هفته گذشته کمپانی هواوی از جدیدترین تلفن هوشمند خود رونمایی کرد. فبلت Mate 9 دارای مجموعه ای از ویژگی های کلیدی و چشمگیر از جمله بدنه آلومینیمی بسیار با کیفیت و دوربین دوگانه است اما شاید بتوان اصلی ترین مشخصه این دستگاه را استفاده از پردازنده های Kirin 960 دانست. هواوی با هوشمندی نسل جدید پردازنده های خود را در مدلی از سال 2016 به کار برد تا برای سال آینده و پرچم داران سری P با قدرت تمام بتواند به بهبود جزئی آنها بپردازد. اما بزرگترین رقیب آنها در عملیات پردازشی، کمپانی کوالکام است که سهم بسیار زیادی از بازار پردازنده های تلفن های هوشمند را در اختیار دارد. جدیدترین SoC های کوالکام در شاهد به کارگیری آنها در پیکسل های گوگل نیز بوده ایم اسنپ دراگون 821 است. حال سوالی که می بایست به آن پاسخ داد مطرح می شود: اسنپ دراگون 821 یا Kirin 960، کدام یک عملکرد بهتری دارند؟
بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط هواوی، SoC های کیرین 960 این شرکت از ساختار big.LITTLE با هشت هسته پردازشی استفاده می کنند که از این میان چهار هسته Cortex-A73 در فرکانس 2.36 گیگاهرتز و چهار هسته Cortex-A53 در فرکانس 1.84 گیگاهرتز هستند. واحد پردازش گرافیکی نیز Mali-G71MP8 از ARM است که در فرکانس 900 مگاهرتز قرار گرفته و بر اساس معماری Bifrost ساخته شده است. این SoC در مقایسه با نسل قبلی پردازنده های ساخت هواوی 30 درصد عملکرد سریعتری داشته و علاوه بر ابعاد کوچکتر، مصرف انرژی 30 درصد بهینه تری نیز دارد. پردازشگر گرافیکی نیز 40 درصد چگالی عملکردی بهتر، 20 درصد صرفه جویی در پهنای باند حافظه خارجی و 20 درصد مصرف انرژی بهینه تری در اختیار قرار می دهد.
در طرف مقابل، اسنپ دراگون 821 از کوالکام قرار می گیرد. چهار هسته پردازشی Kryo در فرکانس حداکثری 2.4 گیگاهرتز که با استفاده از فرآیند 14 نانومتری FinFET ساخته شده اند بخش مرکزی این SoC را تشکیل می دهندو واحد پردازشگر گرافیکی SD 821 از نوع Adreno 530 است. به گفته کوالکام، عملکرد پردازشی این SoC نسبت به نسل قبل 2 برابر بهبود یافته و پردازشگر گرافیکی نیز در بخش های پردازشی و مصرف انرژی به ترتیب 40 درصد و 5 درصد بهبود یافته است.
اما متخصصین XDA برای مقایسه این دو پردازنده، دو تلفن هوشمند رده بالایی که از آنها استفاده می کنند را در تست های مختلف در مقابل هم قرار داده اند. پیکسل ایکس ال به عنوان نماینده اسنپ دراگون 821 و میت 9 به عنوان نماینده کیرین 960 در این آزمایش شرکت داشته اند. نتایج مربوط به تست های Geekbench 4، Antutu، Basemark OS II، GFXBench، PC Mark و 3D Mark به صورت زیر است:
به عنوان نتیجه گیری می توان به این نکته اشاره کرد که عملکرد Kirin 960 در مقایسه با اسنپ دراگون 821 در بسیاری از بنچمارک ها رضایت بخش تر بوده است. با این حال SD 821 نیز در بنچمارک هایی مانند Basemark OS II و زمانی که حافظه اهمیت بیشتری پیدا می کند عملکرد درخشان تری از خود به نمایش می گذارد. از مجموع نتایج و مقایسه تست های پردازشی در کنار تست های گرافیکی می توان به این نکته نیز اشاره کرد که Adreno 530 به کار رفته در اسنپ دراگون 821 به مراتب عملکرد بهتری نسبت به Mali-G71 داشته و این نتیجه گیری در تست GFXBench نیز به وضوح مشخص است. با این وجود می توان گفت Kirin 960 در رقابتی بسیار نزدیک قادر به شکست دادن اسنپ دراگون 821 با اختلافی بسیار کم خواهد بود. اما نکته ای که می بایست به آن توجه کرد، موج بعدی پردازنده های کوالکام است. این شرکت در اواسط سال 2017 از پردازنده های اسنپ دراگون 830 رونمایی می کند که بدون شک Kirin 960 را با اختلاف بسیار زیاد پشت سر می گذارند. حتی می توان اگزینوس های بعدی سامسونگ را نیز در جایگاه بالاتری نسبت به Kirin 960 قرار داد. با این حال باید دید نقشه راه هواوی برای نیمه دوم سال 2017 چیست و آیا بروزرسانی های آتی می توانند بهبودی در عملکرد این نسل از SoC های هواوی داشته باشند یا خیر
برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای دیجیتال، قیمت انواع قطعات سخت افزاری و تجهیزات الکترونیکی، آگاهی از اخبار مرتبط با تکنولوژی از جمله نوسان قیمت ارز، تصاویر، ویدئوها و مطالب آموزشی اختصاصی به کانال تلگرام وب سایت سخت افزار بپیوندید: telegram.me/sakhtafzarmag
هیچ وقت به جنس چینی اعتماد نکنید . حالا در هر کلاسی و هرچی میخواد باشه .
تولیدات هوآوی حسابی ترکونده هاا