توئیتر همواره یک شبکه اجتماعی محبوب در بین کاربران بوده است. سه سال پیش زمانی که سهام خود را به صورت عمومی عرضه کرد، متقاضیان در بازار بورس استقبال بسیاری از سهام گرانقیمت این شرکت کردند. اما توئیتر تنها شرکتی نبود که این وضعیت را تجربه کرد.
توئیتر و یاهو از جهات بسیاری به هم شباهت دارند. مدیرانی که بر روی کار آمدند و انتظار پلتفرمی قدرتمند از آنها میرفت، اما پس از مدتی دچار بحران هویت شدند و به استراتژی های خود برای رشد شرکت شک کردند. اگر توئیتر به زودی به فروش نرسد ریسک بزرگی وجود دارد که به سرنوشت یاهو دچار شود. این شرکت یک دهه است که راکد بود و هیچ پیشرفتی در آن حاصل نشده بود و به تدریج امیدها برای تغییرات با پیشرفت چشمگیر به ناامیدی تبدیل شد. این داستان برای توئیتر با فروش تکه پاره های شرکت به قیمت ناچیز به پایان خواهد رسید.
در حال حاضر به نظر میرسد توئیتر میتواند با قیمت 30 میلیارد دلار به فروش برسد این در حالیست که ارزش سهام توئیتر در حدود دو برابر این قیمت است. یاهو که ارزش سهام آن در حدود 125 میلیارد دلار بود همین امسال با فروش به ورایزن به قیمت 4.8 میلیارد دلار موافقت کرد. جالب است بدانید که هشت سال پیش مایکروسافت قیمت 42 میلیارد دلار برای خرید یاهو پیشنهاد داد که این پیشنهاد سرسختانه توسط مدیران یاهو رد شد. اگر جک دورسی مدیرعامل توئیتر بخواهد مانند یاهو در سال 2008 رفتار کند، انتظار خواهد رفت که در آینده ای نزدیک توئیتر هم به گردابی مشابه یاهو فرو رود. اما ریسک بزرگ زمانی اتفاق میافتد که توئیتر به فروش نرسد و مدیران تصمیم بگیرند که خودشان وضعیت را درست کنند. نیویورک تایمز گزارش داده است که گزینه دیگر پیش روی مدیران بازسازی این شرکت است که شامل اخراج تعدادی از کارمندان میشود. اما توئیتر نیز مانند یاهو پیش از این؛ این سیاست را در پیش گرفته است و نه تنها مشکلی حل نشده است بلکه مشکلات کاربران نیز افزایش یافته است.
در انتظار معجزه
با وجود مشکلات بسیار، توئیتر یک دارایی جذاب است، یک ابزار قدرتمند برای جمع کردن اخبار، افراد مشهور، رهبران جهان، فعالان و بازاریابان. توئیتر گنجینه ای از اطلاعات دست نخورده است که احتمالا به نظر میرسد لقمه ی بسیار لذیذی برای مشتریان فعلی یعنی گوگل و Salesforce باشد. این شبکه ابزار قدرتمندی است که دو نامزد فعلی ریاست جمهوری ایالت متحده از طریق آن، نامزدی خود را برای انتخابات اعلام کردند. هیچ کس نمیتواند قدرت و نفوذی که توئیتر با وجود کاربران فعال نسبتاً کم خود دارد را انکار کند و حتی یکی از دلایلی که این شبکه اجتماعی محبوب در برخی از کشورهای با محدودیت های خاصی قابل دسترسی است، قدرت انکار ناپذیر آن است. این شبکه اجتماعی خاص، به فرهنگ مختص خود و استقلالی که دارد افتخار میکند. توئیتر در همان روزهای ابتدایی کار خود پیشنهادی از فیسبوک را رد کرده است.
جک دورسی بنیانگذار توئیتر برخلاف زاکربرگ در فیسبوک و یا لری پیج در گوگل حق رأی اکثریت را در توئیتر ندارد و به طور دقیق مشخص نیست که او تمایل به فروش شرکت دارد و یا سعی میکند با این معامله مخالفت کند. برخلاف یاهو که مشخص نیست ورایزن چه برنامه ای برای آن دارد، توئیتر میتواند با بهره گیری از یک شرکت مادر و استفاده از منابع مالی دوباره به شکوفایی برسد. توئیتر در انتظار معجزه است و اگر این معجزه به زودی اتفاق نیافتد، معامله شیرین پیش رو کم کم به تلخی میرود. “دهه از دست رفته” یاهو میتواند آینده توئیتر باشد.
نظر شما در این رابطه چیست؟ آیا شما از کاربران این شبکه اجتماعی هستید؟ اگر شما در جایگاه تصمیم گیری بودید، چه تصمیمی اتخاذ میکردید؟
برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای دیجیتال، قیمت انواع قطعات سخت افزاری و تجهیزات الکترونیکی، آگاهی از اخبار مرتبط با تکنولوژی از جمله نوسان قیمت ارز، تصاویر، ویدئوها و مطالب آموزشی اختصاصی به کانال تلگرام وب سایت سخت افزار بپیوندید: telegram.me/sakhtafzarmag
توییتر بهترین شبکه اجتماعیه واقعا حیفه فروخته بشه.
هیچوقت از توئیتر استفاده نکردم
من حدودا یک هفته از توئیتر استفاده کردم چون ازش خوشم نیومد، بنظرم نباید راه یاهو رو در پیش بگیرن باید زودتر تصمیم بگیرن