راکتورهای فیوژن یا گداخت هسته ای نسل بعدی راهکارهای تولید انرژی از هسته اتم ها به حساب می آیند که امیدواری های بسیار زیادی را در سراسر جهان به منظور دستیابی به سوختی تجدید پذیر، بدون آلودگی و با انرژی زیاد به وجود آورده است. در حالی که بنا بر تخمین کارشناسان و متخصصان هنوز چند سال تا دستیابی به اولین نمونه های صنعتی راکتورهای گداخت هسته ای زمان باقیست، چین موفق شد دستاوردی بزرگ در این زمینه کسب کند.
به گزارش South China Morning Post، راکتور فیوژن این کشور توانسته است پلاسما را در دمایی بالاتر از 90 میلیون درجه سلسیوس به مدت 102 ثانیه باقی نگه دارد. برای درک بهتر این اعداد و ارقام کافیست بدانید اولین بار است که یک سازه دست بشر می تواند گاز باردار به شکل پلاسما را در مدت زمان بیش از یک دقیقه در دمایی سه برابر دمای هسته خورشید حفظ کند. در ابتدای سال 2016 بود که راکتور گداخت Wendelstein 7-X آلمان که تا کنون قدرتمندترین راکتور فیوژن جهان به شمار می رفت توانسته بود رکورد تولید دمای 80 میلیون درجه سلسیوس را با استفاده از پلاسمای هیدروژن تنها به مدت یک چهارم ثانیه تولید کند. در نتیجه دستاورد راکتور چینی گامی بسیار بزرگ برای دستیابی به سوخت های پاک هسته ای مرتبط با گداخت به حساب می آید. البته Wndelstein 7-X در مدت زمان کوتاه تری ساخته شده و هفته گذشته بوده است که اولین آزمایشات با هیدروژن پلاسما بر روی آن انجام شده، اما راکتور چینی ها که با نام EAST شناخته می شود چندین سال است که در مراحل توسعه قرار دارد و اولین پلاسمای تولیدی در آن به سال 2006 باز می گردد. بر اساس تخمین آکادمی علوم چین، دستیابی به هدف نهایی این راکتور که تولید انرژی 3 برابر بیش از انرژی مصرفی آن است تا 20 سال آینده محقق خواهد شد.
بر خلاف فرآیند شکافت هسته ای که در آن هسته های سنگین عناصری مانند اورانیوم به هسته های سبک تر و پایدارتر شکسته شده و در این عملیات انرژی آزاد می کنند، گداخت هسته ای تکنیکی است که در آن هسته های سبک تری مانند هسته هیدروژن به یکدیگر پیوسته و عناصر سنگین تری مانند هلیوم تولید می کنند. فرآیند گداخت در مرکز ستارگانی مانند خورشید به صورت پیوسته در حال انجام است و با توجه به عدم تولید پسماندهای هسته ای و در دسترس بودن سوخت مورد نیاز (هیدروژن) می تواند منبعی پایان ناپذیر و قدرتمند برای کسب انرژی توسط انسان باشد. در حال حاضر کشورهایی مانند ایالات متحده آمریکا، آلمان، فرانسه، چین و اتحادیه اروپا در حال کار بر روی ساخت اولین راکتورهای گداخت هسته ای صنعتی جهان می باشند.
برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای دیجیتال، قیمت انواع قطعات سخت افزاری و تجهیزات الکترونیکی، آگاهی از اخبار مرتبط با تکنولوژی از جمله نوسان قیمت ارز، تصاویر، ویدئوها و مطالب آموزشی اختصاصی به کانال تلگرام وب سایت سخت افزار بپیوندید: telegram.me/sakhtafzarmag
احتمالا از نوعی سرامیک استفاده شده مثل اپولو برای رد کردن جو زمین شاید
محفظه ای که این دما رو تو خودش نگه داشته دقیقا چطوری ساخته شده مطمنا آلیاژ نگه دارنده این دما خودش باید از یک دمای بیشتر از 3 برابر هسته خورشید ساخته شده باشه که بتونه این گرمای شدید رو تحمل کنه و ذوب نشه یا منفجر نشه . هر چند باید فهمید که اصلا این دمای بالا توی یک محفظه هست یا توی یک فضای محصور شده از دیواره های نامرئی ناشناخته ؟!
باورنکردنیه:o:-o
wow قطعا این آینده ماست 😮
ما زدیم تو کار بتن سازی و بتن کاری!!
:o:o:o:o:o:o
عجب چیزی
سه برابر خورشید !!!:emoji8:emoji6:emoji6
چطوری تونستن یعنی چه آلیاژی هست که این دمارو میتونه تحمل کنه توش اینکارو کردن یا خداا
انوقت ما کجاییم اینا کجان