Asus HD7770-DC-1GD5
کارتگرافیک HD 7770 تنها یک قدم تا پایینترین رده از کارتهایگرافیک میان قیمت سری HD 7000 فاصله دارد و بالای سر HD 7750 قرار میگیرد. اولین چیزی که در نمونه استاندارد این کارتگرافیک به چشم میخورد، عبارت GHz Edition روی فن آن است که البته در محصول ارائه شده توسط Asus حذف شده است. این عبارت بیانکننده فرکانس یک گیگاهرتزی پردازندهگرافیکی به طور پیشفرض است و Asus در این محصول با افزایش 20 مگاهرتزی آن، فرکانس پردازنده گرافیکی را به 1020 مگاهرتز رسانده است (در نرمافزار GPU-Z این مقدار 1120 مگاهرتز نمایش داده میشود!). با این حال در کنار فرکانس بالای پردازندهگرافیکی و قدرت پردازشی مناسبی که دارد، استفاده از رابط حافظه 128 بیت باعث شده تا پهنای باند حافظه به مقدار 72 گیگابایت در ثانیه محدود شود و همین مسئله میتواند عاملی مهم در افت کارایی باشد (همانطور که در نتایج تستها مشاهده میشود، فعالسازی Anti Aliasing به شدت باعث افت کارایی شده است).
از آنجا که در ساخت این پردازندهگرافیکی از معماری ساخت 28 نانومتری استفاده شده، نباید انتظار گرمای زیادی از این کارتگرافیک داشت. سیستم خنککننده مناسب Direct CU نیز که شامل دو لوله انتقال حرارت مسی بزرگ (با تماس مستقیم با پردازنده گرافیکی) میشود، میتواند به خوبی از پس گرمای پردازنده گرافیکی برآید.
توان مورد نیاز این کارتگرافیک از طریق یک اتصال شش پین تأمین شده و مانند کارتگرافیک HD 7850، برای استفاده از این کارتگرافیک نیز به یک منبعتغذیه حداقل 500 واتی نیاز دارید. با آنکه این کارتگرافیک توان مصرفی چندان بالایی ندارد، اما دو قابلیت PowerTune و ZeroCore همچنان در این مدل در نظر گرفته شده که در هر لحظه میزان توان مصرفی و فشار کاری کارتگرافیک را سنجیده و در مواقع بیکاری توان مصرفی را به پایینترین میزان ممکن کاهش میدهد (برای مثال در حالت CrossfireX و در زمان بیکاری، یکی از کارتهای گرافیک به طور کامل خاموش میشود).
تنوع خروجیهای تصویری این کارتگرافیک مانند مدل استاندارد بوده و شامل یک خروجی DVI، یک خروجی HDMI و دو خروجی mini DisplayPort میشود. پشتیبانی از Eyefinity نیز در این محصول گنجانده شده است، اما به نظر نمیرسد که بتوان در حالت Eyefinity، تمامی گزینههای گرافیکی را روشن کرد. خنککننده به سادگی از روی بدنه کارتگرافیک جدا شده و ظاهر ساده بورد گرافیکی نمایان میشود.
جالب است بدانید که بورد این کارتگرافیک حدود یک سانتیمتر از HD 7850 بزرگتر است! چهار ماژول حافظه در کل یک گیگابایت حافظه GDDR5 (مدل Hynix H5GQ2H24MFR) این کارتگرافیک را فراهم میکنند. مدار رگولاتور نیز بسیار ساده بوده و شامل یک فاز برای حافظههای گرافیکی و سه فاز برای پردازندهگرافیکی میشود. قرارگیری مدار رگولاتور در بخش جلوی کارتگرافیک نیز باعث میشود تا گرمای آن به شکل بهتری از سیستم خارج گردد.
با آنکه نام HD 7770 چندان جذاب نیست و ظاهر کارتگرافیک نیز نشان از حرفهای بودن ندارد، اما باید اعتراف کرد که HD 7770 جزو محصولات خوب و پرطرفدار بازار خواهد بود. قیمت 160 دلاری آن باعث میشود تا هر کسی بتواند آن را خریداری کند و اندازه مناسب آن نیز در اکثر کیسهای خانگی جای میگیرد.
مزایا:
ابعاد و طراحی مناسب، کارایی به نسبت مناسب در برابر قیمت، فرکانس بالاتر هسته در مقایسه با موارد معرفی شده توسط ایسوس، دمای کاری کم
معایب:
محدوديت پهناي باند حافظه به علت استفاده از رابط حافظه 128 بیتي
پیشنهاد سخت افزار:برای کسانی که بودجه محدود دارند- کسانی که میخواهند ترکیب CrossfireX با قیمت مناسب و کارایی خوب داشته باشند
مطلب مفید و کاربردی بود. ممنونم
مطلب مفیدی بودند… واقعا سری 7000 مشکلات سری های قبلی در دایرکس11 رو به کلی حل کردند… پیشرفت خیره کننده ای داشته اند…7770 هم تو اکثر تست ها تونسته با نرخ فریم مناسبی عمل کنه که نشان قوی بودن این سری هست… حیف که قیمت هاشون در ایران واقعی نیستند وگرنه حتما یکیشون رو می خریدم.
با سلام .
به نظرم ماسفت های به کار رفته در MSI R7970 ، ماسفت های (Low RDS (On از نوع CopperMos می باشد.
با تشکر.