همانطور که مستحضر هستید، همه ساله نشستی تحت عنوان IDF (مخفف Intel Developer Forum) توسط کمپانی مطرح اینتل به منظور معرفی دستاوردهای نوین این شرکت بر پا می شود. کنفرانس خبری امسال در شهر پکن چین برگزار گردید و آقای Diane Bryant معاون ارشد و مدیر کل بخش پایگاه داده اینتل، در ابتدای جلسه به بیان توضیحات کاملی در خصوص فعالیت های چشمگیر اینتل در طی این مدت به منظور گسترش خدمات شبکه مجازی پرداختند. آقای بریانت با اشاره به اینکه در آینده ای نه چندان دور، امکانات فعلی پاسخگوی نیازهای کاربران نخواهند بود، افزود شرکت ما نهایت سعی و تلاش خود را به کار گرفته تا یک ایده مناسب را پایه گذاری نماید. سرمایه گذاری های بزرگ به منظور وسعت بخشیدن به پروژه های شبکه ای، ارائه راه حل های بهینه به جهت بهره وری و بالا بردن راندمان کاری سیستم های تحت شبکه و ظرفیت و کیفیت بیشتر در سیستم های پردازش ابری از مهمترین فاکتورهایی هستند که اینتل در سال جاری تاکید بسیاری روی آنها دارد. بر پایه اطلاعات منتشر شده از سوی موسسه Cisco، ترافیک دیتا سنترها تا پایان سال 2016 به حدود 6.6 زتابایت خواهد رسید؛ این یعنی ترافیک جهانی IP در هر ماه به بیش از 554 اگزابایت می رسد. به طور کلی، محوریت برنامه های اینتل امسال بر روی سازمان ها و مراکز دولتی خواهد بود که در عین حال بیشترین تقاضا به این دو اختصاص می یابد. بدین منظور مسئولان فنی این شرکت اعلام کرده اند که به زودی نرم افزاری برای کار با سیستم های آپاچی در دست تولید قرار خواهد داد که از لحاظ عملکرد و امنیت، بهینه سازی های متعددی بر روی آن صورت گرفته و قادر به ذخیره سازی حجم بسیار بالایی از اطلاعات خواهد بود.
وسیع ترین مرکز داده ای در جهان
اینتل سابقه ای طولانی مدت در زمینه بهبود و ارتقا سطح کیفی محصولات تحت شبکه داشته و دارد. عملکرد بالا، قدرت محاسباتی فوق العاده، بالا بودن ضریب اطمینان و در دسترس بودن از مواردیست که این شرکت آمریکایی همواره بر آنها پایبند بوده است. این مجموعه قدرتمند، تنها به منظور پاسخگویی به طیف وسیعی از خواسته های کاربران بنیان گذاری شده و اینتل امیدوار است با ساخت و تولید تراشه های نسل جدید، راه را برای ورود به دنیای جدید فناوری اطلاعات هموار خواهد ساخت. پردازنده های جدید Xeon و Atom با فناوری ساخت 22 نانومتری، این بار علاوه بر توان محاسباتی بسیار بیشتر نسبت به نسل های پیشین، توان مصرفی و در نتیجه حرارت کمتری را نیز تولید خواهند کرد. آخرین اخبار منتشر شده از سوی اینتل حاکی از آن است که در ماه های آینده شاهد حضور برخی از محصولات جدید خانواده زئون و اتم با نام های E3، E5 و E7 در بازار های جهانی خواهیم بود که در بخش توان، دچار تحولات شگرفی شده اند.
سیستم های روی چیپ Atom برای دیتا سنترها
در دسامبر 2012، اینتل عضوی جدید از پردازنده های اتم را به دنیای IT اهدا کرد. این پردازنده که S1200 نام داشت، قدرتمندترین پردازنده 64 بیتی به حساب می آمد که در سیستم های سرور مورد استفاده قرار می گرفت. فرکانس کاری S1200 (بسته به شرایط کاری)، از 1.6 تا 2 گیگاهرتز و توان مصرفی آن بین 6.1 تا 8.5 وات متغیر بود. حال اینتل با سه چیپ روی سیستم جدید به میدان آمده که علاوه بر توان پردازشی، انرژِی بسیار کمتری را نیز مصرف می کنند. چیپ های خانواده S12x9 به طور ویژه و به تعداد محدود، تنها برای سیستم های ذخیره سازی مورد بهره برداری قرار خواهند گرفت.از دیگر مشخصه های SoC های جدید اتم می توان به تعداد 40 مسیر PCI-E 2.0، مسیرهای متعدد ورودی و خروجی برای ارتباط بهتر با پردازنده مرکزی و بهره مندی از فناوری Raid (در حالت فشرده) اشاره کرد. همچنین از نوعی تکنولوژی با نام Asynchronous DRAM Self-Refresh نیرو گرفته شده که از اطلاعات حیاتی مستقر در حافظه سیستم، در هنگام قطعی جریان برق جلوگیری می نماید. به کمک ویژگی Native Dual-Casting نیز، اطلاعات از یک منبع خوانده شده و به طور همزمان در دو مکان متفاوت از فضای ذخیره سازی قرار می گیرند. این عمل سبب افزایش 20 درصدی پهنای باند می شود. در نیمه دوم سال 2013، اینتل از ارائه نسل دوم پردازنده های 64 بیتی اتم موسوم به Avoton خبر داده است. فناوری ساخت 22 نانومتری به همراه کنترلرهای یکپارچه شده اترنتی و مصرف توان بسیار محدود، موجب افزایش میزان بهره وری و عملکرد این معماری گردیده اند و انتظار می رود نمونه های اولیه این نوع سیستم ها، از نیمه دوم سال جاری در اختیار کاربران قرار گیرند. Rangeley، یکی دیگر از SoC های جدید این سری به شمار می رود که از تکنولوژی 22 نانومتری بهره می برد و با هدف پایه گذاری یک مکانیزم کارآمد در کنترل و نظارت بر پروسه های تحت شبکه طراحی شده است. این محصول عمدتا در تجهیزات شبکه همچون روترها، سوئیچ ها و دستگاه های امنیتی مورد بهره برداری قرار گرفته و از نیمه دوم 2013 به بازار عرضه خواهد گردید. لازم به ذکر است که پردازنده های اتم، در تجهیزات همراه و قابل حمل مانند نوب بوک ها و الترابوک ها به کار گرفته شده و پذیرای صفحه نمایش های بزرگتر با چگالی پیکسلی بیشتر نیز خواهند بود.
پردازنده های زئون
پردازنده های سری E3
محصولات این رده، در بخش کارایی تغییرات انقلابی در گوشه و کنار آنها صورت گرفته و حالا کاربران این امکان را خواهند داشت تا با سوئیچ بین پردازنده گرافیکی مجتمع، به عملکرد بهتری در انجام امور گرافیکی دست یابند. محصولات خانواده E3 مبتنی بر نسل سوم پردازنده های Core با نام Haswell بوده و با هسته لینوکس سازگاری دارند. کاهش هزینه ها، قابلیت های متعدد گرافیکی و رفع محدودیت های سخت افزاری از مواردی هستند که در پردازنده های زئون، دقت ویژه ای به آنها گردیده است. توان مصرفی در بیشترین حالت ممکن 13 وات اعلام گردیده که نسبت به نسل قبل، 25 درصد کاهش یافته است.
پردازنده های سری E5
این پردازنده ها که از سه ماهه سوم امسال آماده ورود به بازار می شوند، همانند E3 از فناوری ساخت 22 نانومتری بهره می برند. بهره وری در بحث توان مصرفی، سرعت پردازشی بسیار بالا، افزایش ضریب امنیت به وسیله قابلیت Intel AES-NI و محافظت در برابر نفوذ برنامه های مخرب جزو کلیدی ترین مشخصات این سری محسوب می شوند.
پردازنده های سری E7 زئون
سریE7 از توان محاسباتی به مراتب بیشتری نسبت به E3 و E5 برخوردار بوده و عموم کاربرد آنها در تجزیه و تحلیل داده های پیوسته در سیستم هایی است که دسترسی به آنها به صورت مداوم صورت می پذیرد. این پردازنده ها که طبق برنامه کاری اینتل از سه ماهه چهارم سال جاری به تولید انبوه خواهند رسید، قابلیت پشتیبانی از حداکثر 12 ترابایت حافظه ذخیره سازی را داشته و در نتیجه یک گزینه بسیار مناسب برای سازمان ها و نهادهای صنعتی به شمار می روند. افزایش قابلیت اطمینان، رشد یکپارچگی داده ها ،کاهش هزینه نهایی و انعطاف پذیری از دیگر ویژگی های خانواده E7 زئون می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید