فاز نخست رهنگاشت پنج ساله مخابرات در حالی وارد فاز اجرایی شده که نگرانیهایی را برای سهامداران این هلدینگ و شرکت ارتباطات سیار ایران ایجاد کرده است؛ قرار است سهامداران کدام شرکت، سهامدار دیگری شوند؟!
شهریور ماه سال جاری و همزمان با برگزاری مجمع عمومی فوقالعاده صاحبان سهام شرکت مخابرات ایران نقشه راه پنج ساله این شرکت که به رهنگاشت هم شهرت دارد، با توضیحات مدیر این هلدینگ رونمایی شد.
رسول سرائیان در آن جلسه عنوان کرد که بر اساس تصمیم هیأت مدیره، قرار است یکپارچهسازی مخابرات ایران در جهت رسیدن به یک شرکت پیشروی دیجیتال تا سال 1400 عملیاتی شود.
وی گفت: طی فاز نخست این نقشه راه، یکپارچهسازی تلفن ثابت را با ادغام شرکتهای مخابرات استانی خواهیم داشت که تا پایان سال آینده به طول میانجامد.
مدیر عامل مخابرات ایران همچنین ابراز کرد: از ابتدای سال 95 در یک برنامه یک ساله ادغام شرکت ارتباطات سیار ایران را با مخابرات انجام میدهیم تا یکپارچهسازی بخش تلفن ثابت و همراه شکل گیرد.
به گزارش تسنیم، با تشریح این رهنگاشت پنج ساله برخی ابهامات و دغدغهها از جمله اینکه آیا امکان ادغام دو شرکت سهامی در یکدیگر وجود دارد؟ و تکلیف سهامداران این دو شرکت چه میشود؟، مطرح شد.
در حالیکه برخی اظهارنظرات از سوی مقامات بورسی پیرامون این تصمیمگیری مطرح شد اما سعی کردیم تا نظر مسئولان سازمان خصوصیسازی را نیز جویا شویم.
جعفر سبحانی –مشاور سازمان خصوصیسازی- چنین تصمیمگیری از سمت مسئولان مخابرات در راستای پیشبرد برنامه استراتژیک را بیمانند و تجربهای نو عنوان کرد و گفت: پیش از هر اقدامی، با توجه به اینکه هر دو شرکت به صورت مستقل در بورس عرضه شدهاند باید بورس را نسبت به این تصمیم مجاب کنند.
وی افزود: قطعا در این مسیر سازمان بورس به مخابرات میگوید تا از سازمان خصوصیسازی مجوزهای لازم را دریافت کند چرا که بدون مجوز از ما نمیتوانند ادغام را انجام دهند.
او خاطر نشان کرد: زمانیکه مخابرات مخابرات به بخش خصوصی واگذار شد به همراه شرکت ارتباطات سیار و 30 مخابرات استانی بود و حالا هم اگر این هلدینگ در نظر داشته باشد تا همراه اول را به صورت یکپارچه با خود وارد بورس کند باید مجوزهای لازم را دریافت کند.
سبحانی گفت: قطعا انجام چنین کاری وقتگیر است و باید کار کارشناسی روی آن انجام شود.
مشاور سازمان خصوصیسازی بار دیگر تصریح کرد: تاکنون تجربهای این چنینی در ادغام نداشتیم اما چون مخابرات در قالب هلدینگ استانیها و همراه اول است و سهام آن در قالب بلوک، مشتری حقیقی و حقوقی فروخته شده است لذا اگر بخواهد هرگونه تغییری در مالکیت و اساسنامه شرکتهایش بدهد باید حتما مجوز سازمان خصوصی سازی را داشته باشد.
بلوک پنجاه به علاوه یک سهمی شرکت مخابرات ایران آذر سال 1388 در بزرگترین معامله تاریخ بورس توسط کنسرسیوم توسعه اعتماد مبین به ارزش حدود هشت هزار میلیارد تومان خریداری شد.
آذر ماه سال 89 نیز شرکت ارتباطات سیار ایران پنج درصد از سهام خود را برای اولین بار در فرابورس عرضه و از مرداد سال 92 رسماً فعالیت خود را در بورس آغاز کرد.
همش مگه دست سپاه نیست ؟؟؟
دزدا میخوان هم پیمان بشن؟