به نظر میرسد، دنیای سیستمهای مخصوص بازی و سیستمهای مخصوص اورکلاک تا حدودی با یکدیگر ترکیب شدهاند. شاید در ایران یک سیستم مخصوص بازی چیزی باشد که بتواند بازیها را با سرعت فریم و مناسب و جزئیات گرافیکی قابل قبولی اجرا کند. اما انتظارات در مکانهای دیگر فراتر از این موارد است و سعی شده، در هر زمینهای که به بازی مربوط میشود، محصولات مخصوص بازی حرفی برای گفتن داشتهباشند. پشتیبانی از جدیدترین و سریعترین سختافزارها، خروجی صدای عالی، امکانات شبکه و پورتهای متنوع از قابلیتهای یک محصول حرفهای و مخصوص بازی هستند. اما در مادربورد Asus Maximus V Formula میبینیم، علاوه بر در نظر گرفتن تمامی این موارد، به بخش اورکلاک نیز اهمیت ویژهای داده شده و در کنار امکانات فراوان اورکلاک، برای خنککنندههای Liquid Cooling نیز امکانات ويژهاي در نظر گرفته شدهاست.
جیب خود را آماده کنید
Asus Maximus V Formula مادربورد گرانقیمتی است اما برای آنکه بتوانید از تمامی قابلیتهای آن استفاده کنید، باید قطعات گرانقیمت دیگری شامل پردازنده Ivy Bridge آنهم از سری K، حافظههایی با فرکانس بالا (حداکثر DDR3 2800) و دو کارتگرافیک (به صورت SLI یا CrossfireX) وسایل ذخیرهسازی SATA III و USB 3.0 و بلندگوها یا هدفون خوب برای شنیدن صدای باکیفیت داشتهباشید. این قطعات میتوانند بیش از پنج میلیون تومان روی دست شما خرج بگذارند (بلکه هم بیشتر!).
صدای گیمری
تا دو سه سال قبل نیز در مادربوردهایی که تا حدودی نسبت به بقیه حرفهایتر بودند یا بهطور خاص برای گیمرها در نظر گرفته شدهبودند، از چیپستهای صدای حرفهایتری مانند محصولات Creative استفاده میشد یا یک کارت جانبی صدا در جعبه مادربورد قرار میگرفت. چیپست صدای این مادربورد، SupremeFX IV نام دارد که نسبت سیگنال به نویز آن 110 دسیبل بوده و دارای یک آمپلیفایر سیصد اهمی برای هدفون است.
این چیپست از استانداردهای صوتي DTS Ultra PC II و DTS Connect پشتیبانی ميکند که توانایی کدگشایی صدا در دیسکهای نوري Blu-ray را نیز دارد. برای کاهش نویز این قسمت که ممکن است از قطعات دیگر همجوار ایجاد شود، سعی شده برد این قسمت از بخشهای دیگر مادربورد جدا باشد. برای اینکه جلوه اینکار بیشتر شود، یک سری LED قرمز رنگ زیر مادربورد نصب شدهاند که با اتصال برق مادربورد روشن شده و باعث روشنشدن مرز جداکننده بخش صدا از دیگر بخشهای مادربورد میشود.
شبکه سریع
برای این مادربورد یک پورت شبکه گیگابیتی در نظر گرفته شده که از ویژگی Gamefirst II نیز پشتیبانی میکند (این قابلیت با اولویتدهی به بستههاي اطلاعاتي مخصوص بازی روی شبکه، میزان تأخیر در انجام بازی روی شبکه را به حداقل میرساند). علاوه بر این، میتوان یک ماژول کوچک را در گوشه بالای مادربورد نصب کرده و از رابط بيسيم دوبانده و اتصال بلوتوث نسخه چهارم بهره ببرید.
در سمت دیگر این کارت جانبی، یک پورت mSATA قرار گرفته که امکان نصب حافظههای ذخیرهسازی SSD و فعالسازی Intel Smart Response Technology را فراهم میسازد. با این حال، نصب این کارت جانبی روی مادربورد به شکل تعداد زیادی پين کنار هم است که چندان جالب نیست و بیشتر شبیه مادربوردهای قدیمی است!
خنککننده
روی چیپست Z77 یک خنککننده آلومینیومی قرار دارد و یک قطعه فلزی نیز وسط مادربورد ديدهميشود که تنها جنبه زیبایی داشته و قصد خنککردن چیزی را ندارد! اما در بخش خنککننده مربوط به مدار رگولاتور، ایسوس دست به انجام حرکت تازهای زدهاست. در دو سمت این خنککننده محل اتصال سیستم خنککننده Liquid Cooling قرار دارد. بدنه خنککننده نیز ضخیم است ( نمایی از نحوه نصب چنین خنککنندههایی را نشان میدهد).
با جدا کردن خنککننده از مادربورد میبینیم، یک صفحه آلومینیومی نهچندان نازک با MOSFETها در تماس است. این صفحه آلومینیومی با چسب و پیچ به بقیه بدنه خنککننده متصل شده که با جدا کردن بخشی از بدنه خنککننده درمییابیم، یک لوله انتقال حرارت و یک لوله مسی برای انتقال مایع خنککننده زیر آن پنهان شدهاست.
در نتیجه، در هر حالتی شما خنکی را در این قسمت احساس خواهیدکرد. ما سیستم خنککننده Liquid Cooling در اختیار نداشتیم اما در حالت ساده نیز این بخش گرمای چندانی ندارد. همچنین انتظارمان این بود که با بازکردن خنککننده، با Driver MOSFET روبهرو شویم که این انتظارمان به ناامیدی گرایید!
امکانات اورکلاک
شاید بیش از امکانات مخصوص بازی، ویژگیها و قابلیتهای مخصوص اورکلاک باشد که به چشم بیاید. خنککننده روی مدار رگولاتور 4+8 فاز، دکمه Slow Mode و LN2 Mode برای افزایش ثبات و کارایی در زمان استفاده از نیتروژن مایع، بخشهای مختص خواندن ولتاژ از روی مادربورد
و امکان برنامهریزی و کنترل مادربورد از طریق پورت USB با اتصال به يک کامپيوتر ديگر باعث میشود، این مادربورد برای اورکلاک نیز بسیار مناسب باشد. بایوس نیز مشابه دیگر محصولات ایسوس و با پسزمینه قرمز رنگ است و امکانات خوبی در زمینه اورکلاک را در اختیار شما قرار میدهد.
سيستم تست
پردازنده Intel Core i5 3570K
حافظه Apacer Ares DDR3 2400 8GB
درایو Silicon Power Velox V60 120GB
کارتگرافیک Asus HD 6970 Direct CU II
منبعتغذیه Green GP1035B
همچنین آخرین نسخه بایوس (نسخه 0804) و درایور Catalyst 12.8 نیز روی سیستم نصب شد.
تنظیم فرکانس حافظه در بایوس به سادگی انجام گرفت و از این بابت با مشکلی روبهرو نشدیم. موقع نصب درایورهای مادربورد نیز دقت کنید، دکمه Install All Drivers را نزنید زیرا در این صورت علاوه بر درایورها، ممکن است چندین نرمافزار دیگر را که از آنها استفاده نميکنيد (از جمله، نسخه آزمایشی Norton Anti Virus) نیز روی سیستم نصب شوند. البته بهتر است سری به دیگر تبهای اتوران دیسک درایور نیز بیاندازید تا به ابزارهای خوبی که ایسوس برای کنترل مادربورد و اورکلاک دقیق حافظه از طریق ویندوز فراهم کرده، دسترسی پیدا کنید.
برای بررسی قابلیت اورکلاک، تصمیم گرفتیم نه تنها پردازنده، بلکه حافظه و کارتگرافیک را نیز اورکلاک کنیم و ببینیم، یک سیستم میلیونی مخصوص بازی تا چه حد میتواند کارایی را نسبت به وقتی که همه چیز در حالت استاندارد قرار دارد، افزایش دهد. نتایج تست در حالت اورکلاک نیز در نمودار نتایج درج شدهاست.
پیشنهاد سخت افزار: اورکلاکرها و گیمرهای پولدار، کسانی که دستی در Case Modding دارند و میخواهند یک مجموعه خاص بسازند.
سلام اقای پناهی خسته هم نباشید
اقا حسام یه سوالی داشتم قیمت این نوع مادر بورد چنده
Asus – Maximus V FormulaThunderFX
و از کجا متونم تهیه کنم
قیمتش اونجا دیدم
منظورم کدوم قطعات با این مادربرد به نظرتون ایدال جواب میده
قیمتش اونجا دیدم
منظورم کدوم قطعات با این مادربرد به نظرتون ایدال جواب میده
قیمتش اونجا دیدم
منظورم کدوم قطعات با این مادربرد به نظرتون ایدال جواب میده
سلام آقای پناهی
یه سوال
این مادربرد با این قطعاتی که تست کردین چقدر میرزه
من میخوام این مادربرد بخرم ولی نمیدونم بقیه قطعاتش رو چی انتخاب کنم
ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام آقای پناهی
یه سوال
این مادربرد با این قطعاتی که تست کردین چقدر میرزه
من میخوام این مادربرد بخرم ولی نمیدونم بقیه قطعاتش رو چی انتخاب کنم
ممنون میشم راهنمایی کنید
در کل اين مادربورد کارايي خوبي دارد اما با اين قيمتها خريد اين محصول کار چندان راحتي نيست.