دوستان و عزیزان سخت افزاری،با شما هستیم در کنار یک زنگ تفریح جذاب میان،میان وعده اخبار سخت افزاری و تکنولوژی.در این مطلب به آخرین رده بندی 10 تانک برتر جهان خواهیم پرداخت.با ما همراه باشید تا بهترین غول های آهنین و تا دندان مسلح به فناوری را مشاهده نمائید.
برخی از مجموعه های معتبر مانند Military Today همواره در حال بروزرسانی لیست برترین جنگ افزارهای جهان هستند.از جمله مهمترین آنها،قلب تپنده ستون های زرهی،تانک ها هستند. Military Today آخرین لیست از 10 تانک برتر جهان را منتشر کرده است که به نسبت گذشته دارای تغییراتی بوده است.برخی از تانک های موجود در این لیست تا کنون در نبرد واقعی قرار نگرفته اند اما عملیاتی بوده و تمامی مشخصات آنها مانند زره،تسلیحات،قابلیت پنهانکاری،جنگ الکترونیک،سنسور و کامپیوترهای داخلی و…منتشر شده است.از همین رو آنها در لیست برترین های جهان قرار گرفته اند.شایان ذکر است که این معرفی توسط آخرین لیست انتخابی Military Today صورت گرفته است.
1-تانک Leopard 2A7 (آلمان)
تانکی است که توسط شرکت Krauss-Maffei در اوایل دهه ۱۹۷۰ برای ارتش آلمان غربی توسعه یافت. این تانک برای اولین بار در سال ۱۹۷۹ وارد خدمت شد و جایگزین لئوپارد-۱ تانک قبلی آلمانیها شد. مدلهای مختلفی از این تانک در نیروهای مسلح آلمان و دوازده کشور اروپا دیگر و همچنین چندین کشور غیر اروپایی خدمت کردهاست. بیش از ۳٬۴۸۰ تانک لئوپارد-۲ تولید شدهاست.نسخه دوم این تانک با نام Leopard 2A6 شناخته می شود و در سال 2010 پیشنهاد برای ارتقاء این نسخه ارائه گشت به تولید تانک Leopard 2A7 انجامید.در سال 2014-2015 اولین مدل های این تانک به ارتش آلمان تحویل داده شد.این تانک که به عنوان قدرتمند ترین تانک میدان نبرد در جهان شناخته می شود،دارای دارای یک مسلسل کنترل شونده از درون تانک به کمک سامانه دید پانورماتیک فرمانده است که برای نبرد شهری و فاصله نزدیک طراحی شده است.از آنجایی که جان خدمه بسیار مهم بوده است،این تانک به سامانه پیشرفته اخلالگر موشک های هدایت شونده،دوربین های پیشرفته حرارتی برای خدمه،زره منفعل با پوشش 360 درجه ای،زره بسیار توانمند در قسمت برجک که هیچ یک از مهمات ضد تانک جهان قابلیت نفوذ به آن را دارا نیستند و قابلیت ماژولار بودن زره این تانک آن را به یک محافظ درجه یک مبدل کرده است.یک موتور با توان 1500 اسب بخار به همراه لوله شلیک اصلی L55 جزو دیگر مشخصات این محصول است.
2-تانک K2 Black Panther (کره جنوبی)
کره جنوبی جزو کشورهایی است که همواره از سوی همسایه شمالی خود مورد تحدید واقع می شود.بر خلاف این همسایه پیر و کمونیست شمالی،کره جنوبی از تسلیحات بسیار پیشرفته ای برخوردار است.بلک پانتر گران قیمت ترین تانک جهان است و از تمامی مدل های تولید شده در کره شمالی و چین قدرتمند تر است.این تانک توسط متخصصان کره جنوبی به صورت پیگیری شد و در سال 2014 به ارتش این کشور تحویل داده شد.زره ماژولار و توپ آلمانی L55 جزو مشترکات آن با لئوپارد است.زره های کامپوزینی این تانک در برابر مهمات جنبشی و حملات موشکی و راکتی مقاوم است.برد درگیری تانک 10 کیلومتر مربع است و کره ای ها از یک سیستم کامپیوتری هوشمند استفاده کرده اند.بدین ترتیب که تنها هدف را در مانیتور مشخص کرده و پس از تائید تانک به صورت هوشمند با آن درگیر می شود.این تانک به سامانه دفاع در برابر شلیک موشک،رادارهای هشدار دهنده خدمه،کامپیوتر منحرف کننده و یک موتور با توان 1500 اسب بخار است.فرمانده و توپچی به نمایشگرهای رنگی و دیجیتالی مجهز هستند.جالب است بدانید که این تانک مجهز به یک مهمات لوله پرتاب هوشمند با برد ۸ کیلومتر است که بعد از شلیک در آسمان با جستجوگر فروسرخ و رادار به دنبال هدف گشته و بعد از کشف هدف از بالا به آن حمله میکند.
3-تانک M1A2 SEP (آمریکا)
تانک آمریکایی آبرامز در یک اتفاق حیرت انگیز به رتبه سوم سقوط کرده است!هر چند که نسخه بسیار پیشرفته و الکترونیکی M1A2 SEP مد نظر است،با این حال به رتبه سوم پایین کشیده است. یک تانک اصلی میدان نبرد طراحی و ساخت ایالات متحده آمریکا است که ستون فقرات نیروهای زرهی ارتش آمریکا و تعدادی از متحدان آن را تشکیل میدهد. این تانک به نام ژنرال کریتون آبرامز، رییس ستاد مشترک و فرمانده نیروهای آمریکا در جنگ ویتنام نامگذاری شده است. ام۱ برای جنگهای زرهی طراحی شده و به خوبی تجهیز و زرهپوش شده است. از مشخصات منحصربهفرد آن میتوان به موتور توربین گاز قوی چندگانهسوز به قدرت ۱۵۰۰ اسب بخار و زره کامپوزیت پیچیده اشاره کرد. این تانک با حدود ۶۹ تن وزن یکی از سنگینترین تانکهایی است که در حال حاضر به کار گرفته میشوند.یک دوربین حرارتی ارتقاء یافته برای این نسخه نصب شده است.جالب است بدانید که در زمان جنگ خلیج فارس،تانک های آمریکا و عراق در مناطقی که دود آتش چاه های نفت تمامی منطقه را فراگرفته بود با یکدیگر به نبرد پرداختند.تانک های عراقی که عمدتا مدل های T-72،T-54 و T-62 بودند.تانک های آبرامز آمریکایی در آن زمان حتی در روز نیز از سامانه دید در شب و دوربین های حرارتی استفاده می کردند.به راحتی تانک های عراقی توسط آبرامز های ها شکار می شدند بدون آنکه حتی بدانند گلوله توپ از کجا شلیک شده است!تعداد 900 عراده از این تانک در خدمت نیروهای مسلح آمریکا قرار دارد و برخی از هم پیمانان آن نیز از آن بهره می برند.
4-تانک Challenger 2 (انگلستان)
تانک چلنجر ۲ تانک اصلی میدان نبرد ساخت بریتانیا است که از سال ۱۹۹۸ در خدمت ارتش بریتانیا قرار گرفته است. این تانک توسط شرکت سامانههای دفاعی ویکرز طراحی و تولید شده و در مجموع ۴۰۸ دستگاه از آن برای ارتش بریتانیا و ۳۸ دستگاه برای ارتش عمان تولید شده است. چلنجر ۲ محصول بازطراحی کلی تانک چلنجر ۱ است. هرچند بدنه و اجزای خودروی آن شباهت زیادی به چلنجر-۱ دارد اما یک تانک جدید با قابلیتهای بالاتر از چلنجر ۱ محسوب میشود و تنها کمتر از ۵ درصد قطعات آن با چلنجر ۱ مشترک است. این تانک در جنگهای بوسنی، کوزوو و عراق مورد استفاده قرار گرفته است. چلنجر ۲ وزنی معادل ۶۲.۵ تن و ۴ خدمه دارد. نیروی محرکه آن از یک موتور وی۱۲ دیزلی پرکینز با ۱۲۰۰ اسب بخار قدرت تامین میشود و حداکثر سرعت آن در جاده به ۵۹ کیلومتر میرسد.این تانک توانایی بسیار بالایی در زمینه دفع آتش سلاح های گوناگون دارد و از نظر حفاظتی در رتبه بالایی قرار دارد.386 عرداه چلنجر 2 در خدمت ارتش انگلستان بوده و 38 عراده نیز در اختیار عمان است.چلنجر 2 در سال 2003 وارد عراق شد و چندین سال در آنجا مشغول نبرد بود.در طی این سالها هیچ یک از تانک های این خانواده مورد انهدام کامل قرار نگرفت و خدمه آن آسیب ندیدند.در یکی از روزهای جهنمی بصره،یک نبرد سنگین بین نیروهای ائتلاف و دشمنان روی داد که طی آن یکی از تانک های چلنجر 2 زیر آتش بی امان مسلسل های سنگین،پیروسکوپ خارجی خود را از دست داده و تانک به درون چاله افتاد.در همان زمان شنی تانک پاره شده و حرکت آن مختل شد.در همین حین تانک مورد اصابت 14 راکت RPG و یک تیر موشک میلان قرار گرفت اما همه سرنشین ها سالم ماندند و به تانک آسیبی نرسید!
5-تانک Armata (روسیه)
روسیه به دنبال جایگزین کردن یک تانک پیشرفته برای نبردهای جدید،آرماتا را در سال 2015 وارد خدمت کرد. جدیدترین تانک اصلی میدان نبرد ارتش روسیه است که در سال ۲۰۱۵ از آن رونمایی شد. این تانک بر مبنای بدنه زرهپوش آرماتا توسعه پیدا کرده است. قرار است تا سال ۲۰۲۰ حدود ۲۳۰۰ دستگاه از این تانک به ارتش روسیه تحویل داده شود. تی-۱۴ طراحی کاملاً متفاوتی با تانکهای قبلی روسیه و شوروی دارد. اندازه تانک بسیار بزرگتر است و از برجک بدون سرنشین استفاده شده است و سه سرنشین تانک در قسمت جلوی بدنه مینشینند.این تانک تا کنون تجربه عملیاتی ندارد این تانک مجهز به توپهای 125 میلیمتری جدید 2A82-1M است.سیستم گلوگه گذاری خودکار این تانک می تواند 10 تا 12 گلوگه را در دقیقه شلیک نماید.کارخانه اوراگل تا سال 2020 تعداد 2300 عراده آرماتا را به ارتش تحویل خواهد داد.خدمه در یک کپسول امنیتی قرار دارند که حتی در صورت انفجار مهمات نیز در امان باشند.
6-تانک Merkava Mk 4 (اسرائیل)
این تانک در ماه های اخیر در رتبه پنجم جهان قرار داشت اما با معرفی آرماتا به رتبه ششم تقلیل یافت.تانک آرماتا کوچکترین تجربه عملیاتی ندارد و این در حالی است که مرکاوا در جنگ های بسیار شرکت داشته است.برخی به این رتبه بندی انتقاد هایی را وارد کرده اند.خوب بگذریم.مرکاوا ام کی 4 آخرین نسخه از تانک های مرکاوا است که در سال 2004 وارد ارتش شد. در طراحی مرکاوا اهمیت بسیار بالایی برای حفظ جان سرنشینان در نظر گرفته شدهاست. ویژگی منحصربهفرد این تانک قرار گرفتن موتور در قسمت جلو است (در تمام تانکهای دیگر موتور در عقب تانک قرار دارد). ضمن اینکه برجک تانک در مقایسه به تانکهای دیگر عقبتر قرار گرفتهاست. این طرحبندی برای افزایش حفاظت از سرنشینان به ویژه راننده اتخاذ شده چرا که معمولا قسمت جلوی تانک در خطر اصابت قرار دارد.جالب است بدانید که مرکاوا تنها در اختیار ارتش اسرائیل بوده و به هیچ کشوری صادر نشده است. این نوع از تانکهای ارتش اسرائیل دارای سیستم پیشرفته جیپیاس ست که امکان رهیابی اهداف را با استفاده از سیستم رهیابی ماهوارهای را میدهد. سیستم حفاظت فعال بنام تروفی دوربین تیتیاس مورد استفاده این تانک توسط شرکت Vectop Battlefield Imaging Systems ساخته شده که یک رشته از دوربینهای ویدیویی CCD/ICCD را یکپارچه میکند که در موقعیتهای مختلف یک خودروی زرهی به منظور توانمندسازی سرنشین جهت پوشش کلی استفاده میشود. این سیستم در تانکهای نسل ۳ و ۴ نصب شدهاست. سیستم حفاظت فعال بنام تروفی نیز ضد موشک و گلوله ای جدید است که از سال 2010 بر روی مرکاواها نصب شده.این سامانه پیش از اصابت موشک به تانک با شلیک گلوله های ساچمه ای در مسیر موشک آن را منفجر می کند.
7-تانک TK-X (ژاپن)
ژاپن به دنبال تولید یک تانک سبک و سریع،تایپ 10 یا TK-X را در سال 2012 وارد خدمت کرد.تایپ 10 تنها 44 تن وزن دارد که بسیار سبک تر از همرده های خود است.این تانک نیز از توپ 120 میلی متری L44 برخوردار است که با تغییراتی در ژاپن به مرحله تولید رسید.این تانک به زره ماژولار مجهز شده است و مهمات در پشت برجک قرار می گیرد. قفسه های مشابه تانک لگرک در دو طرف برجک نصب شده است.تایپ 10 توسط ژاپن به طور کامل ساخته شده است و تنها لوله و توپ جزو محصولات آلمانی هستند.یک موتور دیزل با توان 1200 اسب بخار تایپ 10 را به حرکت در می آورد و خدمه به سامانه دید حرارتی نسل دوم مجهز هستند.در حال حاضر کیفیت زره و مقاومت آن به طور دقیق روشن نیست.
8-تانک Leclerc (فرانسه)
ارتش فرانسه ۴۰۶ تانک لکلر به همراه ۲۰ تانک تعمیرگر را در اختیار دارد که در سال ۲۰۱۱ تنها ۲۵۴ دستگاه از آنها سرویسدهی میشوند. قیمت خرید کنونی این تانک ۹.۳ میلیون یورو و هزینهٔ نگهداری سالانه آن در ارتش فرانسه ۳۶۲ هزار یورو برای هر دستگاه در سال ۲۰۱۱ است. مدل ارتقایافته امکا۲ لکلر با بهینهسازیهای نرمافزاری و سیستم کنترل موتور در سال ۱۹۹۸ وارد ارتش فرانسه شد. این تانک از سال ۱۹۹۵ مورد استفاده ارتش امارات متحده عربی است که ۳۸۸ دستگاه تانک و ۴۶ دستگاه تانک تعمیر و بازیابی از آن را در اختیار دارد. به جز این دو کشور مذاکراتی برای فروش۳۰ تا ۴۰ دستگاه از این تانک به کلمبیا هم انجام شده است. سلاح اصلی لکلر توپ بدون خان ۱۲۰ میلیمتری CN120-26 ساخت شرکت جیات است. این توپ قادر به شلیک گلولههای ۱۲۰ میلیمتری آلمانی و ناتو هم هست اما ارتش فرانسه تنها از مهمات فرانسوی استفاده میکند. لکلر با سیستم پایدارسازی توپ خود قادر است در حالی که با سرعت ۵۰ کیلومتر در ساعت در حال حرکت است به سوی اهدافی در فاصله چهار کیلومتری شلیک کند. این توپ برخلاف تانکهای دیگر غربی و به سبک تانکهای شوروی/روسیه به گلولهگذار نیاز ندارد و از گلولهگذار اتوماتیک استفاده میکند. در نتیجه خدمه تانک به سه نفر (فرمانده، راننده و توپچی) کاهش یافتهاند. گلولهگذار اتوماتیک لکلر قادر است در هر دقیقه ۱۲ شلیک داشته باشد. این تانک در مجموع ۴۰ گلوله با خود حمل میکند که ۲۲ تای آنها در خشاب آماده آتش هستند و بقیه در بدنه تانک قرار دارند. مسلسل هممحور تانک یک تیربار سنگین ۱۲.۷ میلیمتری است، برخلاف بیشتر تانکهای دیگر که از مسلسل هممحور متوسط ۷.۶۲ مم استفاده میکنند.
9-تانک T90 (روسیه)
طراحی این تانک زمانی آغاز شد که ارتش روسیه در سال ۱۹۹۱ اعلام کرد سیاست تولید همزمان دو یا چند تانک را کنار خواهد گذاشت و در نتیجه تولید فقط یکی از تانکهای تی-۷۲بی یا تی-۸۰یو ادامه خواهد یافت. اما به جهت اینکه کارخانههای اصلی تولید این دو تانک متفاوت بوده و هر کدام نقش مهمی در اقتصاد شهر خود داشتند سفارش کوچکی از هر دو نوع تانک را به این دو کارخانه داده شد. اورالواگنزواد کارخانه تولید تی-۷۲ به امید انتخاب این تانک از سوی ارتش روسیه نسبت به تانک پیشرفتهتر و تواناتر تی-۸۰ تصمیم گرفت سیستم کنترل آتش تی-۸۰ و زره واکنشی انفجاری کنتاکت-۵ تی-۸۰ را به روی تی-۷۲ نصب کرده و اصلاحات دیگری را به منظور افزایش قابلیتهای رزمی آن انجام دهد. ارتش روسیه این مدل بهینهشده تی-۷۲ را که نام آن هم به تی-۹۰ تغییر پیدا کرده بود در سال ۱۹۹۶ به عنوان تانک جدید خود انتخاب کرد.این تانک به یک توپ 125 میلی متری مجهز شده است و یک موتور با توان 1000 اسب بخار آن را به حرکت در می آورد.این توپ توان شلیک موشک های لوله ای را دارد.بیش از 1600 عراده از این تانک تولید شده است. قدرت حفاظتی این تانک از زره ترکیبی فولادی و کامپوزیتی، یک زره واکنشی انفجاری، گیرندههای هشدار لیزری و سیستم اخلال مادون قرمز در موشکهای ضدتانک تأمین میشود. زره مدل تی-۹۰اس در قسمت جلو بدنه معادل ۹۹۰ تا ۱۰۷۰ میلیمتر فولاد ورقهای در مقابل گلولههای انرژی شیمیایی (انفجاری) و ۶۷۰ تا ۷۱۰ میلیمتر در مقابل گلولههای انرژی جنبشی (فلزی) قدرت مقاومت دارد.
10-تانک Oplot-M (اکراین)
اکراین در سالهای اخیر توجه ویژه ای به تولید ادوات زرهی نشان داده است.یکی از دلایل آن اختلافات اکراین با روسیه است.اپلت ام به واقع نسخه ای ارتقاء یافته از تانک T80 است و سیستم دید پیشرفته حرارتی پانورماتیک برای آن نصب شده است که تنها در T90 های روسی آن هم در برخی از نمونه ها نصب شده است.این تانک از سامانه اختلال گر فروسرخ و یک توپ 125 میلی متری بهره می برد و دارای نقاط مشابهی با تانک T90 است.یک موتور با توان 1200 اسب بخار آن را به حرکت در می آورد و لوله آن قابلیت شلیک موشک را داراست.تانک اپلت در سال 2013 وارد ارتش اکراین شد.زره واکنشی NOZH 2 نیز آن در بدنه آن استفاده شده است.سیستم گلوله گذاری این تانک به صورت خودکار عمل می کند.کشور تایلند نیز از دارندگان این تانک است.
ممنون ازمطلب عالیتون،درصنعت هوافضا روسیه حرفی برای گفتن درمقابل امریکا نداره.قدرت موشکی هم که روسیه اوله بااون موشک خارق العاده سارمات با42مترطول و100تن وزن دردریاهم بازشاهد برتری ایالات متحده نسبت به روسیه هستیم.
البته بهترین و پیشرفته ترین زیردریایی های جهان به ترتیب کلاس های سی ولف و ویرجینیای آمریکا و آستوت انگلستان هستن
با معرفی فلانکر پوزه ایگل یه خاک مالیده شد؟خدمتت عرض کنم که پیشرفته ترین جنگنده روسیه که پکفا باشه در حد سایلنت ایگله و نه بیشتر.ا ر سی اس فلانکر پونزده متر که از فواصل بیش از سیصد کیلومتری رهگیری میشه اما ار سی اس رپتور یک ده هزارم متر مربعه که در بهترین حالت اس چهارصد در فاصله کمتر از چهل کیلومتری امکان شلیک بهشو داره.درضمن با ورود موشکای نسل پنج دیگه دوران جنگولک بازی و مانور پذیری گذشته واین کارا یه نمایش به حساب میان.ایالت متحده بیش از یک دهه است که جنگنده نسل پنج رو وارد خدمت کرده در حالی که روسیه هنوز چیزی رو وارد خدمت نکرده در دوران جنگ سرد هم هواپیماهایی مثل بلک بیرد چندین سال برروی خاک شوروی پرواز کردن و روسیه هیچ کاری نتونست بکنه.دادا این حرفارو جایی نزن بهت میخندن
با سلام و وقت بخیر
از اطلاعاتتون استفاده کردم دوست عزیز امابه طور کلی اینجا جایی نیست که من و شما درگیری لفظی کنیم و با هم مکدر بشیم تازه به خاطر تکنولوژی و صنایع کشورهای دیگه که هیچ ارتباطی به ما نداره و برامون نون و آب نمیشه!
اما در پاسخ به بیاناتتون اولا بنده به هیچ عنوان از لفظ بهترین برای آمریکا استفاده نکردم بلکه واژه “قدر” رو به کار بردم که از نظر معنی زمین تا به آسمون تفاوت داره
ثانیا برتری در هریک از صنایع برای کشوری خاص یک امر کاملا نسبی هست نه قطعی به عنوان مثال وقتی میگم روسیه قدرترین کشور در ساخت زره پوش هاست به معنی برتری بی چون و چرای مثلا تانک T90 بر آبرامز آمریکا نیست دلیلش هم مشخصه مثل سیستم گلوله گذاری اتوماتیک تانک t90 در مقابل گلوله گذاری دستی تانک آبرامز(آگه آمریکا از این سیستم در تانکش استفاده نکرده به خاطر نداشتن تکنولوژیش نبوده بلکه به خاطر برتری های نسبی سیستم گلوله گذاری دستی مثل نواخت تیر بالاتر و ایمنی بیشتر بوده) یا خودتون هم میدونید که تانک آبرامز از نظر موتور مورد استفاده برتری فاحشی به T90 داره اما چیزی که باعث برتری کلی این تانک البته به نظر بنده میشه سبکی و در نتیجه چالاکی این تانک هست که در نوع خودش نظیر نداره و میتونه تعیین کننده پیروز واقعی میدان باشه
درمورد نیروی هوایی بنده هم میدونم که جنگنده های سوخو در مانور پذیری واقعا جنگنده های قدرتمندی هستند و روسیه در صنایع هوایی حرف های زیادی برای گفتن داره و رقیب قدر آمریکا هست همونطور که به نظر بنده روسیه برترین کشور در صنایع موشکی هست دلیلش رو هم مطمئن هستم خودتون میدونید،اما هیچکدوم از این جنگنده ها در یک نبرد واقعی با هم روبه رو نشده و نخواهند شد مگر در یک جنگ نیابتی
پس سخن برتری نسبی و نه مطلق در همینجا هم نمود پیدا میکنه
بنده از اون جهت گفتم آمریکا در صنایع جنگنده سازی و هواگرد ها قدر هست چون بودجه نظامیش بیشتر از مجموع تمامی کشورهای دیگر 5+1 و چه بسا بیشتر از اون هاست و بخش اعظمی از این بودجه صرف صنایع هوایی میشه در آمریکا که باعث تفاوت چشمگیر آمریکا با روسیه حداقل در بعد تعداد شده
روسیه همواره در صنایع نظامی از کمبود بودجه رنج برده و میبره نه در کمبود تکنولوژی و همین امر امروز باعث پیشی گرفتن آمریکا در صنایع هوایی نسبت به روسیه شده حداقل برروی کاغذ….
حرف و سخن زیاده ولی وقتش نیست موفق باشید
اف 22 بهترین جنگنده جهان است ، PAK-FA هم هنوز در حال آزمایشات (نهایی) است تا اوایل 2018 عملیاتی میشه ، موتور پکفا از همان موتور سوخو 37 استفاده میکنه
اینکه سوخو 37 مانور بده ملاک نیست،تجهیزات الکترونیکی و تجهیزات جنگ الکترونیک هم خیلی تاثیر داره
—————–
AH-64F بهترین هلی کوپتر دنیاست، AH-1Z هم که من عاشقشم
————————
بهترین زیردریایی زیر دریایی های آلمانی دولفین هستن.
————————————————–
اف 14 توسعه یافته اف 111 است، یک زمانی اف 22 زمان خودش بود اما الان واقعا حرفی برای گفتن نداره مخصوصا نسخه ای ایرانیش F-14A حالا اگر F-14D Tomcat رو میگفتی یه چیزی که اون هم فقط آمریکا داره و 2006 Retire کرد.
F-15 Strike Eagle خوبه، F-15 Silent eagle معرکه است. حتی از جهاتی از F-35هم یه سرو گردن بالاتره.
صلوات بفرستین،خوبیت نداره
کی بهت گفته جنگندههای آمریکا بهترینن؟ تو اصلا سواد این حوزه رو داری؟ اینا رو علیالحساب مطالعه کن:
1. هواپیماهای روسی میکویان-گورویچ (میگ) تو جنگ کره قدرت بلامنازع هوایی جهان بودن،
2. بعد از این وقایع آمریکا اف-14 و 15 رو طراحی کرد ولی بلافاصله روسیه با سوخو-27 و میگ-29 پاسخ دندانشکن داد! اینا برترین جنگندههای جهان بودن. هنوز که هنوزه بعد از 30 سال حتا اف-35 و اف-22 هم در قدرت مانوردهی همتای این نسل نیستن. اینا یک سیستم رهگیری هدف از طریق کلاه خلبان رو هم معرفی کردن که هنوز حتی اف-22 نداره، اف-35 یه سیستم مشابهش رو زده.
3. سیستم عمود پروازی هواپیماهای اف-35 کپی هواپیمای دهه هفتادی یاکوولف-142 روسیه هست و حتا آمریکا لیسانس این طراحی رو از یاوکولف خرید.
4. تو نمایشگاه هوایی 2011 پاریس هواپیمای سوخو-35 روسی چنان مانور حیرتانگیزی اجرا کرد که پوز ایالات متحده رو به خاک مالید. پروژه هواپیمای اف-22 به خاطر چند مشکل که یکیش همین نابرابری مانوری در مقابل هواپیماهای روس بود، به طور کلی کنسل شد.
5. بهترین هلیکوپترهای جنگنده جهان هم فعلا کاموف-50 و 52 و میل-28 هاووک، هر دو روسی هستن.
6. تو فناوریهای جانبی، مثل سیستم اجکت خلبان هم فناوری روز با روسیه هست و حتا شرکتهای آمریکایی هم از فناوریهای روسی استفاده میکنن.
جالبه که چین چیزی توی لیست نداره.
عجیب نیست تانک آلمانی رفته صدر آخه نیروی زمینی آلمان همیشه در صدر نیروهای زمینی بوده ولی خب تانک مرکاوا هم با اینکه رده اش 6ام ولی تانک خوفناکیه
ممنون فرزاد جان لطف داری عزیز:x
لیوپارد تو روزای بیکاریش میره واسه کابل برگردون مخابراتشون زمین میکنه؟
جالب بود ، قبلا تو سایت میلاتوری دیده بودم این لیستو ، ولی ترجمه خوب و روونی که گذاشتین لذت بخشش کرده بود ، زحمت تاپ 10 بمب افکن ها رو هم بکشید ممنون 😡
ایالات متحده آمریکا همیشه تو همه چیز بهترینه.
با سلام
به نظر من دو کشور آلمان و روسیه قدر ترین کشورها در صنعت تانک سازی هستند و بس همونطور که آمریکا کشوری قدر در صنعت هواگردها و جنگنده هاست