیر ایجاد و مدیریت گذرواژه های منحصربفرد و واقعا خیلی پیچیده را برای کاربرانش به دوش می کشد.تنها کاری که کاربر لازم است انجام دهد به خاطر سپردن یک کلمه عبور قوی است. این کلمه عبور به عنوان کلیدی برای ورود به غار مخوف LastPass عمل می کند. با این وجود اکثر کاربران یا از وجود نرم افزارهای مدیریت پسورد (و قابلیت های آنها) بی خبرند یا ترجیح می دهند زحمت نصب آن را به خود ندهند!
این تیم از محققان مایکروسافتی بر این باورند که گذرواژه های ضعیف قدیمی می توانند و باید مورد استفاده دوباره قرار گیرند. کاربر فقط باید ملاحظات لازم را در نظر بگیرد که کجا این کار درست و منطقی است. به عنوان مثال در مورد حسابهای کاربری در سرویس های جی میل،فیس بوک و پی پال نباید از این روش استفاده کرد. در عوض در مورد انجمن ها یا سایت هایی که در آنها ثبت نام کرده اید و گاها و نه به طور مرتب به آنها مراجعه می کنید می توان این روش را بکار گرفت.
به طور کلی در مورد اکانت های مسدود شده ای که اطلاعات شخصی مهمی در آنها ثبت نشده است چنانچه بتوانید کلمه عبوری که قبلا از آن استفاده می کرده اید را بیاد بیاورید استفاده دوباره از آن می تواند ایده خوبی باشد. 96 درصد از کاربرانی که در این تحقیق مورد مطالعه قرار گرفتند همین کار را انجام داده بودند. در مجموع مساله مهم این است که اکثر کاربران بیش از هر موضوعی به یک بازنگری کامل و اساسی در مورد استراتژی گذرواژه هایشان نیازمند هستند.
چنانچه در استفاده دوباره از گذرواژه های ضعیف و قدیمی با دقت و منطقی عمل کنید می توانید مطمئن باشید از محدودیت های کاربری فراوانی که در زمینه ایجاد و بخاطرسپاری گذرواژه های امن که بیشتر در مورد سایت های مهم وجود دارد قویتر هستید. فقط همواره بخاطر داشته باشید که نکته مهم و کلیدی در این مورد آن است که باهوش باشید و در تشخیص اینکه کجا می توانید از این متد استفاده کنید درست عمل کنید.
دیدگاهتان را بنویسید