بسیاری از کاربران با هدف آموزش تعمیر و عیب یابی کامپیوتر و نوت بوک به کلاس های فنی حرفه ای خصوصی در برخی از مراکز استان ها رجوع می کنند. این مراکز کارآموزهای خود را در شرایط متفاوت آموزش می دهند به طوری که تفاوت علوم و تخصص دریافتی کارآموزان در آنها چشمگیر است! در ماه های اخیر بسیاری از کاربران در زمینه Subject های آموزشی این موسسات از ما سوال کرده اند. همانطور که گفتیم، شیوه های آموزشی آنها نسبتا متفاوت بوده و الگوی منظمی برای آنها تعریف نشده است.
در نتیجه برآن شدیم تا شما عزیزان را به شیوه ای دیگر راهنمایی نمائیم. پس از بررسی چند مجموعه دانشگاهی و آموزشی معتبر، یک جمع بندی ساده از آنچه که می بایست به شما آموزش داده شود را به تحریر درآوردیم. در وهله نخست تمامی موارد زیر جزو بسته هایی است که کارآموز باید در پایان دوره تمامی آنها را فراگرفته باشد.
1-لزوم آشنایی با کامپیوترهای امروزی و فراموش کردن سخت افزارهای قدیمی شامل:
-آشنایی با سخت افزارهای جدید و کاربردهای آنها؛ شامل تمامی قطعات جدید و تشریح تفاوت های آنها، اینترفیس (Interfaces) های جدید و کاربردهای آنها به همراه ذکر مشخصات فنی کامل،
-آشنایی با استانداردهای جدید حوزه سخت افزار مانند OVP,UVP,OPP,OPL و… تمامی استانداردهای دیگر قطعات اعم از کیس و…
-آموزش اسمبل کامپیوترهای جدید شامل خنک کننده های مایع (Water Cooler)، درایو های SSD M.2/U.2، مدیریت کابل کشی در کیس های جدید، خنک کننده های بادی (Air Cooler)، اسمبل در کیس های امروزی، ذخیره سازهای کلاس NVME، کابینت و قطعات کیس های جدید و…
2-حفظ و نگهداری شامل:
-حفظ و نگهداری مناسب یک کامپیوتر شامل آموزش شیوه های تهویه کیس های جدید، رطوبت زدایی، تعویض مایع کولانت، تعویض خمیرهای سیلیکون و معرفی برترین خمیرها متناسب با پردازنده (CPU) و کارت گرافیک (GPU) و… آموزش کار با اکوسیستم های نرم افزاری و سخت افزاری کنترل دور و تعداد فن ها.
-عیب یابی های سخت افزاری؛ به طوری که در ابتدا قطعه و یا قطعات معیوب شناسایی شده و آموزش برخورد با چنین شرایطی داده می شود. تشریح اصولی، ساده، روان و گام به گام حل مشکل به طوری که قطعه معیوب تعویض و یا حتی به طور سطحی مورد تعمیر قرار گیرد. آموزش Repair برخی از مشکلات سخت افزاری توسط نرم افزارهای تحت ویندوز و داس.
-آموزش استفاده از سخت افزار های عیب یابی Embed و External. کاربردهای دیباگرها در این قسمت آموزش داده می شود.
-انتخاب یک کامپیوتر با توجه به یک و یا چند کاربرد خاص. آموزش ست کردن قطعات سخت افزاری با هدف تولید یک کامپیوتر تخصصی و سازگاری سخت افزاری.
-آموزش کار با بایوس های جدید خصوصا مدل “UEFI” و بروزرسانی (Update) آنها که همواره از چندین روش مختلف صورت می گیرد.
در پایان انتظار می رود که دانشجویان قادر به انتخاب اصولی قطعات جدید بوده و یک کامپیوتر تخصصی را اسمبل نمایند. حفظ و نگهداری در طولانی مدت و برخورد با شرایط ناهنجار اعم از عیوب سخت افزاری و نرم افزاری، و از بین آنها جزو آموزش هایی است که به آن داده شده است. تسلط کافی بر بایوس های UEFI نیز جزو پیشبینی های پایان دوره مورد نظر است.
لپ تاپ
-تشریح سطحی و یا تخصصی قطعات نوت بوک های جدید.
-کدام نوت بوک برای کدام کاربرد مناسب است؟ آموزش انتخاب یک لپ تاپ متناسب با هدف.
-آموزش تقویت سامانه های خنک کننده لپ تاپ ها و آشنایی با انواع خنک کننده های خارجی (External).
-آشنایی با لپ تاپ های مخصوص بازی و ایستگاه کاری (Workstation).
در قسمت عیب یابی و تعمیر مباحث زیر شکل خواهند گرفت:
-عیب یابی قطعه و یا قطعات معیوب توسط نرم افزار و یا با توجه به تحلیل شرایط و نشانه هایی که لپ تاپ از خود بروز می دهد.
-تعویض و یا ارتقاء هارد دیسک، درایور سالید (SSD)، درایو M.2 به همراه معرفی فرم های آن، ارتقاء و تعویض حافظه های رم (RAM).
-آمادگی برخورد با شرایط افزایش حرارت در پردازنده گرافیکی (GPU) و پردازنده اصلی (CPU). در این قسمت پس از آموزش مانیتور کردن دمای قطعات، تعویض خمیر سیلیکون و سرویس سیستم خنک کننده لپ تاپ آموزش داده می شود.
برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای دیجیتال، قیمت انواع قطعات سخت افزاری و تجهیزات الکترونیکی، آگاهی از اخبار مرتبط با تکنولوژی از جمله نوسان قیمت ارز، تصاویر، ویدئوها و مطالب آموزشی اختصاصی به کانال تلگرام وب سایت سخت افزار بپیوندید: telegram.me/sakhtafzarmag
خيلي دوست دارم در اينده سخت افزار بخونم
متشکر از توضیحات ولی خب عموما میان از همون قدیمی ترین کامپیوترها شروع میکنن و به یه اسمبل ساده و چند عیب یابی مختصر اکتفا میکنن جالبه که چند روز پیش حدود 21 ساعت A+ از طرف محل کارم مامور بودم یکی از آموزشگاهها سطح شهر تهران که واقعا هم در زمینه شبکه و سخت افزار جز خوبهاست ولی خب سرفصلها از همون که گفتم فراتر نرفت ، فقط همینکه مامور بودم والا لحظه ایی وقتم رو نمیذاشتم