کمپانی اپل پس از عرضه هر گوشی آیفون یک نسخه بهینه شده با پسوند S ارائه میدهد و سامسونگ نیز پس از عرضه Galaxy S، نسخه Mini را ارائه میدهد. شاید با همین منطق بود که LG نیز تصمیم گرفت تا در نمایشگاه MWC 2013 به جای عرضه نسخه دوم گوشی معروف و محبوب Optimus G، یک نسخه میانی به نام Optimus G Pro ارائه دهد. اما این حرکت LG متفاوت از دو سازنده دیگر است. نسخه S گوشیهای اپل عموماً تغییری در قیافه نداده و آنچه که به گوشی اضافه میشود شامل بهینهسازی پردازنده و دوربین بهتر میشود. سامسونگ نیز در نسخه Mini امکانات گوشی را در محصولی با ابعاد کوچکتر که عموماً قدرت پردازشی ضعیفتری دارد جای میدهد. اما حرکت LG در ارائه G Pro کاملاً متفاوت از دیگران بوده و میتوان آن را چیزی کاملاً مستقل از G به شمار آورد. برادر بزرگتر G از هر جهت تغییر یافته است و آنچه که ارائه میدهد، ترکیبی بسیار دلپذیر و وسوسهانگیز است که به راحتی نمیتوان از کنار آن عبور کرد.
برادر بزرگتر
عبارت Pro در این گوشی یعنی قرار است با محصولی حرفهای روبرو باشیم و نگاهی به لیست امکانات و قابلیتهای آن به ما میگوید که LG در استفاده از این عبارت چندان هم بی راه نرفته است. LG تصمیم گرفته در این گوشی به سراغ چیپست Qualcomm Snapdragon 600 برود تا اولین قدم خود به سوی نسل جدید چیپستها را بردارد. اندازه صفحهنمایش بزرگتر شده و دقت تصویر آن نیز به Full HD ارتقا پیدا کرده است. استفاده از پانل True Full HD IPS + در کنار دقت صفحه نمایش بسیار بالا باعث شده تا بتوان به سادگی این صفحه نمایش را در رده بهترینهای Full HD قرار داد (تصویر یک نمای میکروسکوپی پیکسلهای صفحهنمایش را نشان میدهد).
بدنه گوشی تماماً پلاستیکی است و قطعات مختلف آن با کمک پیچ به یکدیگر بسته شدهاند (کالبد شکافی کامل این گوشی را میتوانید در وب سایت سختافزار مشاهده کنید). با این حال با یک گوشی هوشمند مستحکم روبرو هستیم و زمانی که آن را در دست میگیرید، به خوبی احساس خواهید کرد که با محصولی با طول عمر بالا و مقاوم کار میکنید. دکمه Quick Button که پیش از این در گوشی Optimus Black دیده بودیم دوباره بازگشته و میتوان برای آن میانبر تعریف کرد. این مسئله باعث شده تا دکمه تغییر حجم صدا به وسط لبه سمت چپ گوشی منتقل شده که چندان جایگاه مناسبی نیست (زمانی که میخواهید دکمه قفل صفحه را فشار دهید، به صورت ناخود آگاه دکمه حجم صدا را خواهید فشرد). با آنکه صفحهنمایش گوشی 5/5 اینچ است و میتوان G Pro را در رسته فبلتها قرار داد، اما عرض باریکتر آن در مقایسه با رقبا (از جمله Galaxy Note II) باعث میشود تا امکان کارکردن با یک دست اندکی بیش از دیگر تبلتها شود (فاصله کم صفحهنمایش از لبهها یکی از دلایل رسیدن به این اندازه است). در ضمن قابلیت One-Handed Operation برای کار با یک دست روی صفحهکلیدهای مختلف در نظر گرفته شده است. LG در بخش ضخامت گوشی حرکت خاصی نکرده و ضخامت آن اندکی کمتر از یک سانتیمتر است. برخلاف G که فاقد دکمه فیزیکی در پایین صفحه است، در G Pro شاهد وجود دکمه Home فیزیکی به سبک گوشیهای سری L II هستیم. این دکمه دارای یک LED با رنگهای متغیر نیز است که در حالتهای مختلف، رنگهای مختلفی را نشان داده و کاربر را از وقوع شرایط مختلف مطلع میسازد. در ضمن حافظه داخلی گوشی نیز قابل ارتقا است. جدول زیر مشخصات فنی G Pro در کنار G را نشان میدهد:
| LG Optimus G | LG Optimus G Pro |
چیپست | Qualcomm Snapdragon S4 Pro، پردازنده چهارهستهای Krait، فرکانس 1/5 گیگاهرتز، پردازنده گرافیکی Adreno 320 | Qualcomm Snapdragon 600 پردازنده چهارهستهای Krait 300، فرکانس 1/7گیگاهرتز پردازنده گرافیکی Adreno 320 |
صفحهنمایش | 4/7 اینچ، پانل True HD IPS+، 768×1280پیکسل، 318 نقطه در اینچ، قابلیت تشخیص حداکثر ده انگشت، دارای روکش ضد خش Gorilla Glass | 5/5 اینچ، پانل True Full HD IPS +، 1080×1920 پیکسل، 401 پیکسل در اینچ، قابلیت تشخیص حداکثر ده انگشت، دارای روکش ضد خش Gorilla Glass |
حافظه | 2 گیگابایت حافظه RAM 32 گیگابایت فضای ذخیرهسازی داخلی | 2 گیگابایت حافظه RAM 16 یا 32 گیگابایت فضای ذخیرهسازی داخلی، قابلیت نصب کارتحافظه |
دوربین | 13 مگاپیکسل، فیلمبرداری Full HD، تشخیص صورت، یک فلاش LED، دوربین جلو 1/3 مگاپیکسل، عکاسی HDR | 13 مگاپیکسل، فیلمبرداری Full HD، تشخیص صورت، یک فلاش LED، دوربین جلو 2 مگاپیکسل، عکاسی و فیلمبرداری HDR |
سنسورها | شتابسنج، ژیروسکوپ، Proximity، قطب نمای دیجیتال | شتابسنج، ژیروسکوپ، Proximity، قطب نمای دیجیتال |
امکانات ارتباطی | رابط Wi-Fi دو بانده 802.11n با پشتیبانی از Wi-Fi Direct، DLNA و Wi-Fi Hotspot، بلوتوث 4، GPS، NFC | رابط Wi-Fi دو بانده 802.11ac با پشتیبانی از Wi-Fi Direct، DLNA و Wi-Fi Hotspot، بلوتوث 4، GPS، NFC، مادون قرمز |
باتری | لیتیوم پلیمر با ظرفیت 2100 میلی آمپر ساعت، 13 ساعت مکالمه و 411 ساعت آماده به کار در شبکه 3G | لیتیوم یون با ظرفیت 3140 میلی آمپر ساعت، 21 ساعت مکالمه و 550 ساعت آماده به کار در شبکه 3G |
ابعاد و وزن | 8/5×68/9×131/9 میلیمتر 145 گرم | 9/4×76/1×150/2 میلیمتر 172 گرم |
سیستم عامل | Android 4.1.2 | Android 4.1.2 |
در مقایسه با Optimus G، مدل G Pro به یک فرستنده IR نیز مجهز شده است که به کمک آن میتوان لوازم مختلف خانگی و اداری را تنها از طریق خود گوشی کنترل کرد (تصویر 2).
حساسیت صفحهنمایش بسیار بالا بوده و با دستکش نیز میتوان با آن کار کرد. با این حال روکش صفحهنمایش بسیار براق است و انعکاس زیادی دارد (البته سطح نور پسزمینه صفحهنمایش بالا است و در نور روز به مشکلی برخورد نخواهید کرد).
ادای احترام
قرار نیست شما به گوشی احترام بگذارید، بلکه این گوشی G Pro است که میخواهد احترام کاربر خود را حفظ کند. مهمترین بخش از این احترام، امکان پاککردن برخی از نرمافزارهای از پیش نصب شده در گوشی است که ویژگی بسیار خوبی به شمار آمده و امکان خلاص شدن از دست بسیاری از نرمافزارهای پیش فرض گوشی که غالباً استفاده چندانی هم ندارند فراهم میشود و در ضمن بخشی از فضای گوشی نیز آزاد خواهد شد. بخش دیگری که نشان از ادای احترام LG دارد، پشتیبانی از زبان فارسی در Quick Dictionary است. به کمک این نرم افزار میتوانید دوربین گوشی را به سمت کلمات مختلف گرفته و ترجمه کلمه یا جمله را ببینید. وجود دو گزینه CPU Optimize و Eco Mode نیز باعث میشود تا نیاز شما به شارژر کاهش یابد. زنگ هوشمند گوشی بخش قابل توجه دیگر است که میتواند با تشخیص قرارگیری گوشی در محیط پر سر و صدا و افزایش حجم صدا در زمان دریافت تماس، شانس از دست دادن تماسهای دریافتی را کمتر کند. البته بحث احترام در جاهایی نیز نمود پیدا نکرده که از آن جمله میتوان به تراکم چیدمان آیکونها در منو اشاره کرد (تصویر 3).
برخلاف G که فاصله آیکونها از یکدیگر مناسب است، در اینجا فاصله بین آنها کمتر شده و تعداد بیشتری آیکون را در هر صفحه منو خواهید دید. اگر به برخی از ویژگیهای جانبی Galaxy S4 علاقهمند شده اید، باید بگوییم که LG نیز برخی از این موارد را در G Pro جای داده است. برای مثال با نصب کاور اختصاصی (Quick Cover) این گوشی، صفحهنمایش در زمان باز و بسته کردن کاور به صورت خودکار روشن و خاموش میشود (تصویر 4).
روشن ماندن صفحهنمایش در زمان نگاه به آن و همچنین توقف ویدئوی در حال پخش وقتی که سر بر میگردانید نیز در این گوشی در نظر گرفته شدهاند (این دو ویژگی از دوربین دستگاه برای شناسایی محل قرارگیری صورت در جلوی گوشی استفاده میکنند).
جماعت اینکاره
در نهایت این نرمافزار گوشی است که باید با آن کار کرده و به انجام امور خود بپردازید و با یادگیری آنها به یک اینکاره در استفاده از امکانات گوشی برای بهبود زندگی خود تبدیل شوید. طراحی رابط کاربری مانند قبل است و بهینهسازیهای صورت گرفته در رابط کاربری و امکاناتی که در اختیارتان است در نگاه اول دیده نمیشود. پیشنهاد ما این است که پس از خرید گوشی به تمام بخشها سر زده و گزینههای مختلف را امتحان کنید تا بیشتر با قابلیتهای G Pro آشنا شوید. ویژگی QSlide بهبود پیدا کرده امکانات بیشتری را در اختیارتان قرار میدهد. ویژگی دیگری به نام VuTalk در نظر گرفته شده که در زمان مکالمه، امکان ارسال تصویر و یادداشت نوشته شده روی صفحه نمایش را ممکن میسازد. همچنین میتوانید در زمان استفاده از QSlide بلافاصله به منوها دسترسی داشته و دوباره به حالت QSlide برگردید. همچنین میتوان ابزارهایی مثل ماشین حساب یا تقویم را همزمان روی دیگر نرمافزارها اجرا کرد. طراحی صفحه قفل نسبت به G تغییری نکرده و از همان طراحی خوب و کاربردی بهره میبرد. ابزارهایی که LG در این گوشی نصب کرده شامل نرم افزار تهیه نسخه پشتیبان از گوشی، File Manager، Notebook برای یادداشت برداری، لغتنامه، LG Smartworld برای دریافت نرمافزارهای اختصاصی LG، Polaris Office و نرم افزار ویرایش فیلم میشود. نرم افزار ویرایش فیلم کارکردی آسان دارد و میتوان علاوه بر برش فیلم و جابجایی آنها، صدا و متن نیز به فیلم اضافه کرد (تصویر 5).
اما در کمال تعجب خروجی این نرمافزار حداکثر از دقت HD پشتیبانی میکند و فیلم Full HD که با دوربین این گوشی گرفتهاید، در خروجی این نرم افزار با دقت HD ذخیره خواهد شد. امکانات ارتباطی گوشی کامل است و شامل DLNA، Wi-Fi Direct و موارد دیگری است که در هر گوشی پیشرفته امروزی میبینیم. اما LG یک ویژگی خوب دیگر به نام File Networking نیز به این محصول اضافه کرده که به سرعت پوشهای از گوشی که پیش از این تعیین کردهاید را در شبکه Wi-Fi به اشتراک گذاشته و با وارد کردن آدرس آن در My Computer کامپیوتر خود (آدرس \\LG-E988) میتوانید به فایلهای گوشی در کامپیوتر دسترسی پیدا کنید (تصویر 6).
دوربین
هم G و هم G Pro دارای دوربین 13 مگاپیکسلی هستند، اما G Pro امکاناتی بسیار بیشتر را در اختیار کاربر قرار میدهد. از جمله مهمترین این موارد، حالت Dual Record (فعالسازی دوربین جلو و پشت در کنار هم در زمان عکاسی و فیلمبرداری)، Vu Panorama (پانورامای 360 درجه)، Time Catch (ثبت چند عکس و انتخاب بهترین) و HDR در زمان فیلمبرداری و عکاسی هستند. در کل کیفیت دوربین عکاسی مناسب و خوب است، اما رقیب کرهای او در شرایط یکسان تا حدودی کیفیت بهتری ارائه میدهد. چیپست قدرتمند G Pro این امکان را فراهم کرده تا فوکوس در دوربین به سرعت و بدون تاخیر انجام گیرد. علاوه بر حالت Ai Mode که با تشخیص محیط بهترین حالت برای عکاسی را انتخاب میکنید، امکان تغییر در تنظیمات دیگر از جمله ISO، White Balance، Brightness، Color Effect و موارد دیگر را دارید. در نور روز کیفیت در سطح مناسبی بوده و جزییات مناسب هستند، اما به نظر میرسد تا حدودی Dynamic Range پایینی دارد (تصویر 7).
با ورود به محیط داخل فعالیت سیستم کاهش نویز بیشتر شده و به وضوح شاهد از بین رفتن جزییات هستیم (تصویر 8).
همچنین در این حالت میبینیم که سرعت شاتر به کمتر از 1/30 ثانیه میرسد که باعث افزایش احتمال لرزش دست میشود. در محیط کم نور نیز همین مسئله دیده میشود (تصویر 9)،
اما استفاده از فلاش باعث میشود تا محیط بهتر به ثبت برسد (البته باز هم در این حالت سرعت شاتر کمتر از 1/30 ثانیه است – تصویر 10).
مرد عمل
خوشبختانه در زمان تست این گوشی، هم مدل G و هم G Pro را در اختیار داشتیم و توانستیم از نزدیک میزان برتری برادر بزرگتر بر فرزند کوچکتر را ببینیم. طبق معمول پیش از تست باتری را به طور کامل شارژ کرده و در حالتی که گوشی به شارژر متصل است، تمامی Widgetها را حذف و حالت های مختلف صرفه جویی در توان مصرفی را غیر فعال کردیم. پردازنده گرافیکی هر دو گوشی مشابه یکدیگر است، اما از آنجا که چیپست G Pro در کل مجموعه قدرتمندتری را تشکیل میدهد، انتظار داریم در تستهای گرافیکی نیز نتایج بهتری کسب کند. نتایج تست میزان برتری پردازشی G Pro نسبت به G را به ما نمایش میدهند، اما همچنان G نیز در رده گوشیهای خوب در تقابل با تستهای مختلف به شمار میآید. اما نکته دیگری که در اینجا نمود پیدا میکند، کسب امتیازات پایینتر در مقایسه با رقبای دیگر مجهز به چیپستی مشابه با G Pro و G است. البته این نکته را باید خاطر نشان شویم که نمونهای که بدستمان رسیده یک نسخه Sample از گوشی است و نمونه نهایی به شمار نمیآید. به همین خاطر میتوان امیدوار بود مدلی که به بازار عرضه میشود از سیستم بهینهتری بهره ببرد و یا LG با ارائه یک بروزرسانی و بهینهسازی بیشتر سیستم عامل، منابع سیستمی بیشتری را برای اجرای تست ها فراهم کند.
اینکاره هستید
امکانات Optimus G Pro در سطحی بسیار عالی است و تقریباً هر چیزی در اختیارتان میگذارد. چیپست، صفحهنمایش و طراحی نیز در ردهای عالی قرار میگیرد و کاملاً راضیکننده است. امکانات جانبی و نرم افزارها هم همگی خوب هستند و در کل باید گفت با یک گوشی هوشمند خوب روبرو هستیم. ممکن است با خود بگویید گوشیهای هوشمند مشابه دیگری نیز در بازار هستند که در برخی موارد ممکن است بهتر یا ضعیفتر از G Pro باشند. اما آنچه که باعث میشود ما نگاهی ویژه به G Pro داشته باشیم قیمت کمتر از دو میلیون تومانی (حدود یک میلیون هفتصد هزار تومان) این گوشی است که برای چنین محصولی و در ابتدای ورود آن به بازار در نقطهای عالی قرار دارد. پس اگر بودجه خرید گویهای فوق گرانقیمت را نداشته و در عین حال یک محصول جدید و پیشرفته میخواهید، G Pro انتخاب قطعی شما خواهد بود.
ممنون بابت مطلب