یکی از ویژگی هایی که خیلی سریع در میان گوشی های هوشمند جای گرفت و توسعه پیدا کرد، اسکنر های اثر انگشت بودند. نزدیک به چهار سال پیش بود که اپل در آیفون 5اس از سنسور های اثر انگشت بهره گرفت و پس از آن نیز سامسونگ در سال 2014 گلکسی اس 5 را به سنسور اثر انگشت مجهز کرد و پس از آن تمامی پرچمداران این دو کمپانی به اثر انگشت مجهز شدند و همچنین دیگر کمپانی ها نیز به مرور به استفاده از سنسور های اثر انگشت روی آوردند و اکنون بسیاری از گوشی های میان رده نیز به این ویژگی مجهز هستند. طبق شایعات، پرچمداران سامسونگ و اپل سال آینده به نوع جدیدی از سنسور های اثر انگشت مجهز خواهند شد که این سنسور ها در زیر صفحه نمایش قرار خواهند گرفت تا کمپانی ها بتوانند دکمه ی هوم را از گوشی های خود حذف کنند و از نمایشگرهای بدون حاشیه در پرچمداران خود استفاده کنند تا شاهد گوشی های تمام صفحه باشیم. در این مطلب میخواهیم نگاهی داشته باشیم بر چگونگی عملکرد سنسور های اثر انگشت تحت صفحه نمایش و فواید استفاده از این نوع سنسور ها. همراه ما باشید.
همان طور که گفته شد، اصلی ترین دلیل کمپانی ها برای استفاده از این نوع سنسور ها، ساخت گوشی های با نسبت نمایشگر به بدنه ی بسیار بالا است و بیش از 90 در صد پنل جلویی گوشی را صفحه نمایش تشکیل دهد که طبیعتا باعث بهبود طراحی گوشی های هوشمند خواهد شد. اولین مانع برای سازندگانی مانند سامسونگ و اپل برای ساخت گوشی تمام صفحه، دکمه ی هوم است بنابراین این دکمه های سنتی باید حذف شوند اما سنسور اثر انگشت گوشی های آیفون و گلکسی با این دکمه یکپارچه هستند پس باید مکانی جدید برای قرار گیری سنسور های اثر انگشت در نظر گرفته شد. اینجاست که اسکنرهای تحت صفحه نمایش وارد جریان میشوند و مشکلات را حل میکنند و دست سازندگان را در طراحی گوشی باز میگذراند. با حذف دکمه ی فیزیکی علاوه بر امکان استفاده از صفحه نمایش بدون حاشیه، میتوان ضخامت دستگاه را نیز کاهش داد. گلکسی اس 8 قطع به یقین از صفحه نمایش اولد برخوردار خواهد بود بود طبق شایعات آیفون 8 اپل نیز به همین نوع پنل مجهز خواهند بود و سال آینده، نسخه ای ویژه از آیفون با اسم رمز Ferrari دارای طراحی تمام صفحه خواهد بود.
بر اساس شایعات، اپل در حال کار بر روی سیستم کنترل تاچ جدیدی است که در صفحه نمایش اولد آیفون 8 استفاده خواهد شد که احتمالا مشابه سیستم on-Screen در اندروید خواهد بود و سامسونگ نیز در گلکسی اس 8 از این سیستم استفاده خواهد کرد و سامسونگ نیز پرچمدار خود را بالاخره بدون دکمه ی هوم روانه ی بازار خواهد کرد. حال که قرار است خبری از دکمه ی فیزیکی نباشد، سنسور اثر انگشت باید در جایی پنهان شود. شایعات حاکی از دارند که این سنسور در زیر شیشه ی صفحه نمایش در گلکسی اس 8 و آیفون 8 قرار خواهد گرفت. کمپانی Synaptics که در تولید سنسور های بایومتریک و لمسی سه بعدی فعالیت دارد سنسوری را با مدل Natural ID FS4500 با ابعاد 6*6 میلی متر تولید کرده است که این سنسور میتواند در زیر شیشه ی صفحه نمایش با ضخامت 0.3 میلی متر یا لایه ی سرامیکی نیز استفاده شود اما این کمپانی هفته ی گذشته سنسور جدید FS9100 را معرفی کرد که گفته شد این سنسور میتواند در زیر شیشه ی صفحه نمایش با ضخامت 1 میلی متر نیز قرار گیرد و همچنان عملکرد خوبی از خود نشان دهد.
سنسور های جدید در پرچمداران آینده زیر صفحه نمایش قرار خواهند گرفت اما در واقع این بدین معنا نیست که سنسور با صفحه نمایش یکپارچه خواهد بود و همان طور که احتمالا متوجه شده اید، این سنسور ها به گونه ای طراحی شده اند که بین شیشه و پنل صفحه نمایش قرار گیرند که شامل شیشه های نمایشگر 2.5D نیز میشوند. هر چند Synaptics قصد دارد در آینده فاز دوم طراحی سنسور های اثر انگشت تحت صفحه نمایش را اجرایی کند که در این طرح، سنسور به طور ثابت در بخشی از صفحه نمایش قرار خواهد گرفت و از دیود های تصویر صفحه نمایش به عنوان منبع نور برای اسکن اپتیکال اثر انگشت استفاده خواهد شد. همچنین Synaptics قصد دارد در فاز سوم طراحی سنسور های جدید خود، امکان ردیابی اثر انگشت کاربر را فراهم کند تا اهراز هویت کاربر به طور مداوم ادامه داشته باشد و سنسور در پس زمینه همواره فعالیت خود را ادامه دهد و در این مورد، کاربر میتواند در هر نقطه ای از صفحه نمایش اثر انگشت خود را اسکن کند که بسیار خلاقانه محسوب میشود.
بنابراین سامسونگ، اپل و دیگر کمپانی هایی که به فکر استفاده از سنسور های اثر انگشت تحت صفحه نمایش هستند نیز باید محصول خود را سازگار با این سنسور ها طراحی کنند، در واقع شیشه ی صفحه نمایش گلکسی اس 8 و آیفون 8 باید ضخامتی کمتر از 1 میلی متر داشته باشد تا سنسور بتوان اثر انگشت را شناسایی کند و در صورتی که کمپانی فناوری لازم برای ایجاد چنین شرایطی نباشد احتمالا میبایست برای سنسور های تحت صفحه نمایش نسل دوم که عملکرد پیشرفته تری دارند صبر کنند. به طور کلی با اینکه تصور یک گوشی تمام صفحه برای کاربران میتواند بسیار هیجان انگیز باشد، طراحی ارگونومیک دستگاه توسط تولید کننده میتوان جدی ترین چالش محسوب شود. در حال حاضر گوشی هایی مانند گلکسی اس 7 اج وجود دارند که دارای حاشیه ی نمایشگر ناچیزی هستند اما به سبب خمیده بودن لبه ها، ارگونومیک دستگاه چندان رضایت بخش نیست و گاها مشکلاتی را برای کاربر ایجاد میکند. بنابراین سامسونگ و اپل به دنبال این خواهند بود که در کنار حذف دکمه ی هوم و حاشیه ها، پرچمداری خوش دست را تولید کنند. بی شک کاربران بسیاری با خواندن این گزارشات در انتشار معرفی گلکسی اس 8 و آیفون 8 اپل هستند و قطعا دیدن اینکه این دو ابر کمپانی به چه شکل از فناوری های جدید در پرچمداران خود استاده خواهند کرد بسیار هیجان انگیز است.
دیدگاهتان را بنویسید