اگر اخبار دنیای گجت های قابل حمل را دنبال کرده باشید یا حتی صاحب یکی از مک بوک های جدید اپل، اولترابوک جدید اچ پی Spectre یا گلکسی نوت 7 سامسونگ باشید مطمئنا با درگاه جدید USB-C آشنایی دارید. این درگاه به نوعی در آینده ی نزدیک احتمالا جایگزین میکرو یو اس بی خواهد شد. USB-C سرعت بالاتری دارد و توانایی عبور جریان با انرژی بیشتری را دارا میباشد و مطمئنا به زودی به یک استاندارد در گجت های قابل حمل تبدیل خواهد شد. طراحی این درگاه به گونه ایست که از هر طرفی سوکت را وارد آن کنید مشکلی پیش نخواهد آمد و این تنها یکی از مزایای USB-C است. در ادامه بیشتر با یو اس بی نوع C آشنا خواهیم شد. همراه ما باشید.
مانند روال قبل پس از روی کار آمدن و گسترده شدن کاربرد یک فناوری، کمپانی ها سعی خود را میکنند تا با اضافه کردن ویژگی های جدید آن فناوری را کارآمد تر و مفید تر از قبل کنند. این داستان برای درگاه USB-C برقرار است و با ایده ی جذابی که توسط اینتل ارائه شد، احتمالا این درگاه جدید جایگزین پورت های 3.5 میلی متری هدفون نیز خواهد شد. در واقع احتمالا تا اواخر سال جاری، با این ایده استفاده از درگاه یو اس بی نوع C در گوشی های هوشمند قطعا گسترده تر خواهد شد. توسط این درگاه دیگر خبری از صدای آنالوگ در گوشی های هوشمند نخواهد بود و صداهای آنالوگ طبیعتا به صداهای دیجیتال تبدیل خواهند شد، ضمن اینکه حذف جک 3.5 میلی متری دست سازندگان را برای باریک تر ساختن گوشی های هوشمند باز خواهد گذاشت. در ادامه ی صحبت های دو عضو انجمن توسعه دهندگان اینتل، آورده شده است که توسط این پورت سازندگان میتوانند تمرکز بیشتری بر روی صدای خروجی دستگاه داشته باشند و امکاناتی توسط خاموش کردن هدفون به صورت خودکار در زمانی که هدفون استفاده نمیشود یا اتصال گوشی به دیگر دستگاه ها مانند تلویزیون ها برای نمایش یک فیلم یا انتقال یک اپلیکیشن اضافه خواهد شد.
اما یک ضعف نیز در مورد درگاه USB-C وجود دارد و آن هم این است که سوکت های USB-C به کابل های بی کیفیت بسیار حساس هستند و در صورت استفاده از کابل های بی کیفیت و ارزان ممکن است عواقب بدی گریبان گیر دستگاه شما شود و کاملا آنها را از کار بیاندازند. جدا از فاکتور امنیت که توسعه دهندگان باید تمرکز ویژه ای بر روی آن داشته باشند، تولید شارژر های بیشتر با پشتیبانی از این دسگاه استاندارد یکی دیگر از نگرانی ها در این زمینه به شمار میرود.
برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای دیجیتال، قیمت انواع قطعات سخت افزاری و تجهیزات الکترونیکی، آگاهی از اخبار مرتبط با تکنولوژی از جمله نوسان قیمت ارز، تصاویر، ویدئوها و مطالب آموزشی اختصاصی به کانال تلگرام وب سایت سخت افزار بپیوندید: telegram.me/sakhtafzarmag
برای اینکه در پنل جلوی کیس پورت عمل کنه ، باید به پورت مربوطه روی مادربرد وصل بشه و من تعداد بسیار معدودی از مادربرد هایی رو دیدم که این پورتو داشته باشن.
به نظرم مهمترین مشکل همینه
خیلی خوب و کابردیه ولی همه گیر شدنش خیلی زمان می بره
سلام مهدی جان.بنظرم کامنت اولم راکه درست بالای کامنت خودت قرار گرفته, نخواندی.من از کیس هایی نام بردم که اصلا ارزان نیستند; مثل همان corsair obsidian 900D…بنظرشما کیسی که ورژن بروزشده اش حدود 1.5 میلیون دارد بفروش می رسد, ارزان است و باز بنظر خودت این کیس که جزو برترین هاست نباید مجهز به usb type-c شود؟ کیسی از کولرمستر که مثال زدم; بمراتب ازاین کیس ارزانتر است اما دارای دو پورت فوق در پانل جلو می باشد…مشکل ازجای دیگر آب می خورد.
اره متاسفانه بزرگترین مشکل این کابل همین کیفیته که تو ایرانم اصلا متوجه این چیزا نمیشن
USB3 هم دیر تو کیسای گرین جا افتاد اینکه بماند
علت نبودنش رو کیسای ارزون تر بخواطر مادربورداست
هنوز مادربورد های متوسط ازش پشتیبانی نمیکنن
USB3 هنوز چیز جدیدیه و جا نیوفتاده چه برسه به این
فراگیر شدنش زمان میبره ، البته اوون نکته که کابلهای بی کیفیت میتونه خطر ساز بشه واقعا برای ما مصرف کننده های ایرانی که فروشندهامون هر چیزی رو عمدی یا سهوی بدون هیچ تحقیقی به ما میفروشن مشکل سازه – البته خب خریدار باید چشمش رو باز کنه اما اغواگری فروشنده هم بی تاثیر نیست
بسیار از پاسخگویی شما سپاسگزارم; ولی اگر همین شرکت گرین خودمان پیش دستی کرده و برخی محصولات را با شماره ورژن جدید و درگاه usb type-c عرضه کند; (مثلا کیس gladiator z7) قطعا فروش بهتری خواهند داشت.اینرا به عنوان یک پیشنهاد به سازنده وطنی مطرح کردم.بازهم ممنونم.
درود دوست گرامی … USB-C درگاه جدید و نوپایی محسوب میشه و هنوز دستگاه های سازگار و مجهز به این پورت خیلی محدود هستند. ضمن اینکه قطعا اولویت سازندگان استفاده از این پورت در گجت های قابل حمل هستش. پاینده باشید.
سلام.با توجه به توضیحات بالا و البته سعی سازندگان مادربورد(لااقل در مدل های گرانتر) در تعبیه این درگاه; چرا غالب کیس های امروزی( حتی اغلب مدل های تولیدی 2016 و گران قیمت), در پنل جلو ازاین پورت استفاده نمی کنند؟ بجز مدل های معدودی مانند cooler master pro maker5 و چند مدل دیگر, حتی در کیس های گران قیمت و بروزشده برندهایی مانند corsair ازجمله obsidian 900D با قیمت تقریبا یک و نیم میلیون تومان, همجنان شاهد عدم استفاده از این رابط هستیم…کیس های گرین خودمان که بماند.بنظر شما علت چیست؟