اگر در ماه های اخیر به وضوح مشخص نشده بود که کشور چین به دنبال راهی است تا با شرکت های آمریکایی فعال در زمینه فناوری قطع رابطه کند، این کشور امروز با اعلام خبری مبنی بر طراحی و تولید سیستم عامل اختصاصی، به این گمانه زنی پایان داده و آن را به یک واقعیت تبدیل کرده است. این سیستم عامل در مرحله اول قرار است سیستم های دسکتاپ را هدف قرار دهید و در مراحل بعدی وارد دنیای تلفن های هوشمند و دیگر دستگاه های همراه شود. در این مرحله اطلاعات دقیقی از اینکه سیستم عامل چینی شبیه چه چیزی است، در دست نیست، اما قطع به یقین مشخص است که چین به دنبال جایگزینی مناسب برای سیستم عامل های گوگل و مایکروسافت است. به نظر می رسد به احتمال خیلی زیاد سیستم عامل چینی از Linux بعنوان پایه در طراحی استفاده کند زیرا آنها اعتقاد دارند که به دلیل متن باز بودن آن، می توانند روی تمام کدهای آن کنترل کامل داشته باشند.
از طرفی چون لینوکس از هر دو معماری ARM و X86 پشتیبانی می کند، خیال چینی ها برای در دست داشتن هردو گروه دسکتاب و موبایل تا حدودی راحت است. البته ذکر این نکته نیز لازم است که لینوکس در پشتیبانی از نرم افزارها فوق العاده عمل می کند. تصمیم چین برای ایجاد سیستم عامل اختصاصی در واقع پاسخ مستقیمی است به مسائل امنیتی متعدد که در طول چند سال اخیر بین چین و آمریکا اتفاق افتاده و به نحوی به دنبال جلوگیری از فعالیت های خودسرانه سازمان امنیت ملی آمریکا (NSA) در قبال کشور چین است که اخیرا ادوارد اسنودن از آنها پرده برداشته بود. پس با این اوصاف باید فرض کنیم که چین به سرعت درحال کارکردن بر روی این پروژه است و می خواهد سریعتر سیستم عامل خود را عرضه کند چون رقیب آن یعنی مایکروسافت قرار است چند ماه دیگر نسخه جدید ویندوز را ارئه کند.
اگه یک سیستم قدرتمند بسازه از پایه میتونه رقیب ویندوز باشه
بدرد خود چینیها میخوره.
این ساختن های چین با تخریب بی شباهت نیست.خودشون خودشونو تخریب میکنن.اگر متحد بودن رقیب جدی برای “مک” (شاید) میشدن.همه چیز رو از صفر میسازن و ناپدید میشن
وقتی اوبونتو کایلین هست این کارشون یکم احمقانست
فقط الکی هی فورک میکنن