بازی Prey یکی از آثار جدیدی به شمار می رود که اعضای شرکت Bethesda برای نخستین بار آن را در جریان برگزاری کنفرانس اختصاصی شان در نمایشگاه E3 2016 به مخاطبان خود معرفی نمودند. با این حال در نمایشگاه E3 امسال تنها به کلیات بازی Prey پرداخته شد و از همین رو علاقه مندان به این بازی ریبوت شده برای آگاهی یافتن از جزییات تکمیلی مربوط به این اثر در انتظار فرا رسیدن نمایشگاه Gamescom 2016 باقی ماندند. حال در جریان برگزاری نمایشگاه گیمز کام امسال شاهد نمایش های متعددی از بازی Prey هستیم و در مجموع می توان گفت که علاقه مندان به بازی Prey تا حد فراوانی به خواسته ی خود رسیده اند.
نمایش های مربوط به بازی Prey در نمایشگاه گیمز کام امسال در قالب چندین ویدیوی مختلف در معرض تماشای علاقه مندان به این بازی قرار گرفته است. البته آن دسته از فعالان حاضر در دنیای بازی های کامپیوتری که پیش از این در همایش QuakeCon حضور یافته بودند دقیقاً همین ویدیو ها را به شکل پیوسته و پشت در های بسته به تماشا نشسته بودند و در واقع موارد عمومی به نمایش در آمده از بازی Prey در نمایشگاه گیمز کام امسال کم و بیش همان مواردی هستند که پیش از این در همایش QuakeCon به شکل خصوصی برای عده ی معدودی از فعالان حاضر در دنیای بازی های کامپیوتری به نمایش در آمده بود. حال از طریق مشاهده ی نمایش های مذکور علاقه مندان به بازی Prey موفق به ملاقات با نکات ، ویژگی ها و جزییات تازه ای از زیر و بم این بازی در نمایشگاه گیمز کام امسال شده اند. جزییاتی که بخش اعظم آن ها به گیم پلی بازی Prey مربوط می شود. تجربه کنندگان بازی Prey در این بازی در نقش فردی به نام مورگان یو ظاهر خواهند شد. شخصی که در واقع نقش یک موش آزمایشگاهی را در داستان این بازی بر عهده دارد و طی یک برنامه ی تحقیقاتی پنهانی به یک ایستگاه فضایی در مدار ماه به نام Talos I فرستاده می شود تا طی همجواری با موجودات فضایی بیگانه و مهاجم مستقر در این ایستگاه که با نام تایفون شناخته می شوند، به خصلت های رفتاری آن ها پی برده و بتواند از وجود قدرت های موجود در نهاد این موجودات به سود خود بهره بگیرد. بر این اساس قهرمان اصلی داستان بازی Prey یعنی مورگان ناچار است در کنج و کنار ایستگاه فضایی تالوس که موجودات فضایی بیگانه یا همان تایفون ها با از بین بردن ساکنان حاضر در آن، این ایستگاه فضایی را به یک ایستگاه فضایی متروکه تبدیل ساخته اند به گردش و جستجو پرداخته و رویاروی ساکنان جدید و متخاصم حاضر در ایستگاه فضایی تالوس قرار گیرد.
رویارویی شخصیت مورگان با تایفون ها در بازی Prey تنها به مبارزه و تقابل صرف با این موجودات بیگانه محدود نمی شود و سوای از میان برداشتن آن ها، قهرمان داستان بازی Prey می تواند به موجب مقابله با گونه های مختلف از این موجودات توانایی های ویژه ی آن ها را از آن خود سازد. در واقع مهمانان ناخوانده ی ایستگاه فضایی تالوس یا همان تایفون ها تنها گونه ای واحد را شامل نمی شوند و در اشکال گوناگونی رویاروی تجربه کنندگان بازی Prey قرار می گیرند. در نمایشگاه گیمز کام امسال دو نوع متفاوت از تایفون ها به علاقه مندان این بازی معرفی شدند و در حال حاضر هیچ مشخص نیست که آیا ساکنان مهاجم و تند خوی ایستگاه فضایی تالوس تنها همین دو گونه ی معرفی شده را شامل می شود یا این که تجربه کنندگان بازی Prey قرار است رویارویی با گونه های تازه ای از این موجودات فضایی را هم در داستان بازی Prey تجربه نمایند. در این میان یکی از گونه های معرفی شده از تایفون ها در نمایشگاه گیمز کام امسال با نام میمیک (Mimic) شناخته می شود. میمیک ها گونه هایی کوچک جثه از تایفون ها به شمار می روند که از توانایی تغییر شکل یافتن به اشیا و اجسام گوناگون بهره می برند و این امکان را در اختیار دارند تا از طریق استفاده از این قابلیت به شکل مخفیانه به سمت مورگان حمله ور شوند. در واقع وجود این موجودات تغییر شکل دهنده موجب می شود تا تجربه کنندگان بازی Prey در هنگام پرسه زدن در محیط این بازی یعنی گوشه و کنار ایستگاه فضایی تالوس جوانب احتیاط را کاملاً رعایت کرده و بی گدار به آب نزنند. چرا که ممکن است هر کدام از اشیا و اجسامی که در کنج و کنار ایستگاه فضایی تالوس مشاهده می شود میمیکی باشد که به کمین برای شکار بازیباز نشسته است. جالب این جاست که به کمک بررسی میمیک ها می توان از خاصیت تغییر شکل آن ها در طول تجربه ی بازی Prey بهره برد. به عبارت بهتر قهرمان داستان بازی Prey یعنی مورگان هم از قابلیتی به نام میمیک برخوردار است که به کمک آن می تواند در قامت اشیا و اجسام حاضر در محیط این بازی قرار گیرد و به کمک این قابلیت جالب به حل معما های موجود در بازی Prey بپردازد یا این که به بخش هایی از محیط این اثر وارد شود که در حالت عادی امکان دسترسی به آن ها وجود ندارد. به عنوان مثال در نمایشی که روز گذشته و در جریان برگزاری نمایشگاه Gamescom 2016 در اختیار علاقه مندان به بازی Prey قرار گرفت، شاهد تغییر شکل مورگان به یک فنجان پایه بلند قهوه و ورود او به روزنه ای باریک بودیم که تنها جسمی در قامت فنجان قادر به عبور از آن بود. در واقع قابلیت میمیک بسیار شبیه به قابلیت مشابهی است که در بازی Dishonored وجود داشت و به کمک بهره گیری از آن تجربه کنندگان این اثر می توانستند خود را به موجودات زنده ای نظیر ماهی یا موش تبدیل نمایند. به این ترتیب تجربه کنندگان بازی Prey به کمک بهره گیری از قابلیت میمیک امکان خلق صحنه های جالب و جذابی را در محیط این بازی و به هنگام تجربه ی گیم پلی آن خواهند داشت.
میمیک ها تنها ساکنان حاضر در ایستگاه فضایی تالوس به شمار نمی روند و در کنار آن ها گونه ای دیگر از تایفون ها نیز در این ایستگاه فضایی حضور دارند که با نام فانتوم شناخته می شوند و از توانایی های کاملاً متفاوتی نسبت به میمیک ها بهره می برند. فانتوم ها از جثه ای بسیار بزرگ تر از میمیک ها بر خوردارند و تهدیدی جدی برای مورگان در ایستگاه فضایی تالوس محسوب می شوند. نکته ی قابل توجهی که در مورد فانتوم ها باید به آن توجه داشت این است که این موجودات مهاجم در محیط بازی Prey به شکل معمولی راه نمی روند بلکه از نقطه ای به نقطه ی دیگر تله پورت می شوند. در واقع شکل حرکت آن ها در طول محیط بازی Prey همانند شکل حرکت کوروو (قهرمان اصلی بازی Dishonored) به هنگام استفاده از قابلیت تله پورت خواهد بود. بر این اساس فانتوم ها از این قابلیت برخوردارند که در یک چشم بر هم زدن از رو به روی بازیباز به پشت سر او منتقل شوند و به این ترتیب اگر به شکل گروهی به سمت بازیباز حمله ور گردند به طور حتم او را با مشکلات جدی و فراوانی روبرو خواهند ساخت.
البته امکانات قهرمان داستان بازی Prey یعنی مورگان برای مقابله با تایفون ها در ایستگاه فضایی تالوس تنها به قابلیت های ویژه و جادو محوری که او از طریق این موجودات فضایی به آن ها دسترسی یافته است محدود نمی شود و موارد متعدد دیگری نظیر استفاده از سلاح های متنوع را هم در بر می گیرد. از جمله سلاح هایی که در نمایش های ارائه شده از بازی Prey در نمایشگاه گیمز کام امسال شاهد ملاقات با آن ها بودیم (علاوه بر کلت کمری مورگان که در مجموع اسلحه ای نسبتاً معمولی به شمار می رود) سلاح ویژه ای به نام Gloo Cannon بود. سلاحی که در نمایش بازی Prey شاهد متوقف کردن جمعی از میمیک های مهاجم توسط آن و سپس سوزاندن آن ها به موجب بهره گیری از قابلیت Superthermal (از جمله قابلیت های ویژه ای که در دسترس مورگان برای رویارویی با دشمنان خود قرار دارد) بودیم. البته کاربرد سلاح Gloo Cannon در بازی Prey تنها به پاشیدن مایعی چسب مانند بر روی دشمنان و متوقف ساختن آن ها برای از میان برداشتن شان توسط سایر قابلیت های مورگان محدود نمی شود و در کنار این هدف، از وجود این سلاح پر کاربرد برای مقاصد دیگری نظیر پوشاندن لوله هایی که آتش از دل روزنه هایشان زبانه می کشد نیز می توان بهره گرفت. همچنین به کمک این ابزار می توان به ساختن مسیر های جدید برای عبور از مناطقی پرداخت که گذشتن از آن ها در حالت عادی امکان پذیر نیست. مسلماً علاوه بر این اسلحه سلاح های جالب دیگری هم در بازی Prey برای مقابله با تایفون ها وجود دارد که البته تا کنون به علاقه مندان این بازی معرفی نشده اند.
آخرین نکته ای که در رابطه با گیم پلی بازی Prey می توان به آن اشاره کرد امکان ساخت و ساز در این بازی است. در واقع به کمک ابزار هایی که در گوشه و کنار ایستگاه فضایی تالوس یافت می شود یا به مدد اسقاط کردن برخی از لوازم موجود در این بازی و بهره گیری از قطعات به جا مانده از آن ها می توان نسبت به تولید ابزار های جدیدی اقدام کرد که کاربرد های متعددی در گیم پلی بازی Prey خواهند داشت. به عنوان مثال در نمایش های بازی Prey در نمایشگاه گیمز کام وسیله ای به نام سیستم محرک آرتاکس در این بازی معرفی شد که شخصیت اصلی این اثر یعنی مورگان توسط آن قادر به خارج شدن از ایستگاه فضایی تالوس و حرکت میان بخش های مختلف بیرونی این ایستگاه فضایی بود. در مجموع می توان بازی Prey را تلفیقی از بازی Dishonored با عناوینی نظیر Dead Space قلمداد کرد و با توجه به قابلیت های متعدد موجود در گیم پلی این بازی به نظر می رسد که علاقه مندان به بازی Prey بازی مفصل و سرگرم کننده ای را برای تجربه کردن در اختیار خواهند داشت. گفتنی است که هنوز هیچ تاریخ دقیقی برای انتشار بازی Prey از سوی سازنده و ناشر این اثر یعنی استودیو Arkane و شرکت Bethesda اعلام نشده است و تنها از سال 2017 میلادی به عنوان تاریخ انتشار این بازی بر روی سه پلتفرم کامپیوتر های خانگی ، کنسول پلی استیشن 4 و کنسول اکس باکس وان یاد می شود.
بازی بدی به نظر نمیرسه البته بازیهای Bethesda اکثرا خوبن